Amazon стартира своите разпродажби в рамките на инициативата Prime Day

Amazon стартира своите разпродажби в рамките на инициативата Prime Day ...

......... Eggplant, която следи представянето на уебсайтовете. Amazon рядко има проблеми с висок трафик, а сигурността ѝ е малко вероятно да бъде разбита от хакери, допълва той. Въпреки проблемите компанията заяви, че през първия час на Prime Day е продала повече стоки в сравнение със същия период на миналата година.  


Според ново пазарно изследване приходите на американската технологична компания Amazon

Според ново пазарно изследване приходите на американската технологична компания Amazon ...

......... купувачът да купува една от собствените за Amazon марки. Продажбите, генерирани от пазара, ще бъдат повече от два пъти над директните продажби на Amazon в САЩ до края на годината, казва eMarketer. До 2019 г. продажбите ще генерират повече от 70% от цялостния бизнес на Amazon за електронна търговия.  


Всъщност сега трябваше за запеем европейския химн. Преди дни в

Всъщност сега трябваше за запеем европейския химн. Преди дни в ...

......... приключи с гласуването от преди дни. Противниците на реформата сега трябва да се занимаят с това как би трябвало да изглежда една директива така, че да защитава авторите и същевременно да запазва свободния интернет. Така че преди всички да попаднат в евроеуфория, е време да се захванем отново на работа.


Американският интернет гигант Google може да очаква нова рекордна глоба

Американският интернет гигант Google може да очаква нова рекордна глоба ...

......... – за реклама в търсачката. Какви конкретни стъпки ще поискат властите в Брюксел от компанията все още не е ясно. Например ЕК може да настоява концернът да промени договорите си с производителите на телефони. Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgariaгледано: 391   Още видео0 гласа


Компанията за наем на електрически скутери Lime се обединява с

Компанията за наем на електрически скутери Lime се обединява с ...

......... на Alphabet поведе битка с Uber в съдебната зала и на пътя, където хората могат да наемат самоуправляващи се миниванове в Аризона. Партньорът в GV Джо Краус се присъединява към борда на директорите на Lime и показва сериозен ентусиазъм. „Това ми напомня много на първите дни на интернет", казва той.


Google не успя да стане лидер и визионер в блокчейн

Google не успя да стане лидер и визионер в блокчейн ...

......... купим гейминг компютър", каза Брин. "Казах му, че ако вземем такъв компютър, трябва да копаем криптовалута, така че започнахме с етер и оттогава спечелихме редица долари“. След което добавя: „Определено ме заинтересува и започнах да изучавам технологията, която стои зад всичко това, и тя ми се струваше завладяваща".    Десетгодишният период, през който американската компания Groupon бе независима, може

Десетгодишният период, през който американската компания Groupon бе независима, може ...

......... с дигитални ваучери, за да подкрепи маржовете си на печалба.В резултат на това общите приходи на компанията спаднаха с 5,6% през 2017 г. до 2,84 млрд. долара – най-ниската сума от 2013 г. насам. Groupon обаче излезе на оперативна печалба през 2017 г. за пръв път от 2014 г. насам.


Netflix има голямо влияние върху американския видео стрийминг пазар, а

Netflix има голямо влияние върху американския видео стрийминг пазар, а ...

......... долара повече. Всичко това няма да е напразно. На база на по-оптимистичните си надежди за чуждестранния бизнес на Netflix сегашната прогноза на Блекледж е, че през 2028 г. печалбата на акция ще е с 2 долара повече, отколкото при предишната прогноза. И именно това го подтикна да вдигне ценовия таргет. 


Италианската Wikipedia блокира достъпа на читателите до собствените си страници

Италианската Wikipedia блокира достъпа на читателите до собствените си страници ...

......... хората. Вместо това ще е нужна система за автоматична проверка, която да бъде интегрирана от всяка компания, а това може да се окаже доста скъп ход. Освен това подобни системи също могат да допускат грешки и при това са доста спорни при платформи като YouTube, които са ги имплементирали.  


Търговецът на билети Ticketmaster UK заяви, че е установил зловреден

Търговецът на билети Ticketmaster UK заяви, че е установил зловреден ...

......... във Великобритания са били директно засегнати от инцидента, твърди запознат източник. Компанията не разкрива точно колко души може да са станали жертва на хакерската атака. Тя заяви, че е спряла поддръжката, хоствана от Inbenta Technologies за всички уебсайтове на Ticketmaster веднага след като е разбрала за пробива на 23 юни.


Google обяви в сряда най-голямото ребрандиране на нейния рекламен софтуер,

Google обяви в сряда най-голямото ребрандиране на нейния рекламен софтуер, ...

......... година накараха много критици през миналата година да поискат от регулаторите да разделят рекламния бизнес на Google, който е станал прекалено силен. Рамасвами обясни, че трите преименувани услуги се фокусират върху различни потребителски групи и клиентите продължават да имат опцията да интегрират инструменти, които не са на Google, в услугите.Уебсайтът на HBO е бил блокиран в Китай, след като

Уебсайтът на HBO е бил блокиран в Китай, след като ...

......... е блокирана в Китай. Всяко блокиране на уебсайта на HBO в азиатската страна вероятно няма да има огромно влияние върху компанията. Достъпът до съдържанието на платформата отдавна е проблем в Китай, където телевизиите силно цензурират предавания като „Игра на тронове“. Повечето китайски потребители гледат HBO през виртуални частни мрежи (VPN).


Китай се готви да прием закон, който ще държи платформите

Китай се готви да прием закон, който ще държи платформите ...

......... е необходимо. Чрез увеличаването на правната отговорност на платформите, китайските регулатори се надяват да решат проблема с предлагането на некачествени стоки и да се сложи край на играта на котка и мишка, твърдят адвокати. “Целта ще бъдат по-големите платформи”, коментира Юджийн Лоу, базиран в Хонконг партньор на Hogan Lovells.  


Базираната в Сан Франциско технологична компания Leanplum, в която има

Базираната в Сан Франциско технологична компания Leanplum, в която има ...

......... дневно и доставяйки над 50 милиона съобщения на час, платформата на Leanplum предоставя анализи и възможности в реално време, в помощ на маркетолозите при създаването на ангажираност тук и сега и изграждането на значими взаимоотношения с клиентите. Повече за Connecto  вижте от представянето на компанията в технологичното шоу UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.


BitTorrent, един от първите двигатели на концепцията за изграждане на

BitTorrent, един от първите двигатели на концепцията за изграждане на ...

......... милиapдa долара. Oт тяx 1,65 млрд. долара ca нa Джъcтин Cън. B paмĸитe нa cвoятa ĸoмпaния Тrоn Fоundаtіоn Cън възнaмepявa дa cъздaдe дeцeнтpaлизиpaн интepнeт, в ĸoйтo пpилoжeниятa щe ce cъздaвaт нa бaзaтa нa блoĸчeйн. Зaceгa нe е ясно пo ĸaĸъв нaчин зaĸyпyвaнeтo нa ВіtТоrrеnt щe ce впишe в тeзи плaнoвe.


Didi Chuxing, доминиращата компания за споделено пътуване в Китай, продължава

Didi Chuxing, доминиращата компания за споделено пътуване в Китай, продължава ...

......... на стойност от 1 млрд. долара. Очаква се китайският стартъп да започне дейност и в Япония, където заедно със SoftBank ще сформира съвместно дружество. Към момента Didi се оценява на около 50 млрд. долара (около 43 млрд. евро), а сред инвеститорите му са японският технологичен концерн Softbank, както и Apple. След като през май стана ясно, че личният асистент Alexa,

След като през май стана ясно, че личният асистент Alexa, ...

......... и предлагаха дори още по-малко прозрачност по отношение на това как събират и съхраняват данните. Сега, след като потребителите вече са наясно как данните могат да бъдат манипулирани за политически цели, законодателите преоценяват свободата, която са предоставили на технологичните компании през всичките тези години. "Ерата на невинността изчезна", казва Флейк.


Американският технологичен концерн Google обещава да съсредоточи усилията си върху

Американският технологичен концерн Google обещава да съсредоточи усилията си върху ...

......... Дамор. Изпълнителният директор на YouTube Сюзан Войжицки защити решението за отстраняването му, като даде за пример собствените преживявания за дискриминация и сексизъм. Изследователи на половете пък твърдят, че Дамор наистина има право, доколкото генетичните особености на мъжете и жените предполагат разлики в потенциалните им интереси към технологиите или хуманитарните науки.


Etsy повиши своята прогноза за годишните си приходи, насърчена от

Etsy повиши своята прогноза за годишните си приходи, насърчена от ...

......... промени фокуса си към области, показващи най-голям растеж за пазара на ръчно направени стоки, особено нейния основен сайт за електронна търговия. Тя подобри търсачката и използва изкуствен интелект, за да предоставя по-добри препоръки за клиентите. През 2017 г. компанията също така предложи празнични промоции за първи път в историята си.


Блестящият борсов дебют на финтех компанията Adyen предизвика смесени реакции.

Блестящият борсов дебют на финтех компанията Adyen предизвика смесени реакции. ...

......... за листната на TecDax Wirecard, чиято цена постоянно докосва нови рекордни стойности. В сряда и акциите на Wirecard реагираха на холандското IPO с ново увеличение от 2,5%, новата рекордна цена сега е на 151,50 евро. Още технологични новини вижте в материала нa Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 84   Още видео0 гласа


Американската технологична компания Google, част от Alphabet Inc., сключи сделка

Американската технологична компания Google, част от Alphabet Inc., сключи сделка ...

......... път в света става дума за свежа храна“. Carrefour планира да използва инструменти на Google като Gmail за повече от 160 000 служители, каза още търговецът на дребно. Технологичната компания иска да осигури цифрово обучение за повече от 1000 служители през следващите шест месеца, за да се подготви за трансформацията.


Хостинг компанията NS1.bg, която през годините се доказа като надежден

Хостинг компанията NS1.bg, която през годините се доказа като надежден ...

......... на достъпна цена. Контролният панел за новия софтуер е напълно съвместим със cPanel, което позволява лесно преместване на сайтове от cPanel сървъри и графичен интерфейс, който наподобява този на cPanel - така потребителят не трябва да се учи да работи с нов софтуер. Повече за услугата можете да разберете тук! 


Понякога съвсем неочаквани компании се възползват от сделки с други

Понякога съвсем неочаквани компании се възползват от сделки с други ...

......... Netflix, ще попълни мястото на земеделския гигант в S&P 100, предава CNBC. Скокът отведе цената на акциите на Twitter на ниво над 39 долара за брой, с което се просължи ръстът от търговската сесия, довел до най-високата цена от 52 седмици насам. Промените ще влязат в сила от четвъртък.   


Google пусна инструмент за управление на файлове в няколко магазина

Google пусна инструмент за управление на файлове в няколко магазина ...

......... Next Billion, която е насочена към развиващите се пазари, включително Индия и Индонезия, където голям брой хора използват нисък клас смартфони. Въпреки че потребителските услуги на Google до голяма степен са блокирани в Китай, нейната операционна система Android е широко използвана от топ производителите на смартфони, включително Xiaomi и Huawei.


Канадският хакер, обвинен в оказване на помощ на руските агенти

Канадският хакер, обвинен в оказване на помощ на руските агенти ...

......... През 2016 г. Yahoo заяви, че кибер крадците може да са откраднали имена, имейл адреси, телефонни номера, рождени дати и криптирани пароли. Федералните прокурори посочват, че „таргетираните жертви са били от интерес на руското разузнаване“ и включват „лидери на индустрии и високопоставени правителствени лица от Русия и страните около Русия“.


Чудесен текст за всеки, който се интересува от цифровата икономика

Чудесен текст за всеки, който се интересува от цифровата икономика ...

......... компания не трябва да съдържа прекалено много числа - тази статия на Bloomberg обаче напълно не спазва това правило. Във всеки параграф авторът Шира Овиде предоставя бизнес данни, статистика за продажбите и луди доларови суми без да дава прекалено много причини за възхвала. И затова се чете като истински трилър.


„GDPR позволява да погледнем на бизнеса от друга перспектива –

„GDPR позволява да погледнем на бизнеса от друга перспектива – ...

......... „Този процент бе по-висок за Западна Европа, и по-нисък за Източна. Но една година по-късно мога да кажа, че компании в цяла Европа, включително в България, положиха огромни усилия, за да подобрят или променят своите бизнес процеси. Според нашето проучване 40% от компаниите в Европа са готови да приложат регулацията“.


Повече от две дузини организации за граждански права призовават главния

Повече от две дузини организации за граждански права призовават главния ...

......... личните данни посочват, че в една епоха, в която всеки има камера на своя смартфон, градовете са разположили камери на спирките на градския транспорт и на друга обществена инфраструктура, а полицията носи камери за тяло в себе си, възможността да се снима, идентифицира, анализира и съхранява за вечността, нарасна невероятно.


Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел

Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел ...

......... свят и да ни помогне да отворим умовете и сърцата си за другите", заяви Мишел Обама. През март 2017 г. Барак и Мишел Обама според редица американски медии са сключили рекорден договор за 60 милиона долара с издателство Penguin Random House, който предвижда по една книга за всеки от двамата.


Съоснователят на Apple Стив Возняк разкритикува в свое интервю дигиталната

Съоснователят на Apple Стив Возняк разкритикува в свое интервю дигиталната ...

......... степен", за да печелят пари. „Аз вече не мисля, че това е просто феномен на нашето време. Имах по-рано автомобил на Mercedes. Това е най-добрият сериен автомобил на света. Но сега много ми харесва Tesla". Той никога повече не иска да ходи до бензиностанция,  но чака „разумен електрически Mercedes".   


Технологичният гигант Google е обект на разследване в Австралия заради

Технологичният гигант Google е обект на разследване в Австралия заради ...

......... се съгласяват, когато се регистрират за ползването на смартфон. Анализатори коментират, че има над 10 млн. потребители на Android в Австралия. Австралийски телекомуникационни компании посочват, че търсят потвърждение от Google за обвиненията. Разследването ще повдигне още въпроси за начина, по който големите технологични компании събират и използват потребителските данни онлайн.


Банковата индустрия се променя и, както казва един известен автор,

Банковата индустрия се променя и, както казва един известен автор, ...

......... натрупването и създаването на критична маса от услуги, които се ползват на базата на информационните технологии“, смята Цветомир Досков. Според него обаче е необходима и сериозна промяна в законодателството по отношение на дигиталната идентификация, дигиталното подписване, дигиталното представяне и дигиталната размяна на документи. И дано тази промяна се случи по-бързо.


Американската технологична компания Amazon е създала екип в рамките на

Американската технологична компания Amazon е създала екип в рамките на ...

......... и пациенти. Това също ще позволи интеграцията на приложения от трети страни, допълва CNBC. Таргетираните клиенти може да включват и младите майки и техните следродилни нужди и грижите за техните бебета, след като те например вече поръчват пелени чрез Amazon. Продължението на материала вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.  


Американският онлайн търговец на дребно Amazon е спрял текущ строителен

Американският онлайн търговец на дребно Amazon е спрял текущ строителен ...

......... долара под формата на директни доходи и следователно покупателна способност на жител. Според проучването, могат да бъдат елиминирани допълнителни 7300 регионални работни места, пряко или косвено свързани с Amazon. По този начин отрицателното въздействие чрез отпадането на работна ръка би могло да бъде по-голямо от планираното положително въздействие на данъка.


От юли Google Chrome ще започне да показва сайтовете без

От юли Google Chrome ще започне да показва сайтовете без ...

......... спре на сертификат, към който доверието е по-силно и който допълнително валидира една организация. Без значение какъв избор на сертификат направи една компания, използването на SSL криптиране остава напълно задължително и призивът към българските компании, които имат онлайн присъствие, е да включат тази стъпка в плана си за следващото тримесечие.


Британската компания за политически консултации и анализи Cambridge Analytica, която

Британската компания за политически консултации и анализи Cambridge Analytica, която ...

......... и друга компания, наречена Firecrest Technology. Според регистрацията в Борда на директорите участват високопоставени служители на SCL, а доскоро и бившият шеф на CA Никс. Ребека и Дженифър Мърсър, дъщери на консервативния милиардер Робърт Мърсър, са влезли в Борда през март тази година. Мърсър са главните финансисти на Cambridge Analytica.


Американският гигант в онлайн търговията Amazon е отправил официална оферта за

Американският гигант в онлайн търговията Amazon е отправил официална оферта за ...

......... млрд. долара в рамките на десетилетие. Глобалният екип на Walmart може да се отправи към Индия скоро за приключване на сделката, твърдят източниците. Говорител на Walmart е отказал да коментира темата, докато Amazon е обяснила, че не коментира слухове и спекулации. Flipkart не е отговорила веднага на запитванията по имейл.


Изненадващ лидер измества от първото място в своеобразната класация на

Изненадващ лидер измества от първото място в своеобразната класация на ...

......... рекламен канал си остава телевизията, където е лидер в брутните бюджети, цитира Димитрова данни на GARB. Очакванията на издателите за 2018 г. са, че инвестираните бюджети през програматик платформи (автоматиризирано закупуване на реклама, б. ред.) ще се увеличат допълнително, каквато е тенденцията на водещите пазари в Западна Европа и САЩ.  


Разходите за интернет реклама в България нарастат и през 2017

Разходите за интернет реклама в България нарастат и през 2017 ...

......... едва 1% в сравнение с 2016 г.  Разходите за видеореклама през 2017 г. възлизат на 7,3 млн. лв, колкото са били и през миналата година. Нарастване от 38% отчитат вложенията в мобилна реклама, като достигат 4,3 млн. лв. Програматик рекламата също отчита двуцифрен ръст до 3,1 млн. лв. (43% ръст). 


Microsoft преотстъпи доста голям актив на собствения си браузър Edge

Microsoft преотстъпи доста голям актив на собствения си браузър Edge ...

......... и malware. С постоянно свиващ се дял на пазара на браузъри Microsoft може да е осъзнала, че не получава достатъчно данни от потребителите, за да захрани SmartScreen, а без адекватен SmartScreen услуги като Outlook и Exchange не биха имали възможността да засичат и да се справят със зловредни адреси.  


Американският технологичен концерн Amazon назначава много повече чуждестранни таланти чрез

Американският технологичен концерн Amazon назначава много повече чуждестранни таланти чрез ...

......... Amazon е назначил през 2017 г. 2515 чужденци по програмата, докато при Google този брой е 1213, а при Facebook – 720. Amazon, Microsoft и Google са само някои от технологичните гиганти, които разчитат на H-1B, за да привлекат желаните технологични таланти, а сред останалите големи са Intel и Apple. 


YouTube, собственост на Google на Alphabet Inс, е изтрила около

YouTube, собственост на Google на Alphabet Inс, е изтрила около ...

......... правоприлагащите органи и собствениците на интелектуална собственост за тези видеоклипове, тъй като YouTube твърди, че не може лесно да идентифицира качващите ги и притежателите на права. Собствениците на авторски права, които смятат, че даден видеоклип нарушава указанията или нарушава авторските права или запазената марка, може да подаде сигнал в YouTube.


Китайската компания за споделени пътувания Didi Chuxing – най-големият конкурент

Китайската компания за споделени пътувания Didi Chuxing – най-големият конкурент ...

......... битка през 2016 г. Didi придоби китайското дъщерно дружество на своя американски конкурент Uber и днес е сред най-големите подобни услуги в глобален план. Освен в Китай засега Didi е активна в Латинска Америка и други части на Азия, но не крие интереса си към експанзия и на други пазари.


Обемът на продажбите в b2b (от компания на компания) пазарите

Обемът на продажбите в b2b (от компания на компания) пазарите ...

......... продажба, а сред предимствата е и детайлната информация и данни за самите трансакции. Според Робинс досегашните начини на работа и сложната верига на доставките на информационни технологии са причината купувачите да губят време и да извличат по-малко стойност от покупките си, ето защо важността на подобни интелигентни платформи нараства непрестанно.


Още преди години американският технологичен концерн Amazon е стартирал тайна

Още преди години американският технологичен концерн Amazon е стартирал тайна ...

......... сътрудничество и, разбира се, в електронната търговия. С екосистемата Alexa и Amazon Web Services Amazon има най-добрите условия за разработване на успешни роботи - осигурява се последователен хардуерен дизайн. Освен това следва да се има предвид и многократно доказаната готовност на Amazon да субсидира силно собствения си хардуер, пояснява тя. 


60% от българските фирми са готови да отделят средства за

60% от българските фирми са готови да отделят средства за ...

......... най-често (52% от анкетираните) да отделят до 500 лв. за 360-градусово заснемане. Нито една компания няма притеснения, затова че офисите или производствената част не изглежда добре, но опитът на Палатата показва, че помещенията им не са на ниво, което ги прави непривлекателни съгласно стандартите на развитите икономически пазари.    


Компанията за споделени пътувания Lyft Inc стартира в четвъртък програма,

Компанията за споделени пътувания Lyft Inc стартира в четвъртък програма, ...

......... здравословен туризъм, насочен към облекчаване на натрупването от туристи, който задръсти градове като Барселона и Амстердам - проблем, изострен от Airbnb. Цимер призна, че "трафикът е основен проблем" и каза, че компанията планира също така да инвестира в електрически автономни автомобили и да разшири своята услуга за автомобили под наем.


Разследванията на това как Google може би използва своята мобилна

Разследванията на това как Google може би използва своята мобилна ...

......... Google, както по случая с Android, така и с този за AdSense”, обясни еврокомисарят по конкуренцията. "Пет години за случая на Google изглеждат като цяла вечност“, коментира депутатът Рамон Тремоса. Повтаряйки призивите на част от конкурентите на Google за разделяне на бизнеса на компанията. Подобен ход е необичаен като цяло.


Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc. Джеф Безос заяви, че

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc. Джеф Безос заяви, че ...

......... агресивно, за да разшири своята клиентска база, марка и инфраструктура. Силният ръст се отразява и в последния отчет – през четвъртото тримесечие приходите от такси за Prime скачат с 49 на сто до 3,2 млрд. долара. Акциите на Amazon поскъпнаха с около 1,5% в разширената търговия след публикуването на писмото. 


Ползите от изкуствения интелект в бизнеса винаги могат да се

Ползите от изкуствения интелект в бизнеса винаги могат да се ...

......... изкуствен интелект за взимането на основни решения и не смятат да се отказват, а напротив - част от компаниите започват да изграждат стратегиите си за развитие на базата на това, че имат  възможност за използване на изкуствен интелект“, добави предприемачът.  Вижте повече във видеото. гледано: 12   Още видео0 гласа  


Amazon стартира международна функция за пазаруване на американския си сайт,

Amazon стартира международна функция за пазаруване на американския си сайт, ...

......... Amazon по-малко привлекателен за покупки. Но това се компенсира от безплатната доставка на големи поръчки. Този нов международен продукт следва и други глобални усилия на Amazon, като следващата стъпка е да се увеличи обемът на продуктите, които се превозват в чужбина и да се намалят международните разходи за клиентите.  


Във времена на нарастваща динамика все повече компании осъзнават, че

Във времена на нарастваща динамика все повече компании осъзнават, че ...

......... които могат да предефинират бизнеса, като невронни мрежи, машинно обучение, технологии за разпознаване на лица и когнитивни технологии. Само навременното използване на подобни технологии и готовността за постоянно учене и адаптиране към новите тенденции ще гарантира създаването на интелигентните организации – онези, които могат да оцелеят при новите бизнес реалности. 


Възползвате ли се от Cloud технологии като потребител или собственик

Възползвате ли се от Cloud технологии като потребител или собственик ...

......... един знак за повече приемственост към новите технологии. На база статистиките и прогнозите в индустрията можем да заключим, че cloud е не бъдещето в сектора, а по-скоро настоящето. Повечето от потенциалните потребители на cloud услуги вече са открили ползите и активно използват и внедряват технологията в своите бизнес процеси.  


Разходите за Интернет на нещата (IoT) в Централна и Източна

Разходите за Интернет на нещата (IoT) в Централна и Източна ...

......... „умен“, колата ни е „умна“, градът ни е „умен“. Интернет на нещата се превръща в задължително условие за успешен бизнес. Компании от различни сектори – от ИТ до здравеопазване и земеделие, инвестират в IoT“, коментира Албена Спасова, председател на УС на Международната академия за обучение по киберразследвания, цитирана в прессъобщение.


Ние, хората от 21 век, сме в окото на торнадото,

Ние, хората от 21 век, сме в окото на торнадото, ...

......... на някоя от тях. Според заложената стратегия към 2022 г. 70% от приходите от продажби следва да са генерирани в Северна Америка и Европа при преобладаващ дял (отново 70%), постигнати чрез използване на XaaS модел на продажби. Концернът ще се стреми към запазване на оперативната ефективност от 29% EBITDA марж.


Хиляди служители на Google, включително десетки старши инженери, са подписали

Хиляди служители на Google, включително десетки старши инженери, са подписали ...

......... е голям клиент на облачни услуги, а Пентагонът търси от технологичния сектор нови инструменти и стратегии, включително свързани с изкуствения интелект. Но някак неусетно покрай този спор се сещаме за класиката на Боб Дилън „Masters of War“ и пасажа „All the money you made will never buy back your soul.“...


Акциите на Spotify Technology SA се повишиха силно спрямо референтната

Акциите на Spotify Technology SA се повишиха силно спрямо референтната ...

......... Никой от партньорите ни също не продаде нито една акция. Много големи оптимисти сме за компанията". "Tencent е чудесен партньор на Азия и Spotify като цяло. Тя ще помогне за ръста в Китай. Ще помогне да се развие потребителската база", каза още Аманат. Вижте анализа в материала на Bloomberg TV Bulgaria!


Онлайн гигантът Amazon.com може да отправи конкурентна оферта за закупуване

Онлайн гигантът Amazon.com може да отправи конкурентна оферта за закупуване ...

......... Бензал през 2007 г., контролира близо 40% от онлайн пазара на дребно на Индия, показват оценки на изследователската компания Forrester. Подобно на основателя на Amazon Джеф Безос, двойката започва да продава книги и диверсифицира бързо, включително чрез продажба на смартфони. Flipkart се конкурира с Amazon за почти всички категории продукти.


Чат приложението Telegram е заявило пред руските регулатори, че технически

Чат приложението Telegram е заявило пред руските регулатори, че технически ...

......... Telegram ще застане зад “свободата и опазването на личната информация”. Последният ход на компанията дава възможност на Роскомнадзор да се обърне към съда, който да предприеме действия срещу приложението, което може да бъде блокирано в Русия.Още технологични новини вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 46   Още видео0 гласа


Нюйоркската фондова борса (NYSE) определи в понеделник референтната цена за

Нюйоркската фондова борса (NYSE) определи в понеделник референтната цена за ...

......... NYSE с помощта на Morgan Stanley. Въпреки че техните роли ще бъдат ограничени, референтната цена ще се използва при изграждането на книгата за поръчки. Рано във вторник Citadel и Morgan Stanley ще анализират поръчките за покупка и продажба на инвеститорите и след това ще определят начална цена за акциите.  


Бурни аплодисменти ехтят, докато Даниел Ек, в черен костюм и

Бурни аплодисменти ехтят, докато Даниел Ек, в черен костюм и ...

......... така им добавят етикети като рок, класическа музика, ново предложение и др. „Но бързо разбрахме, че тази класификация е прекалено неточна и твърде субективна, за да персонализирате продуктовата музика", казва Савас. Къде Spotify открива по-добрата система за сортиране на песни  вижте в продължението на материалав сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Европа рискува да изостане в световната борба за технологии на

Европа рискува да изостане в световната борба за технологии на ...

......... доставките на храна по домоветеНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИМакрон: Технологичните концерни трябва да бъдат по-прозрачни99% от хората във Facebook не знаят с какво се съгласяват, използвайки мрежатаАлтерко Роботикс пуска на пазара уникален смарт термометър за децаВече можете да гледате Netflix навсякъде в ЕСНахалството на Facebook5Може ли логистиката да бъде предсказуема и по-евтина1Американска агенция критику


Ако живеете в Европейския съюз (ЕС), вашите ваканции вече ще

Ако живеете в Европейския съюз (ЕС), вашите ваканции вече ще ...

......... март 2019 г. Това означава, че хората от страната имат по-малко от година, в която ще се радват на по-добрите условия. Въпреки че те ще могат да продължават да си свалят съдържание за гледане офлайн, те няма да имат достъп до ново съдържание, което излиза, докато са в чужбина.  


Интернет компаниите трябва да са по-прозрачни относно технологията, която управлява

Интернет компаниите трябва да са по-прозрачни относно технологията, която управлява ...

......... опитва да позиционира Франция на изходна позиция, за да навакса изоставането в областта на технологиите. Натискът за регулаторни промени в Европа е друг фактор, който оказва влияние върху всичко - от използването на данни до пускането на автономни автомобили по обществени пътища и как и къде интернет дружествата плащат данъци.


Представете си една компания, която доставя пратки от електронната търговия.

Представете си една компания, която доставя пратки от електронната търговия. ...

......... се наберат 2-3 млн. евро. Кои са основните клиенти, какви са най-важните характеристики на данните и как Коев си представя своята Transmetrics след няколко години вижте във видео материала! Изминали издания на UpDate гледайте тук.Следете UpDate и във Facebook.Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 25   Още видео0 гласа


Американската компания  Space X отложи изстрелването на ракетата-носител Falcon 9,

Американската компания  Space X отложи изстрелването на ракетата-носител Falcon 9, ...

......... от военновъздушната база Ванденберг в щата Калифорния е планиран за 30 март в 17:13 часа българско време. Първоначално изстрелването беше предвидено за този четвъртък в 17:19 часа българско време. От Space X възнамеряват повторно да използват първата степен на ракетата, която вече беше летяла и беше успешно приземена на Земята.


Изпълнителният директор на Alibaba.com Турция Джунейт Ерполат е един от

Изпълнителният директор на Alibaba.com Турция Джунейт Ерполат е един от ...

......... са билетите за ранна регистрация. Четвъртото издание на Конгреса за електронна търговия – еCommCongress ще се състои с подкрепата на Isobar Commerce България, DHL Express България. Медийни партньори на събитието са телевизия Bloomberg, Investor.bg и Netinfo.bg, B2B media, Mail.bg. Актуална информация за събитието може да откриете в официалния сайт тук.


Финландската технологична компания MariaDB Corporation, която е разработчик на системите

Финландската технологична компания MariaDB Corporation, която е разработчик на системите ...

......... включи и придобиването на болница "Токуда", като в резултат на това беше създаден най-големият оператор в здравеопазването в България с 4 болници, разполагащи със 750 легла и 4 медицински центъра. Empower Capital са инвестирали в още 2 компании в периода от края на 2014 година до края на 2017 година.


Норвегия ще обезпечи „обширни области“ от Арктика с широколентов спътников

Норвегия ще обезпечи „обширни области“ от Арктика с широколентов спътников ...

......... ще бъде подсигуряван от два спътника, които ще бъдат изстреляни през 2022 г. от компанията Space Norway AS. Проектът е на стойност 1 млрд. крони (около 130 млн. долара), като правителството в Осло се надява да привлече и допълнителни средства от частни инвеститори.Oще подобни новини четете в Bloomberg TV Bulgaria!


Европейският съюз има „сериозни подозрения“ за доминацията на интернет гиганта

Европейският съюз има „сериозни подозрения“ за доминацията на интернет гиганта ...

......... приложения и търсачките, така че те да бъдат по-прозрачни и да се знае как подреждат резултатите от търсенето, както и защо премахват някои услуги. От офиса на Вестагер не са открити веднага за коментар според Telegraph. Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria:гледано: 48   Още видео0 гласа