Все по-често слушаме за „устойчива мода“ и „устойчиви модни марки“.

...
Все по-често слушаме за „устойчива мода“ и „устойчиви модни марки“.
Коментари Харесай

Да надбягаме климатичните промени с устойчива мода и устойчиво мислене!

Все по-често слушаме за „ устойчива мода “ и „ устойчиви фешън марки “. Съвременното схващане за „ резистентност “ се трансформира в мотор на нови екологични производства с най-малък или нулев въглероден отпечатък върху планетата, които трансформират освен икономическия ѝ образ, само че и заявяват своята ангажираност към чиста природа и предпазена околна среда. Не на последно място устойчивата мода предизвика нов вид обществен разговор, в който водещи са нововъведенията, етиката и взаимното почитание както сред хората, по този начин и сред хората и останалия жив свят.

Замърсяването на въздуха, водата и почвите е опасност номер едно за модерните общества и слага освен бъдещето, само че и сегашното в една и съща рискова група дружно с необратимите климатични промени и влошеното здраве. За да се опълчват на отрицателната наклонност и да поощрят здравословния и резистентен метод на живот, се сплотяват международни марки, инфлуенсъри и интензивно спортуващи с едно общо обръщение – повече придвижване в по-чист свят.

 а Nike

Кампанията на спортния колос прави големи крачки към крайната цел - нулеви въглеродни излъчвания и нулеви боклуци. Отдадена на задачата да отбрани бъдещето на планетата и спорта, компанията стартира редица дейности, с които да минимизира екологичния си отпечатък. Така, включвайки потреблението на рециклирани материали, Nike съумява доста да понижи въглеродните си излъчвания.

От 2020 година 100% от памука в цялата продуктова линия на Nike е биологично сертифициран и рециклирани. В производството са включени рециклирани полиестери и найлони, а съществуващите пластмаси, прежди и текстил се използват наново. До 2025 година Nike ще употребява 100% възобновима сила от лични съоражения. Програмите Reuse-A-Shoe и Nike Grind трансформират 99% от отпадъците в нови артикули, детски площадки, писти за тичане и стадиони. Крайният резултат са спортни обувки от рециклирани материали, които освен са създадени с внимание към природата и бъдещите генерации, само че и впечатляват с дизайн и комфорт.

 а Nike

Новата лятна сбирка Move To Zero включва модела . Това е освен най-лекият модел в сбирката, само че и има най-ниския въглероден отпечатък. Горната му част е с към 75% рециклирани материали, от бутилки, тениски и прежди. Меката междинна подметка съчетава дребни частици с композиция от пяна за непоклатимост и хармония. Space Hippie е разполагаем в магазините на Nike в "Парадайс Център ", "Сердика Център " и "Мол Пловдив ", а от март и в първия Nike Factory Store (Outlet) в София на ул. „ Околовръстен път “ 265.

Нашата цел е да движим света напред посредством силата на спорта. Да отстраняваме бариери и да построяваме общественост, с цел да променим играта за всички. Ако имате тяло, вие сте състезател ", споделят от компанията.

До нея, като български посланици на #NikeMoveToZero, застават, младата спортистка , някогашната лекоатлетка и спортистът . Заедно с Nike и като част акцията те снимаха вдъхновяващо видео. За себе си Карин избра хитовия модел в дамски вид, а Борче - модела.



Спортните обувки са освен едни от най-често купуваните, само че и най-често подменяните допълнения към облеклото. Носим ги, когато спортуваме, когато се разхождаме, а към този момент и в разнообразни комбинации с рокля или формален костюм. Важно е, когато избираме своята марка и модел, да имаме стабилно мислене с отношение към околната среда и, несъмнено, да се погрижим за своя персонален стайлинг и улеснение, които ни вършат съвременни, неповторими и неповторими.

, ,
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР