Неформалната видеоконференция на Съвета на ЕС по околна среда ще

...
Неформалната видеоконференция на Съвета на ЕС по околна среда ще
Коментари Харесай

България изразява подкрепа за обвързването на икономическото и социалното възстановяване от пандемията и зеления преход на ЕС

Неформалната видеоконференция на Съвета на Европейски Съюз по околна среда ще се организира на 18 март 2021 година Министрите на околната среда ще проведат политически спор по предлагането на Европейската комисия за нов Регламент по отношение на батериите и отпадъчните акумулатори. Сред въпросите, предмет на полемика, ще бъде подложен акцент до каква степен препоръчаните условия за резистентност и сигурност и за надлежна инспекция ще допринесат за понижаване на въздействието върху околната среда и общественото влияние на всички стадии от виталния цикъл на батерията. Очаква се да бъде разисквано и равнището на упоритост в подтекста на прехода към кръгова стопанска система, оповестяват от държавната пресслужба.

В дневния ред на съвещанието е включен и продан на отзиви за ролята на проектите за възобновяване и резистентност за зеления преход и за бъдещето на Европейския учебен срок в подтекста на Механизма за възобновяване и резистентност. Българската страна ще изрази поддръжка за обвързването на икономическото и общественото възобновяване от пандемията и зеления преход за реализиране на резистентен напредък. В този смисъл, на напред във времето следва да се сложи потреблението по най-ефективен метод на опциите за обезпечаване на взаимоотношение сред политики, вложения и научни достижения, предоставяни от новата Многогодишна финансова рамка в комбиниране с Механизма за възобновяване и резистентност.

Министрите ще обменят отзиви и по Съобщението на Европейската комисия „ Изграждане на устойчива на климатичните промени Европа - новата тактика на Европейски Съюз за адаптиране към изменението на климата ", оповестено на 24 февруари т.г. Акцент ще бъде подложен върху условията към ръководство на климатичните опасности, както от частния, по този начин и от обществения бранш, които считаме, че не следва да водят до несъразмерна административна тежест, а да бъдат пропорционални и да регистрират локалните климатични особености на всяка страна членка.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР