Панайот Рейзи продължава да управлява с размах Созопол и демонстрира

...
 Панайот Рейзи продължава да управлява с размах Созопол и демонстрира
Коментари Харесай

Отстраненият кмет на Созопол Панайот Рейзи влиза тайно в кабинета си

 Панайот Рейзи продължава да ръководи с обсег Созопол и показва държание на феодал с неограничени пълномощия, сигнализираха пред Lupa.bg чиновници на Община Созопол .
Панайот Рейзи бе отхвърлен тази пролет от кметския пост поради повдигнати му обвинявания от прокуратурата за корупция и длъжностно заграбване на 2 милиона лв.. Според обвиняването, Рейзи, дружно със счетоводителката на общината Златка Мусева, са източили крупната сума посредством серия от контракти и банкови преводи – общо 72 на брой, за ремонт на детска градина, спешни поправки на улици и подпорни стени за очистване на последствия от стихийно злополучие.

Макар Специализирания съд да в профил Панайот Рейзи от кметския стол след корупционната спекулация, той самоуверено и демонстративно върви в постройката на общинската администрация, влиза в кабинета си и сяда на стола, който затопляше в продължение на близо 12 години, свидетелстват пред  Lupa.bg  общинари от Созопол. Те са изпратили сигнал до прокуратурата за следващото нарушаване на закона от страна на Панайот Рейзи.

„ Временно изпълняващата длъжността Катя Стоянова, която беше определена за заместител кмет от самия Рейзи, стърчи до него като секретарка и обезпокоеното пристъпва от крайник на крайник “, разказват ежедневния живот в община Созопол локални опозиционери.

Сенчестият предприемач Георги Тумпалов ще финансира предизборната акция на Панайот Рейзи за нов кметски мандат в Созопол

Макар Панайот Рейзи да бе отхвърлен от ГЕРБ след експлоадирането на корупционния скандал тази пролет, в Созопол е известно, че той още веднъж ще се кандидатира за локалните избори, дори и без партийна поддръжка. Рейзи е извънредно непосредствен до сенчестия предприемач с мутренски порядки Георги Тумпалов, собственик на замъка в Равадиново.

Така нареченият палат е най-големият монумент на безхаберието на управляващите и на повсеместната корупцията в България. Каменното знамение, резултат от обединените старания на строителната и архитектурна халтура, е построено нелегално върху земеделска земя, с неизменен статут и предопределена за животновъдна плантация. Така вместо да отглеждат кокошки, крави и прасета Тумпалов и настойникът му Рейзи вземат входни такси без да издават касови бележки и да заплащат налози. Сградата няма позволение за прилагане, а притежателят й не е плащал локални налози и такси към община Созопол, на чиято територия действа повече от 13 години. Към замъка е построен и голям аквапарк, в който съдружници са синовете на Тумпалов и Панайот Рейзи.



Замъкът в Равадиново събира хиляди туристи, само че е построен и действа нелегално

Според мълвата, която обхожда Созопол, бъдещата предизборна акция на Панайот Рейзи ще бъде финансирана напълно от Георги Тумпалов. Бизнесменът с улична закваска има солидно крими досие. Арестуван е за обири на мрежи от Океански лов на риба, разследван е за рекет и изнудване, а данъчните от време на време затварят замъка му за гости поради редовно укриване на доходи.

lupa.bg
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР