Фаворитът Борис Джонсън за премиерския пост на Великобритания и хора

...
 Фаворитът Борис Джонсън за премиерския пост на Великобритания и хора
Коментари Харесай

Борис Джонсън заподозрян в руска връзка

 Фаворитът Борис Джонсън за премиерския пост на Англия и хора от най-близкото му обграждане поддържат връзки с някогашния вицепрезидент на съветската петролна компанията ЮКОС Александър Темерко.
В известието на организация Reuters, на което се базира tass.ru, се твърди, че оповестеният от Русия за интернационално търсене Темерко е обвързван с управлението на съветските силови структури.

Тази информация бе опровергана от президентския представител Дмитрий Песков, съгласно който Темерко „ няма никакви връзки с Кремъл или съветските управляващи ”. „ Не познаваме този господин ”, отговори Песков на английската организация.

„ Ройтерс ” обръща внимание, че след 2011 година Темерко е напуснал Русия, получил е английско поданство и е дарил на Консервативната партия над един млн. паунда. Джонсън не е измежду парламентаристите, чиито изборни акции са били финансирани от Темерко, само че в обявата се отбелязва, че пари от него са получавали някои от основните съдружници на претендента за английски министър председател.

В изявление предприемачът се изказал за Джонсън като за другар и споделил, че те постоянно да обсъждали и „ кроели заприказва ” в кабинета на политика, когато той е бил външен министър.

Reuters твърди, че познанството на Джонсън с Темерко е провокирало у редица английски политици въпроси за възможната интервенция на Русия в процеса по избирането на новия водач на Консервативната партия, който ще смени Тереза Мей и на премиерския пост.

В обявата се показва, че в началото както Темерко, по този начин и Джонсън са били последователи на Брекзит, само че след това Темерко внезапно трансформирал възгледите си и в този момент се афишира за оставането на Обединеното кралство в Европейски Съюз. В изявление за The Daily Telegraph през юни той съобщи, че поддържа настоящия външен министър Джеръми Хънт за премиерския пост, тъй като Джонсън е податлив на „ корав ” Brexit. /БГНЕС
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР