Украйна трябва да синхронизира енергийната си система с тази на

...
Украйна трябва да синхронизира енергийната си система с тази на
Коментари Харесай

Украйна трябва да синхронизира енергийната си система с тази на ЕС до 3 години

Украйна би трябвало да синхронизира енергийната си система с тази на Европейски Съюз в разстояние на 3 години. Това заяви президентът на страната Владимир Зеленски.
По-рано министърът на енергетиката на Украйна Владимир Зеленски уточни, че главната задача е незабавно отделяне от единната енергосистема с Русия и Беларус и свързване с европейската.

„ Ключова задача за нас (Украйна) е синхронизиране на енергийната система с европейската през идващите три години. Това е самобитна „ домашна работа “ за Украйна и Литва. Ще създадем работна група за дейно съдействие в бранша на енергийната сигурност. Декларация в тази връзка подписаха през днешния ден министерствата на енергетиката на сраните ни “, сподели Зеленски по време на взаимния брифинг с президента на Литва Гитнас Науседа в Киев.

Според данните на уеб страницата на компанията „ Укренерго “ от началото на февруари Украйна е възобновила вноса на електрическа енергия от Русия в тестови режим. След повредата на Запорожката и Кураховската Топлоелектрическа централа на 2-3 февруари „ Интер РАО “ (руският оператор за импорт и експорт на електроенергия) е нараснал доставките на електричество за Украйна повече от два пъти – до 500-700 МВт в границите на контракта за незабавна помощ. Възобновяването на вноса на електрическа енергия от Русия провокира отвращение измежду политиците, а от Радата желаеха възбрана за вноса на ток от Русия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР