Acronis, една от големите компании в сферата на кибер защитата

Acronis, една от големите компании в сферата на кибер защитата ...

......... офис ще се занимава с различни среди за защита на данните и ще предоставя важна информация за най-новите кибер заплахи на инженерите на компанията. Основана през 2003 година в Сингапур, днес компанията обслужва над 5 млн. клиенти и 500 000 бизнеси по цял свят, включително 79 от 100-те най-ценни марки.


Американската услуга за стрийминг Netflix Inc. се разраства дори по-бързо,

Американската услуга за стрийминг Netflix Inc. се разраства дори по-бързо, ...

......... бъде оценена на 120 млрд. долара1Huawei представи Mate 20 Pro с тройна камераNetflix би и собствените очаквания със 7 млн. нови абонати през трето тримесечиеСъоснователят на Microsoft Пол Алън почина на 65 години57Дончев: Водещото предизвикателство пред България - човешкият капитал55Съоснователят на Instagram: Никой не се отказва, ако всичко е готино1BGONAIR.BGEв


Човешкият капитал, наред с инфраструктурата, качеството на администрациите, процесът на

Човешкият капитал, наред с инфраструктурата, качеството на администрациите, процесът на ...

......... Голямото предизвикателство ще бъде в България всички тези тенденции и информации да се сведат на нивото на стратегиите на фирмите и българското общество да въведе предприемаческия начин на мислене като основен тип поведение”, каза Неголова. Още за участниците в конференцията вижте тук. Очаквайте още репортажи от The Next Big Thing!


Американският технологичен концерн Apple придобива Asaii – основан през август

Американският технологичен концерн Apple придобива Asaii – основан през август ...

......... месец Apple завърши придобиването на приложението за разпознаване на музика Shazam, което също се очаква да спомогне за по-добрата конкуренция със Spotify, лидера на пазара за музикални стрийминг услуги. Apple сключи сделката през декември миналата година. Цената не бе обявена, макар да се твърди, че е около 400 млн. долара.


Tencent Music Entertainment Group отлага първичното си публично предлагане поне

Tencent Music Entertainment Group отлага първичното си публично предлагане поне ...

......... долара. Това е най-натоварената година от 2014 г. насам, а обемът е с 46% над този от същия период на миналата година, показват данни на Dealogic. Китайски компании вече са набрали 5,9 млрд. долара от листвания в САЩ през тази година – рекорд за годината, сочат данни на Thomson Reurers.


Базираният в Индия виртуален широколентов интернет доставчик Excitel Broadband, който

Базираният в Индия виртуален широколентов интернет доставчик Excitel Broadband, който ...

......... Пламен Петков. Към тях, по-късно в изграждането на Excitel се присъеденяват и индийците Вивек Райна и Прашант Кумар Сингх. Виктор Францес и Николай Горчилов бяха сред основателите на телекомуникационната компания “Орбител”, която в началото на 2006 г. бе придобита от контролираната от Deutsche Telekom Magyar Telekom за 8 млн. евро.Споровете между платформата за запознанства Tinder и Шон Рад преминават

Споровете между платформата за запознанства Tinder и Шон Рад преминават ...

......... отстрани, след като акциите на Match поскъпнаха със 150%. Той не може сега да ревизира мнението си и позицията си, просто защото съжалява“. IAC смята, че Tinder ще генерира приходи за 800 млн. долара през тази година. От юни 2017 г. насам акциите на Match Group почти утроиха стойността си.  


Американската технологична компания Google подаде възражение срещу глобата, наложена от

Американската технологична компания Google подаде възражение срещу глобата, наложена от ...

......... се направи, защото скоростите на интернет вече са много по-бързи и смяната на софтуер става безплатно и на момента. Сложният съдебен процес може да се проточи в продължение на години, преди да се стигне до присъда. Последна жалба може да бъде подадена до най-висшия съд - Съда на Европейските общности.


Американската технологична компания Microsoft ще инвестира във фирмата за споделени

Американската технологична компания Microsoft ще инвестира във фирмата за споделени ...

......... не може да си представим сега“, заяви Джонсън. Стартъпът се стреми да събере финансиране за 3 млрд. долара до края на тази година, обясни президентът на Grab Минг Ма в интервю за Bloomberg. Ръководството на Grab отказа да обяви цената на инвестицията. Още подобни новини четете в Bloomberg TV Bulgaria!


Предложенията на Google за увеличаване на конкуренцията в онлайн пазаруването

Предложенията на Google за увеличаване на конкуренцията в онлайн пазаруването ...

......... и САЩ обаче твърдят, че въведените промени от Google не са достатъчни и еврокомисарят заяви, че е наясно с тези оплаквания. „Силно съм заинтересована от мнението на някои от останалите услуги за сравняване на цените. След като се срещнах с някои от тях, за нас възникнаха нови въпроси“, посочи тя.


Директорът, който управлява огромния бизнес на Google с онлайн реклама,

Директорът, който управлява огромния бизнес на Google с онлайн реклама, ...

......... приходите ѝ. Рамасвами се присъедини към Google през 2003 г., когато рекламните приходи на компанията бяха под 1,5 млрд. долара. Чрез придобиването на технологии и изграждането на връзки с търговци и медии, той помогна на Google да разрасне бизнеса си, който миналата година генерира 95 млрд. долара от реклама.  Американският предприемач Джеф Безос никога не е обмислял идеята да

Американският предприемач Джеф Безос никога не е обмислял идеята да ...

......... преход от национално към глобално разпространение. Има едно предимство, което интернет предоставя на вестниците и това е безплатното глобално разпространение“, казва Безос в интервюто си за Bloomberg. Вижте какво още казва той за медийния бизнес и началото на Amazon! Първата част от интервюто му вижте тук!гледано: 27   Още видео0 гласа


В сферата на киберсигурността в ЕС в момента се планира

В сферата на киберсигурността в ЕС в момента се планира ...

......... карта е поставено преди всичко да направим нашето цифрово общество безопасно", заяви еврокомисарят. Във връзка с това какво могат да направят правителствата, за да станат устройствата по-сигурни, Мария Габриел посочи необходимостта да се развият по-сигурни начини за писане и проверяване на кодове, създаване на нови характеристики на сигурността и т.н.


Stripe, американската онлайн платежната компания, която има клиенти като Target,

Stripe, американската онлайн платежната компания, която има клиенти като Target, ...

......... пропусна вълна от супер успешни интернет компании, които се обърнаха към конкуренти като Adyen BV и Braintree, която сега е част от PayPal Inc. През последната година Stripe обаче притъпи тези критики, като подписа договори с клиенти като Amazon.com Inc. и отмъкна част от най-големите клиенти на Adyen, включително Uber.


Американският технологичен стартъп Uber Technologies Inc. ще плати 148 млн.

Американският технологичен стартъп Uber Technologies Inc. ще плати 148 млн. ...

......... „Обучение на потребителите и съдебно преследване". Ню Йорк получава около 5,1 милиона долара. Като част от споразумението Uber също така обеща да подобри политиките си за сигурност и да наеме външна страна, която да наблюдава нейните усилия за запазване на поверителността на данните и редовно да докладва за необходимите подобрения.


Компанията за онлайн анкети SurveyMonkey набра 180 млн. долара в

Компанията за онлайн анкети SurveyMonkey набра 180 млн. долара в ...

......... Шерил Сандберг е в борда на този фонд. Починалият неин съпруг, Дейвид Голдбърг, бе главен изпълнителен директор на компанията. JPMorgan Chase & Co., Allen & Co. и Bank of America Corp. са водещи поематели при IPO-то. Очаква се компанията да бъде включена в Nasdaq Global Select Market под символа SVMK.В последното си интервю дадено за Guardian икономистът Джоузеф Стиглиц

В последното си интервю дадено за Guardian икономистът Джоузеф Стиглиц ...

......... това, което им „хваща окото“. „Във взаимодействието ви с Google, Facebook, Twitter и други, те събират ужасно много данни за вас. Ако тези данни се комбинират с други данни, компаниите имат много информация за вас като физическо лице - повече информация, отколкото имате самите вие за себе си", казва той.


Altaba, преди известна като Yahoo!, обяви, че очаква да даде

Altaba, преди известна като Yahoo!, обяви, че очаква да даде ...

......... Наказанието му включва и плащането на глоба в размер на 250 хил. долара. Карим Баратов, както е името на нарушителя, призна вината си още през ноември 2017 г. Той беше арестуван в Канада през същата година, по искане на американски прокурори, занимаващи се с разследването на пробива в сигурността.  


Джеф Безос, един от най-богатите хора на планетата и основател

Джеф Безос, един от най-богатите хора на планетата и основател ...

......... за деца, до голяма степен беше финансирана от родителите му от дела им в Amazon, койтопридобиха като ранни инвеститори в предприятието на сина си. Освен това известните досега дарения на Безос и семейството му включват подкрепа за университета в Принстън и центъра за изследване на рака Fred Hutchinson в Сиатъл.


Две трети от германските производители са били засегнати от кибератаки,

Две трети от германските производители са били засегнати от кибератаки, ...

......... една четвърт, че са загубили чувствителни дигитални данни. Има доказателства, че киберпрестъпниците използват и други техники, за да пречат на германските си конкуренти, показва проучването. 19 на сто от респондентите посочват, че техните ИТ и производствени системи са били саботирани дигитално, а 11% коментират, че са били засегнати комуникациите им. 


Уеб сайтът на Националния осигурителен институт (НОИ) може да бъде

Уеб сайтът на Националния осигурителен институт (НОИ) може да бъде ...

......... и радио бутоните на началната страница, се получава вариант за промяна на координати за получаване на съобщения, за пенсии, парични обезщетения и др., коментират източници на Investor.bg. От НОИ обещаха пред медията да коментират темата, след като се запознаят по-подробно с обстоятелствата, а междувременно адресът за справки е временно недостъпен. 


Изпълнителният директор на AT&T обяви, че компанията може да насочи

Изпълнителният директор на AT&T обяви, че компанията може да насочи ...

......... че HBO, която похарчи 3,7 млрд. долара за програми миналата година, е малко вероятно да инвестира сума, близка до 11-12-е милиарда долара, които се очаква Netflix да похарчи тази година. По думите му като цяло WarnerMedia, която включва CNN и филмовото студио Warner Bros., може да достигне сумата на Netflix.


Шест големи интернет компании, сред които AT&T, Twitter и Google,

Шест големи интернет компании, сред които AT&T, Twitter и Google, ...

......... сигурността на данните на Google, глобалният директор за защита на данните на Twitter, както и вицепрезидентът на Apple за софтуерните технологии. . През юли Белият дом заяви, че работи по създаването на нови закони за опазване на потребителската информация и властите се срещат с големи компании по този повод.  


Европейската комисия ще предложи нови закони в сряда, които ще

Европейската комисия ще предложи нови закони в сряда, които ще ...

......... създаде бази данни с хешове, за да открива по-добре екстремисткото съдържание. Комисията ще запази доброволния си кодекс за поведение при наличие на реч на омразата, който бе сключен с Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube през 2016 г. Оттогава и други фирми оттогава обявиха плановете си да се присъединят към него.


Производителят на мобилно телекомуникационно оборудване Ericsson обяви, че е подписал

Производителят на мобилно телекомуникационно оборудване Ericsson обяви, че е подписал ...

......... пазара на мобилни мрежи през второто тримесечие. Отчасти това се дължи на по-бързите обновявания на мрежата в Северна Америка, където компанията е най-големия доставчик на телекомуникационно оборудване, изпреварвайки Nokia. Новите 5G технологии обещават по-бързи и по-стабилни връзки, както и енергийно ефективни услуги в области, свързани с ползването на множество устройства.


Публичният облачен бизнес на Amazon може би се насочва към

Публичният облачен бизнес на Amazon може би се насочва към ...

......... на спътникови системи, свързване на космическите системи и управление и мониторинг на всички устройства за сателитна контролна мрежа и критична инфраструктура на центровете за данни", пише в обяснението към обявата. И двете позиции изискват специално разрешение за практикуването им от властите на САЩ. Amazon не e коментирала темата пред CNBC.  


Altaba Inc., холдинговата компания, формирана от чуждестранните инвестиции на бившата

Altaba Inc., холдинговата компания, формирана от чуждестранните инвестиции на бившата ...

......... 35-процентно участие в Yahoo Japan, подхранвайки разпродажбите на акции на японския уеб портал. Двете компании обявиха план през юли, който трябваше да намали влиянието на голяма продажба на акции от голям акционер. Планът предвиждаше Yahoo Japan да купи обратно свои акции за 2 милиарда долара чрез сложна сделка със SoftBank.


Интернет отвори вратата на компании по цял свят да търгуват

Интернет отвори вратата на компании по цял свят да търгуват ...

......... спечелят награди на стойност 210,000 евро – 10,000 евро под формата на парична награда и 200,000 евро под формата на инвестиции. Очакват се над 2000 собственици на различни видове бизнес, мениджъри и бизнес ръководители, както и стартъп компании от 23 страни да посетят събитието. Билети могат да бъдат намерени тук.


Американският интернет гигант Google ще обжалва заповедта за разширяването на

Американският интернет гигант Google ще обжалва заповедта за разширяването на ...

......... като регламентите стават все повече, технологичните компании рискуват да се окажат правно обвързани, без значение как ще подходят, посочват юристи. Конфликти могат да възникнат и когато полицейските служби в една страна поискат данни от технологична компания, но законът на друга държава забранява предоставянето на подобна информация на чужда полиция.  


Китайският гигант в сектора на споделените пътувания Didi Chuxing отчита

Китайският гигант в сектора на споделените пътувания Didi Chuxing отчита ...

......... милиарди долари и принуди Uber да излезе от Китай след скъпа война за субсидии. Смята се, че американската компания е загубила 2 млрд. щатски долара през двете години, в които работеше в азиатската страна, и в крайна сметка предаде своя бизнес на Didi в замяна на дял от китайската компания.


Кибер рисковете са сред основните заплахи за свързаната с интернет

Кибер рисковете са сред основните заплахи за свързаната с интернет ...

......... с интернет в световен мащаб и това число може да скочи до 125 млрд. през 2030 година според прогнози на групата. Икономическите щети от кибератаките в големи мащаби вече надвишават щетите от природни бедствия. Когато бъдат засегнати малки и средни предприятия, това може да застраши самото им съществуване, подчертава компанията.  


Нападките му срещу Google излязоха на първа страница на вестниците,

Нападките му срещу Google излязоха на първа страница на вестниците, ...

......... му и да дискредитират медиите, които го разследват. "Авторитарните режими ценят възможността да контролират търсачките. Американското правителството трябва да се опълчи на подобен вид цензура", казва Ед Блек, оглавяващ Асоциацията за компютърна и комуникационна индустрия, която цели да насърчава индустрията на информационните технологии. Нейни членове са Facebook и Google. /БТА/


Технологичният гигант VMware ще придобие CloudHealth Technologies като част от

Технологичният гигант VMware ще придобие CloudHealth Technologies като част от ...

......... В рамките на глобалните облачни системи VMware държи 21% от пазара, следвана от Microsoft с 14% по данни за 2016 г. на консултантската компания IDC. Очаква се пазарът да достигне стойност от 5,4 млрд. долара тази година, а прогнозите са за 10,1 млрд. долара през 2021 г., посочва още IDC.


От тази седмица може да се натъкнете на повече реклами

От тази седмица може да се натъкнете на повече реклами ...

......... за всичките им преди това качени клипове. Освен това авторите ще получат достъп до инструменти, които могат да следят представянето на рекламите, които не могат да бъдат пропускани. Ако забележат спад на гледанията или на печалбата, те винаги могат да деактивират опцията за всичките си видеа от опциите в платформата.


Американската банка Sun Trust съобщи, че цената на акциите на

Американската банка Sun Trust съобщи, че цената на акциите на ...

......... (500 до 800 рупии), което е значително повече от средната цена на платените телевизии. Освен това доста по-малко домакинства в Индия имат достъп до широколентов интернет в сравнение със САЩ. Но Netflix създаде партньорства с местни компании като Videocon, Bharti, Vodafone и Tata Sky, което Торнтън определя като добър ход.


Тези дни, докато кибератаките и онлайн измамите са навсякъде и

Тези дни, докато кибератаките и онлайн измамите са навсякъде и ...

......... за услуги по сигурността – 58,9 млрд. долара. Това представлява повече от половината годишни глобални разходи. Следват разходите за защита на инфраструктурата с 14,1 млрд. долара, а малко след това е оборудването за сигурност на мрежата с 12,4 млрд. долара. You will find more infographics at StatistaДруги графики вижте тук


Китай в момента има над 800 млн. интернет потребители, 788

Китай в момента има над 800 млн. интернет потребители, 788 ...

......... мобилни данни с 30% тази година като част от стремежа на страната да даде тласък на онлайн икономиката си. Тъй като мобилният интернет става все по-достъпен, услугите, ползващи голям обем данни, например онлайн музикален и видео стрийминг, както и излъчване на живо, стават все по-популярни форми на забавление.

Базираната в Сан Франциско технологична компания Leanplum, в която има

Базираната в Сан Франциско технологична компания Leanplum, в която има ...

......... компания, занимаваща се с маркетингови диалози, генерирани от изкуствен интелект, и откри нови офиси в Амстердам, Манхатън и Сингапур, за да отговори на глобалното търсене на своята платформа. До този момент Leanplum е получила финансиране в размер на над 98 млн. долара от водещи инвестиционни компании в Силициевата долина.  


Farfetch стартира през 2008 г. с разумен аргумент: ще се

Farfetch стартира през 2008 г. с разумен аргумент: ще се ...

......... успешни в убеждаването на онлайн потребителите, които не могат да докоснат и усетят скъпите продукти, все пак да ги купят. През първата половина на 2018 г. средната стойност на поръчките е била 622 долара. Oще технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 72   Още видео0 гласа


Законопроект за държавна регулация на споделените пътувания, при които автомобил

Законопроект за държавна регулация на споделените пътувания, при които автомобил ...

......... плащания.  За приемане на налични шофьорите ще бъдат глобявани с 5 хил. рубли (127 лв.). Шофьорите трябва да притежават руско национално удостоверение за управление на автомобил, стаж поне три години, да не са осъждани за тежки и особено тежки престъпления и да нямат неплатени глоби за нарушение на транспортните правила. 


Индийската компания за споделени пътувания Ola започна да оперира във

Индийската компания за споделени пътувания Ola започна да оперира във ...

......... в блиц интервю за Investor.bg  генералният мениджър на компанията за България  Радуков заяви, че "Uber има нужда да назначи поне 40-50 инженери в София през 2016 г.". В началото на същата година компанията обяви, че стартира кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София.  


След като станаха ясни плановете на Google за пускане на

След като станаха ясни плановете на Google за пускане на ...

......... държавно подкрепяни хакери срещу Google и други големи американски фирми, концернът напусна страната. Бившите служители обаче се съмняват, че китайското правителство ще приветства Google. Китайски служител, който е отказал да бъде назован, заяви пред Ройтерс този месец, че е „много малко вероятно" Dragonfly да бъде пуснат в Китай тази година.


Новите технологии вече не просто автоматизират процесите във финансовия сектор,

Новите технологии вече не просто автоматизират процесите във финансовия сектор, ...

......... да имат такава система и в реално време парите от сметката на клиента отиват в сметката на търговеца, това игнорира използването на ПОС терминал при търговеца и карта с договор с банка - при потребителя“, посочи Мутафис. Paysera България има планове да развива тази услуга, когато събере критична маса от клиенти.гледано: 19   Още видео0 гласа


Google записва местоположението на ползвателите на услуги, дори ако те

Google записва местоположението на ползвателите на услуги, дори ако те ...

......... 24% през второто тримесечие, като спомогна за ръста на общите приходи на Alphabet без изплащанията към партньорите до 26,24 млрд. долара. Главният изпълнителен директор на концерна Сундар Пичай заяви наскоро, че компанията проучва нови начини за пускане на популяризирано съдържание (скрита реклама) и реклами в навигационната си услуга Google Maps.


Преди три години съоснователят на Google Лари Пейдж първи обяви

Преди три години съоснователят на Google Лари Пейдж първи обяви ...

......... проектират интернет в КосмосаНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИWall Street обича XiaomiGalaxy Note 9 - по-издръжлив и с S Pen с повече функции6Dropbox надмина очакванията на Wall StreetNews Corp надмина очакванията на Wall StreetTwitter избра да не блокира Алекс Джоунс3Toshiba отчете рекордна печалба1Новата стратегия на Snap работи за рекламодателите, но не и за потребителите


Индийският регулатор за защита на конкуренцията одобри придобиването от страна

Индийският регулатор за защита на конкуренцията одобри придобиването от страна ...

......... Индия, като се снабдява от малки и средни доставчици, земеделски стопани и предприятия, управлявани от жени. „Смятаме, че комбинацията от глобалния опит на Walmart и Flipkart ще начертае пътя към дългосрочен успех и ще ни даде възможност да допринесем за икономическия растеж на Индия", заяви Walmart след съобщението на CCI.


Някогашният стартъп от Сан Франциско Uber се сблъсква с трудности

Някогашният стартъп от Сан Франциско Uber се сблъсква с трудности ...

......... която правят на редовните таксита, особено в търговската столица Йоханесбург. Южноафриканското подразделение на Uber сега предлага на шофьорите специализирана застраховка в случай на нараняване или смърт. Въведен бе и паник бутон за всички пътници, след като пътник бе намушкан в лицето през октомври, за това, че си е "взел Uber".


Google е добре дошла да се върне в Китай, но

Google е добре дошла да се върне в Китай, но ...

......... да защити онлайн цензурата на Пекин, посочвайки, че „нито една страна няма да позволи интернет да е пълен с порнография, насилие, подривни послания, етнически сепаратизъм, религиозен екстремизъм, расизъм и тероризъм“. Това, разбира се, не е вярно, защото порнография и расизъм могат да се намерят онлайн в много части на света.


Преди десет години, в ранните дни на август 2008 г.

Преди десет години, в ранните дни на август 2008 г. ...

......... фона на недостига на жилища на достъпни цени в много райони. Критика, която не изглежда напълно несправедлива, като се има предвид броят на обектите, изброени в някои градове. Следващата таблица, базирана на данните от AirDNA, показва кои градове са особено популярни в Airbnb. You will find more infographics at Statista


Американската технологична компания Google планира цензурирана версия на своята търсачка

Американската технологична компания Google планира цензурирана версия на своята търсачка ...

......... присъствието си в страната. Главният интернет регулатор - Администрацията на киберпространството на Китай, не е отговорил на запитванията на Ройтерс за коментар по темата. Основната търсачка на Google е блокирана в азиатската страна, както и видео платформата ѝ YouTube, но компанията се опитва да си проправи други пътища в Китай.


Китайският гигант в онлайн търсачките Baidu надмина очакванията за приходите

Китайският гигант в онлайн търсачките Baidu надмина очакванията за приходите ...

......... по-бавен спрямо този през предходните четири отчетни периода. Компанията обяви, че очаква приходите за третото ѝ тримесечие да са в диапазона 27,37-27,77 млрд. юана, което представлява ръст от 23-30% на годишна база. Прогнозата е над очаквания ръст от 18,9%, който прогнозират 17 анализатори, анкетирани от Thomson Reuters I/B/E/S.    


Любопитен, търсещ иновативни подходи и напредничави идеи – представяме ви

Любопитен, търсещ иновативни подходи и напредничави идеи – представяме ви ...

......... водещ системен интегратор в България. Притежава широко портфолио от технологии и висока експертиза във внедряването на комплексни решения в здравеопазването. Заедно със своя дългогодишен партньор Dell EMC предлага работни станции, сървъри, мрежи, сториджи за съхранение и анализ на данни, които са основа за успешното приложение на изкуствения интелект в здравеопазването.


Случвало ли ви се е да седите на маса в

Случвало ли ви се е да седите на маса в ...

......... и колко дълго или късо да е кафето. Как функционира бизнес моделът, какво получава собственикът на заведението в замяна и какви са допълнителните опции – вижте във видео материала. Изминали издания на UpDate гледайте тук.Следете UpDate и във Facebook.Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 34   Още видео0 гласа


Не беше толкова отдавна времето, когато изглеждаше така, сякаш банките

Не беше толкова отдавна времето, когато изглеждаше така, сякаш банките ...

......... случаи. Никоя финансова институция не може да си позволи да пропусне този тренд. Особено, след като конкуренцията е изключително силна, особено в Европа. Между другото, това е още една причина, поради която утвърдените банки трябва да си сътрудничат в бъдеще още по-интензивно с финтех компаниите, от които изпитваха ужас доскоро. 


YouTube създава сериали и друго оригинално съдържание за международни пазари,

YouTube създава сериали и друго оригинално съдържание за международни пазари, ...

......... на абонаментите, а 50% от новите потребители са дошли извън Южна Корея. През следващите седмици компанията планира да разкрие повече информация за международните си планове, обясни още Даниелс. YouTube се конкурира с компании като Netflix и Amazon, които инвестират в програми не местни езици за онлайн аудиторията по света.  


Американският онлайн търговец на дребно Amazon.com Inc. отчете по-добри от

Американският онлайн търговец на дребно Amazon.com Inc. отчете по-добри от ...

......... на акциите ѝ с 9%HBO няма да жертва идентичността си в името на новия си собственик AT&TMastercard очаква по-големи годишни разходи от предварителните плановеЗащо Тръмп възобнови атаката си над Amazon и Джеф Безос2Графика на деня: Къде потребителите на смартфони сърфират най-бързо?2 Ще бъде ли пометена Apple от търговската война?2 /*


Повече от 4 млн. клиенти вече използват G Suite -

Повече от 4 млн. клиенти вече използват G Suite - ...

......... стартира по-рано през тази година. Инструментът за разследване, достъпен в програма за ранно тестване, помага на администраторите да отстраняват редица онлайн заплахи. Те могат да идентифицират кои потребители могат да бъдат засегнати, да премахнат достъпа до файлове на диска, ако са били споделени външно, и да изтрият злонамерени имейли.  


Рекламната машина на Google продължава да се движи бързо напред,

Рекламната машина на Google продължава да се движи бързо напред, ...

......... това дали Google предвижда промени в бизнеса си с Android, главният изпълнителен директор Сундар Пичай заяви, че работи „за да намери решение, което да запази огромните предимства на Android за потребителите". Android, който е безплатен за производителите на мобилни телефони, "създава по-голям избор за всички, не по-малък", каза още Пичай.  


Сигурното съхранение на данни става все по-гореща тема за компаниите.

Сигурното съхранение на данни става все по-гореща тема за компаниите. ...

......... превозни средства, като уязвимости, които могат да бъдат използвани за атака на критичните компоненти на автомобила, казва тя. „Изтеклата корпоративна документация не е толкова критично важна. Съмнявам се, че някой ще умре от това“, казва Франси. Но все пак излагането на такава информация публично е тревожен факт, признава и тя.


През 2006 г. две важни събития помогнаха за промяната в

През 2006 г. две важни събития помогнаха за промяната в ...

......... и работа с проверяващи от трети страни срещу  фалшиви новини. Но може би е твърде късно. Солейо Куерво казва, че ако някога въобще е имало идеално време да се въведе инструмент за борба с фалшивите новини във Facebook, то това би била 2006 г., преди новинарският поток да промени всичко.


Amazon стартира своите разпродажби в рамките на инициативата Prime Day

Amazon стартира своите разпродажби в рамките на инициативата Prime Day ...

......... Eggplant, която следи представянето на уебсайтовете. Amazon рядко има проблеми с висок трафик, а сигурността ѝ е малко вероятно да бъде разбита от хакери, допълва той. Въпреки проблемите компанията заяви, че през първия час на Prime Day е продала повече стоки в сравнение със същия период на миналата година.  


Според ново пазарно изследване приходите на американската технологична компания Amazon

Според ново пазарно изследване приходите на американската технологична компания Amazon ...

......... купувачът да купува една от собствените за Amazon марки. Продажбите, генерирани от пазара, ще бъдат повече от два пъти над директните продажби на Amazon в САЩ до края на годината, казва eMarketer. До 2019 г. продажбите ще генерират повече от 70% от цялостния бизнес на Amazon за електронна търговия.  


Всъщност сега трябваше за запеем европейския химн. Преди дни в

Всъщност сега трябваше за запеем европейския химн. Преди дни в ...

......... приключи с гласуването от преди дни. Противниците на реформата сега трябва да се занимаят с това как би трябвало да изглежда една директива така, че да защитава авторите и същевременно да запазва свободния интернет. Така че преди всички да попаднат в евроеуфория, е време да се захванем отново на работа.


Американският интернет гигант Google може да очаква нова рекордна глоба

Американският интернет гигант Google може да очаква нова рекордна глоба ...

......... – за реклама в търсачката. Какви конкретни стъпки ще поискат властите в Брюксел от компанията все още не е ясно. Например ЕК може да настоява концернът да промени договорите си с производителите на телефони. Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgariaгледано: 391   Още видео0 гласа


Компанията за наем на електрически скутери Lime се обединява с

Компанията за наем на електрически скутери Lime се обединява с ...

......... на Alphabet поведе битка с Uber в съдебната зала и на пътя, където хората могат да наемат самоуправляващи се миниванове в Аризона. Партньорът в GV Джо Краус се присъединява към борда на директорите на Lime и показва сериозен ентусиазъм. „Това ми напомня много на първите дни на интернет", казва той.


Google не успя да стане лидер и визионер в блокчейн

Google не успя да стане лидер и визионер в блокчейн ...

......... купим гейминг компютър", каза Брин. "Казах му, че ако вземем такъв компютър, трябва да копаем криптовалута, така че започнахме с етер и оттогава спечелихме редица долари“. След което добавя: „Определено ме заинтересува и започнах да изучавам технологията, която стои зад всичко това, и тя ми се струваше завладяваща".    


Десетгодишният период, през който американската компания Groupon бе независима, може

Десетгодишният период, през който американската компания Groupon бе независима, може ...

......... с дигитални ваучери, за да подкрепи маржовете си на печалба.В резултат на това общите приходи на компанията спаднаха с 5,6% през 2017 г. до 2,84 млрд. долара – най-ниската сума от 2013 г. насам. Groupon обаче излезе на оперативна печалба през 2017 г. за пръв път от 2014 г. насам.


Netflix има голямо влияние върху американския видео стрийминг пазар, а

Netflix има голямо влияние върху американския видео стрийминг пазар, а ...

......... долара повече. Всичко това няма да е напразно. На база на по-оптимистичните си надежди за чуждестранния бизнес на Netflix сегашната прогноза на Блекледж е, че през 2028 г. печалбата на акция ще е с 2 долара повече, отколкото при предишната прогноза. И именно това го подтикна да вдигне ценовия таргет. 


Италианската Wikipedia блокира достъпа на читателите до собствените си страници

Италианската Wikipedia блокира достъпа на читателите до собствените си страници ...

......... хората. Вместо това ще е нужна система за автоматична проверка, която да бъде интегрирана от всяка компания, а това може да се окаже доста скъп ход. Освен това подобни системи също могат да допускат грешки и при това са доста спорни при платформи като YouTube, които са ги имплементирали.