Да има топла вода и сапун във всяко училище през

...
Да има топла вода и сапун във всяко училище през
Коментари Харесай

Асоциация Родители: Топла вода и сапун във всяко училище, за да не се разпространява COVID-19

Да има топла вода и сапун във всяко учебно заведение през новата образователна година, упорстват в отворено писмо от асоциация " Родители ", което е до основния здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев и до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

" Наближава началото на образователната 2020/2021 година, която стартира с доста незнайни в изискванията на международна пандемия от COVID-19. Оценяваме напъните на Министерството на здравеопазването и на Министерството на образованието и науката да плануват всички вероятни условия и да основат допустимо най-ефективни протоколи за деяние при всяка обстановка. Във връзка с това бихме желали да насочим Вашето внимание върху един основен фактор за здравето и сигурността на децата и учителите в учебно заведение - безпроблемния достъп до топла вода и сапун. Всички знаем, че постоянното измиване на ръцете с топла вода и сапун е един от най-важните фактори за попречване на разпространяване на ковид . Въпреки това, към момента не всички български учебни заведения обезпечават топла вода и сапун в тоалетните или в мивките в столовете и класните стаи. Това излага на нараснал риск от болест учениците и техните фамилии, учителите и всички чиновници в учебното заведение ", пишат в своето писмо от родителската организация до доктор Кунчев и до Вълчев.

" Използването на дезинфектанти ненапълно взема решение казуса, само че излага всички, изключително децата, на нараснал риск от алергии и нежелани кожни и дихателни реакции, от време на време с дълготрайни последици. Във връзка с това настояваме за незабавна инспекция от страна на РЗИ на всички учебни заведения в страната за съществуването на свободен достъп до топла вода и сапун за всички възпитаници и за неотложни наставления за попълване на пропуските там, където няма подобен достъп. Tова е въпрос от първостепенна значимост за живота и здравето на децата, и не можем да си позволим да си затваряме очите или да отлагаме решаването му ", заявят от асоциация " Родители ". И означават, че разчитат на " бърза и безкомпромисна реакция по тематиката " от страна на доктор Ангел Кунчев и на просветителния министър Красимир Вълчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР