Русия обяви, че ще блокира социалната мрежа Туитър след месец,

...
Русия обяви, че ще блокира социалната мрежа Туитър след месец,
Коментари Харесай

Русия даде на "Туитър" едномесечен ултиматум, преди да я блокира

Русия разгласи, че ще блокира обществената мрежа " Туитър " след месец, в случай че не се съобрази с настояването да се в профил " неразрешено наличие ".

Това съобщи за " Интерфакс " заместник-ръководителят на " Роскомнадзор " Вадим Суботин. По думите му, защото " Роскомнадзор " не вижда дейности от страна на обществената мрежа за заличаване на наличието, това е разумна последваща стъпка.

" Туитър " обаче има още време да договаря, сподели той.

Руският информационен регулатор към този момент предприе друга, по-мека (но невиждана по отношение на обществена мрежа) стъпка поради отхвърли на компанията да бъдат изтрити хиляди изявления, попадащи в обсега на съветската страна като " неразрешени ".

Това стана на 10 март, когато " Роскомнадзор " стартира от всички мобилни и и половината от останалите устройства, свързани с интернет.

Това - и на институции, и на компании - само че управляващите оповестиха, че няма връзка сред тях и ставащото с " Туитър ".

Платформата отхвърля обвиняванията, че предизвиква " нелегално " наличие и показва терзания за свободата на словото в Русия. Сред " неразрешените " изявления, които безпокоят Русия, има и свързани с митингите в поддръжка на рецензия на Кремъл Алексей Навални).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР