След завладяващото пътешествие в миналото и престъпните измерения на съвремието

...
След завладяващото пътешествие в миналото и престъпните измерения на съвремието
Коментари Харесай

Очаквайте „Опашката“ от Захари Карабашлиев

След завладяващото странствуване в предишното и незаконните измерения на съвремието в „ Хавра” – притежател на премията Роман на годината на фонд „ 13 века България “ и Националната премия „ Христо Г. Данов “ – обичаният български публицист Захари Карабашлиев придвижва читателя в напълно близкото (възможно) бъдеще.

На 8 февруари 2021 година в две издания, с твърди и с меки корици, на пазара ще се появи „ Опашката “ – увлекателна, само че и проникновена алегория за покварата на властта, за характера на положителното и злото, за любовта и свободата.



Любовта сред Невена и Павел е непоклатима и когато той ѝ предлага да свържат живота си вечно, наподобява, че най-хубавите им дни предстоят.
Същата нощ обаче Павел открива, че до момента в който годеницата му е била в командировка, необяснимо по какъв начин, ѝ е пораснала опашка. Съвсем същинска опашка, за която обичаната му отхвърля да приказва.

Междувременно той получава и ненадейно предложение – да се включи като претендент в идните президентски избори. Изкушен да одобри и да поведе страната към нов ред, Павел би трябвало да направи съдбовни избори. А всяко решение носи своето следствие.



„ Опашката” съчетава в себе си детайли на дистопичната фантастика, любовния романс, изпепеляващата политическа ирония и драмата на парадокса, трансформирайки се несъмнено в най-различната и най-смела творба на Карабашлиев.

Роман, който ще промени дишането ви и ще ви накара да се замислите. Защото пътят към покварата най-често е посипан с положителни планове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР