Web


Разработчикът на софтуер и антивирусен пионер Джон Макафи е намерен

Разработчикът на софтуер и антивирусен пионер Джон Макафи е намерен ...

... или 4,2 млрд. долара с дълга, когато TPG се съгласи да закупи 51% дял от производителя за чипове през 2016 г. и да установи McAfee като самостоятелен бизнес.  След това – в края на 2020 г. McAfee подаде заявление за публично листване и   IPO-то оцени McAfee на 8,6 млрд. долара. 


Съдът на Европейския съюз отреди, че в някои случаи YouTube

Съдът на Европейския съюз отреди, че в някои случаи YouTube ...

... от тази сума идва от монетизирани видеа. „YouTube е лидер в областта на авторското право и подкрепя идеята носителите на права да получават справедливия си дял“, коментира говорителят ѝ днес. „Ето защо инвестирахме в съвременни инструменти за защита на авторските права, които създадоха изцяло нов източник на приходи за индустрията“.


, за да установи дали Google е нарушил правилата на

, за да установи дали Google е нарушил правилата на ...

... но предизвика антитръстови жалби от конкуренти в индустрията за рекламни технологии. „Услугите за онлайн реклама са в основата на това как Google и издателите осигуряват приходи от своите онлайн услуги“, каза Маргрете Вестагер. „Загрижени сме, че Google затруднява конкурентните онлайн рекламни услуги да се конкурират в т. нар. Ad Tech“. Американският технологичен концерн Uber Technologies Inc. придобива останалия дял от 47% в

Американският технологичен концерн Uber Technologies Inc. придобива останалия дял от 47% в ...

... Франциско компания има намерение да проникне в бързо развиващия се пазар за доставка на хранителни стоки, който в момента е доминиран от Walmart Inc. и Instacart Inc. Общо продажбите на хранителни стоки на САЩ достигат 7 млрд. долара през май, повече от тройно над предпандемичните нива според проучване на консултантските компании Brick Meets Click и Mercatus. 


Швейцарската Credit Suisse Group AG и изпълнителният директор на SoftBank

Швейцарската Credit Suisse Group AG и изпълнителният директор на SoftBank ...

... г. за покриване на дългове в Katerra, парите не не са достигнали до фондовете на Credit Suisse по предназначение. Швейцарската банка започна обширно разследване за провала на своите фондове, което проучва каква информация е споделена от финансовата компания и SoftBank, включително за Katerra, с мениджърите на Credit Suisse, управляващи средствата.


Американският софтуерен производител Adobe Inc. зададе прогноза за печалбата за

Американският софтуерен производител Adobe Inc. зададе прогноза за печалбата за ...

... на акция. Приходите от дигитални медии, които включват поделенията за креативност и  за съхранение на документи в облака, са нараснали с 25% до 2,79 милиарда долара за периода, приключил на 4 юни. Продажбите от дигиталното преживяване, който включва маркетинговия софтуер, са се увеличили с 21% до 938 милиона долара.  Американският технологичен концерн Microsoft Corp. планира да изгради четири нови

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. планира да изгради четири нови ...

... облак на компанията  за тримесечието, приключило на 31 март, отчита ръст на приходите с 33% до 17,7 млрд. долара. През същия период компанията отчете капиталови разходи за 6 млрд. долара и прогнозира, че ще вложи още по-висока сума през текущото тримесечие. Тя обаче не дава данни по отделни географски региони. 


Китайски софтуерен разработчик в продължение на осем месеца тайно е

Китайски софтуерен разработчик в продължение на осем месеца тайно е ...

... последните години изтичането на големи масиви от данни стана нещо обичайно в Китай, след като регулацията за опазване на информацията изостава спрямо технологичния напредък. Личната информация от тези течове често се продава на черния пазар за стотинки и доведе до набиращо сили движение за опазване на неприкосновеността сред китайските граждани.


След турболентната 2020 г. глобалните разходи за реклама се очаква

След турболентната 2020 г. глобалните разходи за реклама се очаква ...

... млрд. долара рекламни приходи, което означава, че са прибрали 46% от общите разходи за реклама в света, допълва той. Преди десет години петте основни търговци на реклама – Google; Viacom и CBS; News Corp. и Fox; Comcast и Disney – прибираха едва 17% от глобалните разходи за реклама, посочва GroupM.


Промените, които Google планира в рекламното проследяване, могат да попаднат

Промените, които Google планира в рекламното проследяване, могат да попаднат ...

... Освен това Google планира „значителни ограничения“ на начина, по който данните на потребителите ще бъдат обработвани за целите на дигиталната реклама, след премахването на „бисквитките“ на трети страни. В публикация в блога си от днес Google посочва, че ако Великобритания приеме предложението, новите условия ще бъдат приложени в целия свят.


Базираната в София Evrotrust откри офис в столицата на Северна

Базираната в София Evrotrust откри офис в столицата на Северна ...

... над 200 000 индивидуални и корпоративни потребители по света. Сред активните пазари освен българския и северномакдонския са Албания, Унгария, Румъния, Кения и други. От бизнес гледна точка ключово предимство на Evrotrust е самата дигитализация: на фона на огромната потребителска база в момента в компанията работят малко под 50 човека  СуперХостинг.БГ (като част от групата team.blue) обяви в съобщение до

СуперХостинг.БГ (като част от групата team.blue) обяви в съобщение до ...

... да подновяват своите услуги директно през клиентския интерфейс на СуперХостинг.БГ и ще получават фактурите си от нея. Всеки клиент трябва да получи на имейла си допълнителна информация за това как ще се управяват услугите. Предстои до няколко месеца всички хостинг услуги на ICN.BG да бъдат прехвърлени на инфраструктурата на СуперХостинг.БГ.


Google плаща във Франция глоба от 220 млн. евро, наложена

Google плаща във Франция глоба от 220 млн. евро, наложена ...

... Google имат и специална отговорност. „Тези много сериозни практики поставят конкуренцията в неравностойно положение на нововъзникващия пазар за онлайн реклама и дават възможност на Google не само да запази господстващото си положение, но и да го разшири“, казва Изабел де Силва, председател на френския орган по конкуренция, цитирана от съобщението.


Американските власти засилиха натиска си върху компании и чуждестранни противници

Американските власти засилиха натиска си върху компании и чуждестранни противници ...

... допълва тя. Въпреки че се противопоставя на плащанията на откупи, тя твърди, че не е сигурна дали Байдън или Конгресът са готови да ги обявят за незаконни. Според сенаторът от Демократическата партия Марк Уорнър от Вирджиния компаниите трябва да бъдат задължени да съобщават за атаките, след които се иска откуп.


Един от най-интересните казуси в последните десет години е дали

Един от най-интересните казуси в последните десет години е дали ...

... всеки трябва да демонстрира най-доброто от себе си. Не бихме могли да го наречем медиен продукт, защото той все, някога се изчерпва, а приходите на тази индустрия в момента растат в геометрична прогресия, до степен, в която може много скоро да се превърнат и в основен конкурент на популярните спортове. 


Ускорената дигитална трансформация доведе до предизвикателствата пред eкипите по сигурността

Ускорената дигитална трансформация доведе до предизвикателствата пред eкипите по сигурността ...

... са взели участие 3542 ИТ директори, технологични директори и директори по информационната сигурност от компании в различни индустрии. Това е четвъртият Global Security Insights Report от VMware, който надгражда предишните проучвания, проведени през февруари 2019 г., октомври 2019 г. и юни 2020 г. и обхваща 14 държави и региони.  Британският стартъп в сферата на здравеопазване Babylon излиза на Нюйоркската

Британският стартъп в сферата на здравеопазване Babylon излиза на Нюйоркската ...

... долара. Сред неговите партньори са публичният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, Munich Re Ventures, Kinnevik AB, NNS Holding и Vostok New Ventures. Kinnevik заяви в четвъртък, че ще инвестира 5 милиона долара като част от частното пласиране на стартъпа, което ще увеличи дела му след приключване на сделката до 13%. 


Elliott Management Corp. е придобила значителен дял в софтуерната компания

Elliott Management Corp. е придобила значителен дял в софтуерната компания ...

... Dell Technologies Inc., всички с основатели със значителни дялове и относително приятелски настроени акционери. Elliott, която управлява над 40 млрд. долара, е един от най-натоварените активисти инвеститори. Фондът също така има частно капиталово дружество, Evergreen Coast Capital, което понякога наддава за компании, които са обект на активистки кампании на Elliott.


Нови разкрития за кибератаки върху транспортни системи в Ню Йорк

Нови разкрития за кибератаки върху транспортни системи в Ню Йорк ...

... блокира нейната работа и криптира данни, докато жертвата не плати сумата, изисквана от рансъмуера. Ударът парализира системата на компанията за няколко дни, която транспортира около 45% от консумираното гориво на Източното крайбрежие на САЩ. Colonial Pipeline плати на хакерите 4,4 милиона долара, за да си възвърнат достъпа до техните данни.


Amazon връща своето събитие за пазаруване Prime Day в нормалния

Amazon връща своето събитие за пазаруване Prime Day в нормалния ...

... би могъл да помогне на компанията да облекчи сравненията с представянето на бизнеса през същия период на миналата година, когато бяха наложени блокадите. Amazon прогнозира, че приходите ѝ за второто тримесечие ще са между 110 млрд. и 116 млрд. долара, което надмина прогнозите на Wall Street за 108,6 млрд. долара.


През последните няколко години започна да се говори усилено за

През последните няколко години започна да се говори усилено за ...

... таксуване на деца, които са купували игри в тяхната платформа, използвайки кредитните карти на родителите си. Подозираме, че японският технологичен гигант има много идеи, как да спре тази практика и как да ограничи самите деца, но това не означава, че няма да видим някои много интересни решения в този случай.А1 е първият български телеком, който пуска услуга за домашен интернет,

А1 е първият български телеком, който пуска услуга за домашен интернет, ...

... което потребителят трябва да направи, е да включи устройството на адреса, на който желае да го ползва и да се свърже с интернет. Новите абонати на услугата ще получат освен самия 5G Wi-Fi рутер всичко необходимо за инсталацията включително ръководство за инсталация, където целият процес е описан в детайли.   


„, част от „Сирма Груп Холдинг“ и водещ български доставчик

„, част от „Сирма Груп Холдинг“ и водещ български доставчик ...

... услуга за множество клиенти. По отношение на установяването, управлението, контрола и защитата, решението е практически изцяло автоматизирано, интелигентно, лесно за имплементиране и инсталиране. То има един агент и всички функционалности са интегрирани в него, а посредством  API-та позволява лесна интеграция с други технологични партньори като SIEM вендори, Firewall производители и др.


Новият главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc. ще поеме юздите

Новият главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc. ще поеме юздите ...

... това той иска да работи в бъдеще над своята компания за космически кораби Blue Origin и своя вестник The Washington Post. Промяната се случва в благоприятно за Amazon време. След първоначални трудности компанията се справи добре с причинената от коронавируса криза, а освен онлайн търговията силно расте и облачният бизнес.


Бързо експандиращата и в България компания за доставка на стоки

Бързо експандиращата и в България компания за доставка на стоки ...

... на Балканския регион през последните няколко години. Въпреки това, с многото оперативни приоритети, които имаме в момента, вярваме че Glovo ще е в по-добра позиция да продължи да развива чудесни възможности за нашите потребители в региона“, пояснява от своя страна Никлас Остберг, главен изпълнителен директор и съосновател на Delivery Hero. 


Amazon.com Inc. беше засегната във вторник от антитръстов иск от

Amazon.com Inc. беше засегната във вторник от антитръстов иск от ...

... Ню Йорк са разследвали Amazon, както и FTC, докато Министерството на правосъдието разследва Apple. Расин каза, че неговият офис и други щати разследват и други аспекти на бизнеса на Amazon. „Има няколко други въпроса, които генералните адвокати, като този на Вашингтон, разглеждат по отношение на платформите, включително Amazon“, каза той.Приходите на китайската JD.com за първото тримесечие надминаха очакванията на

Приходите на китайската JD.com за първото тримесечие надминаха очакванията на ...

... Holding се бори с проблеми с регулаторите. Недоволството на властите и наказанието от 2,75 млрд. долара, което наложиха на Alibaba, повлияха негативно на инвеститорските настроения спрямо китайския интернет сектор. Листнатите в САЩ акции на JD понижиха стойността си с близо 13%, откакто бяха обявени новините за глобата, наложена на Alibaba.


Robinhood Markets Inc. планира да разкрие документите си за първичното

Robinhood Markets Inc. планира да разкрие документите си за първичното ...

... в Конгреса на 6 май, че са написани много разпоредби, преди последните налични технологии да променят начина на търговия. „Трябва да оценим правилата си и може да открием, че трябва да освежим набора от правила“, каза тогава Генслер. Докато това се случи обаче, Robinhood вероятно отдавна ще е борсова компания.


DarkSide, хакерската група, стояща зад скорошната атака срещу Colonial Pipeline,

DarkSide, хакерската група, стояща зад скорошната атака срещу Colonial Pipeline, ...

... на японския конгломерат Toshiba обяви, че европейското му звено е било хакнато. То обвини за това DarkSide. От своя страна, ирландските здравни служби също пострадаха при подобна атака. В сряда президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, която цели засилването на защитата на страната в областта на киберсигурността.


Google обяви, че нейното звено за облачни услуги е спечелило

Google обяви, че нейното звено за облачни услуги е спечелило ...

... нужда от телекомуникационни кули. Вместо това устройствата на потребителите ще си комуникират със сателити, а след това сателитите ще се свързват с центровете за данни на Google. Сделката може да продължи 7 години, твърди източник, който е запознат с въпроса, но е пожелал да остане анонимен, защото условията са конфиденциални.


Ползването на градски транспорт в София има много привърженици и

Ползването на градски транспорт в София има много привърженици и ...

... стоки и аптеки. Освен всичко друго, подобни инициативи помагат на градовете да бъдат по-устойчиви. Безконтактната технология може да бъде от ключово значение за прехода към по-широко използване на нисковъглеродни превозни средства, което ще обхване в глобален мащаб 27% от публичния транспорт, ако се премахнат бариерите, свързани с плащането при пътуване.


Компаниите за споделяни пътувания Uber Technologies Inc. и Lyft Inc.

Компаниите за споделяни пътувания Uber Technologies Inc. и Lyft Inc. ...

... изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи заяви, че този ход ще задълбочи предишните глобални ангажименти на компанията за улесняване на достъпа до коронавирусни ваксини. „Ваксините са най-добрата ни надежда да победим тази пандемия и скоро всички в Америка ще могат да вземат безплатен Uber, за да се ваксинират“, казва Косровшахи.


Американският технологичен концерн Google обяви поредица от действия, с които

Американският технологичен концерн Google обяви поредица от действия, с които ...

... офиси в 19 щата и има свои кампуси в Ню Йорк, Атланта и Остин, Тексас. Google ще въведе процес за кандидатстване до средата на юни за служители, които се интересуват от промяна на мястото, където работят, и ще предостави на служителите повече информация за процеса на одобрение по същото време.


Навлязлата на българския пазар едва през март испанска компания за

Навлязлата на българския пазар едва през март испанска компания за ...

... оперираме. Следващата ни цел е да разширим нашия сегмент за бърза търговия. Това е бъдещето на търговията – ултрабързите доставки на бързооборотни стоки. И трето: да продължим експанзията в нови страни”, обясни Ракариу. Той посочи, че компанията проучва множество нови пазари, като се фокусира върху Източна Европа, Азия и Африка.


Наскоро главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е продал

Наскоро главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е продал ...

... стойност на активите си за над 190 млрд. долара Безос е най-богатият човек в света, според класациите на Forbes и Bloomberg. Той възнамерява да се откаже от председателството на Борда на директорите в Amazon през третото тримесечие и след това да стане изпълнителен председател на Борда на директорите на групата.


Тенденцията към пазаруване в интернет гарантира блестящ старт за годината

Тенденцията към пазаруване в интернет гарантира блестящ старт за годината ...

... крипто, кредитната карта Venmo, се представят далеч над очакванията ни“. Инвеститорите също харесаха данните, в следборсовата сесия книжата на PayPal поскъпнаха с повече от четири процента. Прогнозите за следващите месеци също осигуриха добро настроение на пазара. PayPal обяви силен растеж за текущото тримесечие и също така повиши годишните си цели.


Печалбата на eBay за второто тримесечие се оказа под пазарната

Печалбата на eBay за второто тримесечие се оказа под пазарната ...

... от гледна точка на общия марж на бизнеса“, коментира главният изпълнителен директор Джейми Яноун в интервю. Оперативният марж на eBay е скочил до 27,9% през тримесечието, след като година по-рано беше 26,5%. Акциите на базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания достигнаха цена от 58,80 долара по време на следборсовата търговия.


Растежът на Shopify продължи и през първото тримесечие, а компанията

Растежът на Shopify продължи и през първото тримесечие, а компанията ...

... инвестиция в Affirm Holdings, която стана публична през януари. Базираната в Отава компания твърди, че инвестира значително в експанзията си. Повечето от разходите ѝ ще бъдат направени през втората половина на годината, което ще доведе до по-ниска коригирана оперативна печалба за 2021 г. в сравнение с 2020 г., допълва Шапиро.


Българската софтуерна компания StivaSoft продаде 80% от стартъп бранда си

Българската софтуерна компания StivaSoft продаде 80% от стартъп бранда си ...

... на продукти, ще можем да издигнем бизнеса на следващото ниво“, коментира Мик Лийнър, СЕО на OnlineOnly. StivaSoft е сред учредителите на ИКТ Клъстер Бургас, eдин от най-утвърдените и най- бързоразвиващи се технологични клъстери, който представлява интересите на над 40 компании от технологичния сектор в Бургас и югоизточната част на България.


Германският софтуерен производител Software AG разкрива перспективата за скорошно придобиване.

Германският софтуерен производител Software AG разкрива перспективата за скорошно придобиване. ...

... (EBIT) е спаднала с 34 процента до 15,3 милиона евро. Въпреки това Хайден е оптимист и заяви, че пандемията е един вид „аларма“ за много компании да започнат да работят по цифровизацията и работата в мрежа. Това генерира подкрепа за компанията му, която нямало да отслабне с края на кризата.


Snap Inc. отчете тримесечни приходи и ежедневно активни потребители, които

Snap Inc. отчете тримесечни приходи и ежедневно активни потребители, които ...

... върху това да помагаме на нашите партньори да се ориентират в тези промени, като същевременно оптимизираме възвръщаемостта на разходите за реклама в нашите рекламни продукти и платформа“, каза Андерсен. Компанията обаче заяви, че за първи път по-голямата част от потребителите на Snapchat използват приложението на смартфони с операционна система Android.


Най-големият производител на софтуер в Европа SAP увеличaвa темповете на

Най-големият производител на софтуер в Европа SAP увеличaвa темповете на ...

... като цяло нарасна със седем процента, въпреки тежестта на пандемията. Оперативната печалба, коригирана спрямо еднократни ефекти, обаче се е увеличила със 17 процента до 1,74 милиарда евро, отчасти благодарение на намаляването на разходите. Нетната печалба расте с 32 процента до 1,07 милиарда евро поради благоприятното представяне на корпоративните инвестиции.  


Основаната в Румъния компания UiPath успя да осъществи в сряда

Основаната в Румъния компания UiPath успя да осъществи в сряда ...

... че сте вложили само един милион долара“, казва един инвеститор от доверителния фонд на Брандис. Тази фирма скоро щяла да приключи. Никой не разбирал „какво прави този човек“. Сега този милион от Earlybird се е умножил поне 1813 пъти според изчисленията на Handelsblatt. Възвръщаемост мечта.1-->Още по темата: Още по темата


Quanta, един от големите поддоставчици на Apple, обяви, че е

Quanta, един от големите поддоставчици на Apple, обяви, че е ...

... много от жертвите не разкриват данни за атаките и за откупите, които плащат. REvil, наричана още Sodinokibi, е известна с това, че прави едни от най-големите искания, оповестявани публично. Миналия месец тя поиска от Acer първоначална сума от 50 млн. долара в замяна на откраднати данни, преди да удвои сумата.


Платформата за съобщения Discord Inc. е прекратила преговорите си с

Платформата за съобщения Discord Inc. е прекратила преговорите си с ...

... които е предложената сделка за Nuance Communications Inc. По-рано тази година концернът похарчи 7,5 милиарда долара за покупката на ., а през 2018 г. даде същата сума за платформата за разработване на софтуер GitHub Inc. През 2016 г. пък осъществи най-мащабната си сделка, купувайки за 26,6 млрд. долара в LinkedIn.


Турската комисия по конкуренцията обяви, че е глобила Google над

Турската комисия по конкуренцията обяви, че е глобила Google над ...

... че е започнал процес по назначаването на юридическо звено, което да служи като неин местен представител в Турция. Новият закон е предизвикателство за онлайн платформите, защото дава възможност на властите да премахват съдържание от тях. Това предизвика опасения, особено след като Анкара затегна хватката си над масовите медии в страната.


Германският софтуерен концерн SAP, който в средата на март загуби

Германският софтуерен концерн SAP, който в средата на март загуби ...

... обема на бизнеса през първите няколко години, казва Матиас Томан, партньор в Dediq. Той обаче бил убеден, че новото звено може да се превърне в бизнес за милиарди евро „след няколко години“. Пазарът на софтуера за финансови услуги е огромен: потенциалът се оценява на между 100 и 200 млрд. евро.


Какво е бъдещето на дигиталните плащания и какъв ще е

Какво е бъдещето на дигиталните плащания и какъв ще е ...

... студиото, ще очертае бъдещето на банковия и финансов сектор.  Tech of Tomorrow се провежда с генералната подкрепа на Алтерко и BoneX. Основни партньори са Accenture, Sirma и FANUC. Събитието се организира с подкрепата на Siemens, Пощенска банка, Sofline, Atos, Леново България, Dental Care Center, Индустриален Холдинг България.Медийни партньори на събитието са , ,  и . 


Акциите на Box поевтиняха с повече от 9% в четвъртък, след като

Акциите на Box поевтиняха с повече от 9% в четвъртък, след като ...

... финансира търг за обратно изкупуване на акции за до 500 млн. долара. Ценообразуването на акциите ще се основава на пазарните условия и цената на акциите по време на търга. Настоящата пазарна капитализация на Box е около 3,5 млрд. долара, което означава, че ако KKR инвестира на текущата цена, тя ще притежава около 14% от компанията.


Около 1,6 млн. гледания на всеки 1 млрд. в YouTube

Около 1,6 млн. гледания на всеки 1 млрд. в YouTube ...

... млн. гледания от всеки 1 млрд. през четвъртото тримесечие са били на съдържание, нарушаващо правилата за публикуване на голота и сексуално съдържание, насилие и включващи насилие графични материали, както и реч на омразата. В отговор на критиките миналата година Facebook заяви, че ще наеме външен одитор, който да направи оценка.


Онлайн платформатаPatreon, която свързва музиканти и други създатели на съдържание

Онлайн платформатаPatreon, която свързва музиканти и други създатели на съдържание ...

... фенове, посочват от компанията. Patreon, която все още не генерира печалба, предлага три нива на членство за създателите на съдържание и прибира между 5 и 12 процента дял от месечната им печалба, плюс такса за обработка на разплащанията. Като част от международната си експанзия Patreon добави няколко езика и валути.


Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc. Джеф Безос заяви, че

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc. Джеф Безос заяви, че ...

... на Белия дом и с друг казус - благодарение на внимателно следените действия на синдикати в склад в Бесемер, Алабама. Администрацията пусна видео, в което Байдън заяви, че подкрепя правата на работниците да се организират и насърчава работодателите да се въздържат от незаконна намеса в кампании на работното място, без да споменава Amazon по име.


Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. очаква повечето от служителите си

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. очаква повечето от служителите си ...

... в офисите си в района на Сиатъл, за да помогне на служителите, на които им е трудно да работят от домовете си. Преди десетина дни Microsoft обяви, че частично ще отвори централата си в Редмонт, Вашингтон, другата седмица, но не е коментирала какво ще прави с тези около Сан Франциско.


Платформата за търговия с акции Robinhood Markets изгражда технология, която

Платформата за търговия с акции Robinhood Markets изгражда технология, която ...

... и Владимир Тенев с цел „демократизиране на финансите“, като предоставя на хората достъп до пазари, обикновено доминирани от професионални инвеститори. Подкрепена от инвеститори, включително Andreessen Horowitz, Ribbit Capital и 9Yards Capital, нейната платформа позволява на потребителите да извършват неограничени сделки без комисиони с акции, борсово търгувани фондове, опции и криптовалути.


Централна и Източна Европа като цяло са все по-важен регион

Централна и Източна Европа като цяло са все по-важен регион ...

... Въпреки високите оценки на финтех стартъпите все още има опасения относно устойчивостта на техния бизнес модел. Те трябва да подбиват големите банки по отношение на цената, като същевременно се опитват да гарантират, че осигуряват същото ниво на сигурност на клиентите. Това, при всички положения, ще бъде предизвикателство и за Revolut. 


Смартфоните вече са неделима част от ежедневието, дори и за

Смартфоните вече са неделима част от ежедневието, дори и за ...

... възползвате от мобилността, която то предлага. Второто десетилетие на 21-ви век предложи огромен технологически напредък, от който трябва да се възползваме и към който трябва да се адаптираме. В следващите няколко години могат да излязат още по-практични начини за забавление. До тогва обаче, може спокойно да разчитате на Winbet mobile app. 


Пазаруване онлайн с редовна безплатна доставка - това предлага новата  на ,

Пазаруване онлайн с редовна безплатна доставка - това предлага новата  на , ...

... намерите всичко - от пресни плодове и зеленчуци, през месо от собствената транжорна, до високо качество козметика. Ако все пак нямате възможност да поръчате в дадена седмица, спокойно можете да предоставите безплатната доставка на приятел. Защото какво по-хубаво от това да пазаруваш без да губиш време в път до магазина.


Amazon.com Inc. е изправена пред най-драматичната промяна в своето висше

Amazon.com Inc. е изправена пред най-драматичната промяна в своето висше ...

... да очаква славно бъдеще. Преди да се поддаде на изкушението да напусне топ екипа в облачната компания Salesfore, за да се върне в AWS, той бе считан за един от най-обещаващите наследници в случай, че съоснователят и шеф на Salesforce Марк Беньоф един ден реши да се оттегли от поста. 


Образователната онлайн платформа Coursera се прицелва в оценка от над

Образователната онлайн платформа Coursera се прицелва в оценка от над ...

... с над 330 държавни агенции в 70 държави и в 30 американски щата и града като част от своята програма Coursera Workforce Recovery Initiative, която помага на правителствата да предлагат на незаетите хора безплатен достъп до хиляди курсове по бизнес, технологии, науки за данните от компании като Amazon и Google.


Христо Николов е водещ на сутрешния блок на Bloomberg TV

Христо Николов е водещ на сутрешния блок на Bloomberg TV ...

... специален момент от развитието на сайта – през 2021 г. най-четеният икономически сайт в България празнува 20-ия си юбилей и отбелязва 20 години успех и постоянен растеж.Knowledge City се провежда с подкрепата на Алтерко, A1, Риск Инженеринг, TollPass, Банка ДСК, Интерком Груп и Явор, Леново България. Медийни партньори на събитието са , , , , . 


Планът на Google за блокирането на популярния инструмент за проследяване

Планът на Google за блокирането на популярния инструмент за проследяване ...

... случва на фона на натиск от десетки американски щати, които обвиняват интернет гиганта, че злоупотребява с господството си в търсенето, за да премахне конкуренцията. Компанията майка на Google Alphabet отчете през миналия месец 50-процентен скок на тримесечната печалба до 15,2 милиарда долара, тъй като нейният бизнес с дигитални реклами процъфтява


Видео платформата YouTube е започнала тестове на система, която проверява

Видео платформата YouTube е започнала тестове на система, която проверява ...

... онлайн платформата. И все пак това не може да помогне за защита на потребителите от случайни нарушения или от неприятностите при разглеждане на подобни искове. Чрез специалния си подход новата система вероятно има шанса да намали случаите на пиратство в една от най-известните онлайн услуги за видео съдържание в света.


Uber Technologies Inc. ще прекласифицира всички свои 70 хил. британски

Uber Technologies Inc. ще прекласифицира всички свои 70 хил. британски ...

... две седмици, което според Uber представлява пропорционален дял от 5,6 седмици отпуска, които работникът на пълен работен ден във Великобритания има право да получи. Uber казва, че също така ще допринесе с 3% от доходите на всеки шофьор за британските пенсии, като за някои шофьори този дял ще е 5%.


Онлайн услугата за доставки Deliveroo, сред чиито инвеститори е и

Онлайн услугата за доставки Deliveroo, сред чиито инвеститори е и ...

... осигуряване, най-големият мениджър на частни пенсии в Обединеното кралство,  заради стандарти, които могат да отслабят защитата на инвеститорите. Макар да приветства предложенията, Инвеститорската асоциация - влиятелен орган, представляващ индустрията за управление на фондове, заяви, че ще работи с правителството и регулатора, за да осигури подходяща защита за инвеститорите с миноритарни дялове.


Кибернападателите насочват през 2020 г. своите атаки към сферите, на

Кибернападателите насочват през 2020 г. своите атаки към сферите, на ...

... взети заедно. Докладът съдържа данни, събрани от IBM през 2020 г. и предоставя анализирана информация за глобалния пейзаж на заплахите. Целта му е и да информира специалистите по сигурността за заплахите, които са от съществено значение за техните организации. Можете да изтеглите копие на X-Force Threat Intelligence Index 2021 .


Оценката на Stripe Inc. почти се утрои за по-малко от

Оценката на Stripe Inc. почти се утрои за по-малко от ...

... страна на финтех компании инсталирането му става много бързо и просто. Компанията бе бенефициент от бума на електронната търговия, ускорен от пандемията на коронавируса. Наскоро тя се разклони, за да предложи проверки на акаунти на бизнеса, като работи с банки, включително Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc. и Barclays Plc.


„Брилянтно“ е слаба дума, за да се опише това, на

„Брилянтно“ е слаба дума, за да се опише това, на ...

... ще трябва да разработи нови източници на доходи. За инвеститорите Coupang в момента е доста горещ залог. „Инвеститорите ще се намесят само ако вярват във визията на Ким“, казва Ил. Бъдещето на компанията зависи силно от въпроса дали компанията е на минус. „Рентабилността е най-голямото предизвикателство пред Coupang“, заключава професорът.


Сингапурската компания за споделени пътувания и доставки Grab Holdings Inc.

Сингапурската компания за споделени пътувания и доставки Grab Holdings Inc. ...

... един от нейните залози е напът да се окаже голям победител - японският гигант за технологично инвестиране вече е спечелил приблизително 25 млрд. долара на хартия от своите 2,7 млрд. долара, инвестирани в южнокорейската компания за електронна търговия Coupang Inc., чиито акции поскъпнаха с 41% при дебюта си в четвъртък.


Антитръстовите регулатори на Китай обмислят да наложат рекордна глоба срещу

Антитръстовите регулатори на Китай обмислят да наложат рекордна глоба срещу ...

... които досега властите до голяма степен бяха игнорирали. Правителството на провинция Джъдзян заяви пред медията, че табелата на компанията за подпомагане на Alibaba е била покрита с цел обновяване и че като провинция, която се гордее с оживен интернет-базиран бизнес, „придава значение на подобряването на регулаторните възможности на платформената икономика“.


WPP, най-голямата рекламна група в света по приходи, ще поднови

WPP, най-голямата рекламна група в света по приходи, ще поднови ...

... млн. паунда е най-ниският от 2004 г. През 2020 г. WPP сви разходите си, като намали тези за пътувания с близо 60%, тези за имоти – с 5%, а тези за служители – със 7,9%. Общият брой на служителите е намален с над 6000 до малко под 100 хил. души.