Въвеждане на тол система и електронни винетки за ползване на

...
Въвеждане на тол система и електронни винетки за ползване на
Коментари Харесай

Ще ползваме електронни винетки от януари догодина

Въвеждане на тол система и електронни винетки за прилагане на платената пътна мрежа в страната. Това плануват признатите на първо четене промени в Закона за пътищата.

Идеята е електронната винетка да влезе в действие от 1 януари идната година, а тол системата за тежкотоварните коли - от август 2019 година

Както до момента, винетките ще са годишни, тримесечни, месечни и седмични, които ще запазят цените си. Въвежда се уикенд винетка, която ще важи от петък на обед до неделя в среднощ, само че към момента не е ясно какъв брой ще коства.

Камионите, рейсовете и всички транспортни средства с позволена маса над 3,5 т ще употребяват тол система на база изминатото разстояние. То ще се пресмята с инсталирано в транспортното средство бордово устройство, което записва данните за изминатото разстояние благодарение на световна навигационна сателитна система.

Предвидена е опция тол таксите да се заплащат по електронен път и в брой на пунктове. А за електронните винетки - посредством терминали за самотаксуване или с картово заплащане.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР