Когато акциите на Spotify започнат да се търгуват на 3

Когато акциите на Spotify започнат да се търгуват на 3 ...

......... по-рано, сочат документите, които е подала Spotify. Оперативната ѝ загуба се е увеличила до 378 млн. евро през 2017 г. от 349 млн. евро година по-рано. Spotify оперира в над 60 страни и има 71 млн. абонати на платената си услуга. Месечните ѝ потребители пък са средно 159 млн. души.


Американският гигант в сферата на електронната търговия Amazon задмина във

Американският гигант в сферата на електронната търговия Amazon задмина във ...

......... Той стана първият американски милиардер, който задмина границата от 100 млрд. долара лично богатство през този месец благодарение на своя 16-процентен дял в Amazon, който основава в гараж в Сиатъл през 1994 г. Към вторник според списъка на световните милиардери на Forbes неговото състояние се оценява на 131,1 млрд. долара.


Китайският технологичен гигант Alibaba Group Holding обяви, че ще инвестира

Китайският технологичен гигант Alibaba Group Holding обяви, че ще инвестира ...

......... Alibaba работи в над 200 страни и повече от 500 млн. души използват приложенията ѝ за пазаруване всеки месец. Това позволява на Lazada да се възползва още повече от ресурсите на гиганта в онлайн търговията. Стартираната през 2012 г. Lazada оперира в Индонезия, Малайзия, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам.  


Американският интернет гигант Google обяви, че рекламният му екип е

Американският интернет гигант Google обяви, че рекламният му екип е ...

......... за продажба на съмнителни продукти. Миналата година Google е добавила още 28 рекламни политики и 20 нови политики по отношение на медиите, за да се справи с новите заплахи. Тази година компанията вече обнови част от политиките си, за да се справи с рекламите на нерегулирани или спекулативни финансови продукти. 


„Телерик“ се превърна в успешна компания благодарение на това, че

„Телерик“ се превърна в успешна компания благодарение на това, че ...

......... посока, допълни събеседникът. Как той подбира инвестиционните си цели? Как се овладява един толкова значителен ръст на компанията? Как се случи сливането на „Телерик“ с Progress? Защо Васил Терзиев решава да напусне компанията? Как се ражда идеята за създаването на „Телерик Академия“? Вижте в целия материал на Bloomberg TV Bulgaria!


Услугата за доставка на храна на Uber - Uber Eats,

Услугата за доставка на храна на Uber - Uber Eats, ...

......... 45 от 200 пазара, в които оперира към 31 декември. Година по-рано съотношението изглежда много по-зле - на 3 от 50 града услугата е на печалба. Към края на годината Uber Eats е генерирала около една десета от общите приходи на стартъпа, или 1,1 млрд. долара за четвъртото тримесечие.   Неизвестни засега нападатели вероятно са се внедрили от март миналата

Неизвестни засега нападатели вероятно са се внедрили от март миналата ...

......... е трябвало да информира обществеността по-рано. Но може би е време да се разтревожим за неравномерния баланс на силата между нападателя, дори и да не е Русия, и защитата на европейците. Освен това е спорен и въпросът дали мълчанието и наблюдението на противник, който бяга от контрола, са правилните методи.


Американският технологичен концерн Uber Technologies Inc. търси 1,25 млрд. долара

Американският технологичен концерн Uber Technologies Inc. търси 1,25 млрд. долара ...

......... 4,5 млрд. долара през този месец, получи смесена оценка от 54 млрд. долара от група инвеститори, ръководена от SoftBank Group Corp. Това го прави най-голямото непублично технологично предприятие, получило външно финансиране. Освен кредита от 2016 г. Uber разполага и с кредитна линия от 2,2 млрд. долара, показват събрани от Bloomberg данни.


Fасеbооk и YоuТubе ocтaвaт лидepи в CAЩ cpeд coциaлнитe мeдии.

Fасеbооk и YоuТubе ocтaвaт лидepи в CAЩ cpeд coциaлнитe мeдии. ...

......... ĸaтeгopия мeждy 25 и 29 гoдини феновете нa Ѕnарсhаt ca мнoгo пo-мaлĸo – 54%. Уcлyгитe нa Іnѕtаgrаm и Тwіttеr ca c eднaĸви peйтинги, въпpeĸи чe oбщият бpoй нa ползващите Twitter aмepиĸaнци e нapacнaл леко.    Вижте още технологични новини в коментара на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 36   Още видео0 гласа


Американският производител на чипове Qualcomm Inc. е в преговори, за

Американският производител на чипове Qualcomm Inc. е в преговори, за ...

......... независимо дали съдържа негови чипове, или не. През последните години режимът на лицензиране на патенти бе атакуван не само от Apple и Huawei, но и от регулатори в няколко страни, които наложиха глоби срещу Qualcomm и я принудиха да промени някои от практиките си. Qualcomm обжалва някои от тези случаи.


През последните дни едно любопитно видeo c poбoтитe нa Воѕtоn

През последните дни едно любопитно видeo c poбoтитe нa Воѕtоn ...

......... който е възпитаник на СУ, както и бивш служител на Microsoft (в Дания) и на VMware (в България). Вижте какво разказват Колев и Келчев пред камерата на UpDate!    Изминали издания на UpDate гледайте тук.Следете UpDate и във Facebook.Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 30   Още видео0 гласаАмериканският технологичен концерн Amazon възнамерява да представи на своя уеб

Американският технологичен концерн Amazon възнамерява да представи на своя уеб ...

......... като класации в игри, а след това ги управлява в облака. За първи път за сделката бе съобщено през юли 2017 г. По това време Techcrunch съобщи, че сделката е била извършена за около 10 млн. долара през предходното тримесечие. Нито Amazon, нито GameSparks са отговорили на исканията за коментар.


През годините Google придоби безброй компании по различни причини. Някои

През годините Google придоби безброй компании по различни причини. Някои ...

......... без големия партньор това би било огромно предизвикателство. Между другото, други подобни поглъщания на Google бяха издателството на пътеводители Frommers, както и уеб страниците за ресторанти Hoster Appetas, които принадлежат на концерна и до днес и вероятно отдавна са интегрирани в други продукти около Maps / Trips и уеб търсенето.


Новите европейски регулации и навлизането на технологичните гиганти в банковата

Новите европейски регулации и навлизането на технологичните гиганти в банковата ...

......... следващите пет години. През миналата седмица пък стана ясно, че 4 от водещите български fintech компании (ePay, Paysera, Iuvo и Klear) са обработели плащания и инвестиции на обща стойност над 650 млн. лв.  Интервю с Даниел Дьодерлайн очаквайте в някое от следващите издания на технологичното шоу UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.


В света на традиционната търговия след десетилетия на консолидация определени

В света на традиционната търговия след десетилетия на консолидация определени ...

......... на Oculus от Facebook, което позволява на гиганта в социалните мрежи да навлезе в бизнеса с виртуална реалност – именно онзи тип ново начинание, което би било почти невъзможно за него без помощ и експертиза в сложното технологично поле. (За по-голям размер на графиката натиснете върху нея)Други графики вижте тук


Смятам, че българските стартъпи са добре позиционирани в момента, защото

Смятам, че българските стартъпи са добре позиционирани в момента, защото ...

......... променят приоритетите на инвеститорите, какво трябва да знаят стартъпите за тях и защо инвеститорите задават различни въпроси за мъжете и жените предприемачи - вижте в целия видео материал. Изминали издания на UpDate гледайте тук.Следете UpDate и във Facebook.Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 62   Още видео0 гласа  Здравеопазването е огромен бизнес и технологичните компании не искат да

Здравеопазването е огромен бизнес и технологичните компании не искат да ...

......... част от концерна през 2015 г. Засега изкуственият интелект има 70 процента точност и се подобрява непрекъснато. Apple използва своя продукт Apple Watch за проследяване на здравни сигнали, като сърдечен ритъм. С KardiaBand потребителите могат сравнително точно да откриват нерегулярен сърдечен ритъм и други показатели за лошо състояние на сърцето.


Германският министър на икономиката Бригите Циприс заяви днес, че до

Германският министър на икономиката Бригите Циприс заяви днес, че до ...

......... да проучи информацията и да поиска подробности от разследването на кибератаката, станало публично известно едва вчера. "Ако правителството е знаело за това още през декември, фактът, че депутатите, натоварени да упражняват надзор над дигиталните въпроси научиха от медиите, е направо скандален", заяви пред телевизия ZDF Анке Домшайт-Берг от партия "Левите".БТА


Правителството на Великобритания одобри финансиране в размер на 1,8 милиона

Правителството на Великобритания одобри финансиране в размер на 1,8 милиона ...

......... е част от 5-годишната програма Future Aviation Security Solutions (FASS), която цели да модернизира сигурността по летищата. Тези 1,8 милиона паунда обаче ще са достатъчни само, за да се тества технологията, като все още не е ясно колко ще струва внедряването на тези подобрения по всички летища на Обединеното кралство.


От декември 2018 г. потребителите в Европа ще могат да

От декември 2018 г. потребителите в Европа ще могат да ...

......... всички потребители и компании равен достъп до еднакви цени, промоции и условия за плащане, когато закупуват продукти и услуги в друга страна на Европейския съюз. Тези правила няма да се прилагат към съдържание, защитено от авторски права, като музика и филми, но обхватът може да бъде преразгледан на по-късен етап.


Американският интернет гигант Google разкри, че е получил 2,4 млн.

Американският интернет гигант Google разкри, че е получил 2,4 млн. ...

......... процент, който остава сравнително константен спрямо предишните отчети по прозрачността на компанията. Сега Google дава малко повече подробности. По думите ѝ 89% от заявките са от частни лица, а 11% от категория „други“, което може да включва компании, политици и известни личности. Свързаните с престъпления заявки са 8% от всичките.


„Алтерко“ АД продава телекомуникационните си компании в Европа – „Тера

„Алтерко“ АД продава телекомуникационните си компании в Европа – „Тера ...

......... в развитието на нови IoT продукти и услуги“, коментира изпълнителният директор Димитър Димитров.  Очаква се продажбата да бъде финализирана до края на април 2018 г. Това е второто за LINK придобиване на телекомуникационна компания в региона, с което компанията продължава навлизането си на пазара на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа.


Хостинг компанията ICN.Bg спечели първа награда в категорията „Телекомуникационни и

Хостинг компанията ICN.Bg спечели първа награда в категорията „Телекомуникационни и ...

......... се IT компания, която предлага широка гама от хостинг услуги, в които внедрява последните технологични новости, като спомага за подобряването на работата на сайтовете, платформите и системите на своите клиенти. ICN.Bg е тясно специализирана в повишаване на сигурността на своите клиенти и оперира на външния пазар под няколко различни бранда.


С един ден закъснение космическата корпорация SpaceX на Илон Мъск

С един ден закъснение космическата корпорация SpaceX на Илон Мъск ...

......... ще се разширява с бързи темпове, като обемът ще достига стотици милиарди долара годишно, тъй като все повече потребители се ориентират към онлайн услугите.   First two Starlink demo satellites, called Tintin A & B, deployed and communicating to Earth stations pic.twitter.com/TfI53wHEtz — Elon Musk (@elonmusk) 22 февруари 2018 г.


През последните две десетилетия интернет ни донесе не само забавни

През последните две десетилетия интернет ни донесе не само забавни ...

......... на Google. Etsy – онлайн магазин за ръчно създадени продукти, е на второ място, но и доста по-назад от лидера, с обща печалба за 1,4 млрд. долара. В същото време Instagram оформя челната тройна с печалба за 538 млн. долара. You will find more infographics at StatistaДруги графики вижте тук


Американският технологичен концерн Google представи Google Pay – последния му

Американският технологичен концерн Google представи Google Pay – последния му ...

......... носи името "Google Pay", но в логото вместо "Google" се показва само добре познатото четирицветно G. В резултат на това скоро ще се наложи наименованието G-Pay, което може да се произнесе много по-бързо. Остава да се надяваме, че скоро приложението ще е налично на повече пазари, включително и на българския. 


Японската технологична компания Sony е последният засега и донякъде изненадващ

Японската технологична компания Sony е последният засега и донякъде изненадващ ...

......... предоставят подобни услуги. Toyota Motor Corp обяви, че ще придобие дял в таксиметровата услуга JapanTaxi, създадена от най-голямата японска таксиметрова компания Nihon Kotsu. Новият главен изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи пък се намира в момента в Токио, срещайки се с  регулатори по време на първото си посещение в региона.


Facebook Inс ще започне по-късно тази година да използва пощенски

Facebook Inс ще започне по-късно тази година да използва пощенски ...

......... пари или други ценности или да правят разходи във връзка с каквито и да било федерални щатски или местни избори в САЩ. Харбат не уточни кога Facebook ще започне да разчита на пощенските кодове, но подчерта, че те ще бъдат въведени в употреба преди междинните избори за Конгрес през ноември.


YouTube Red ще започне да предлага абонаментната си услуга в

YouTube Red ще започне да предлага абонаментната си услуга в ...

......... висок клас, както Hulu или Netflix. Уоджиски коментира, че YouTube ще наеме 10 хил. души във връзка с работата по съдържанието. Компанията не разкрива кога точно ще се случи това. В момента YouTube Red се предлага само в Австралия, Южна Корея, Мексико, САЩ и Нова Зеландия, сочи уебсайтът на услугата. 


Ако дадена авиокомпания ви предложи ваучер в замяна на споделянето

Ако дадена авиокомпания ви предложи ваучер в замяна на споделянето ...

......... и дава на клиентите по-добър избор", казва Саундърс. „Има огромни възможности за бизнеса, който може да получи достъп до информацията на конкурентите си". И така - всички ние вероятно нямаме представа за стойността на нашите данни, но новият закон може поне да осигури начин да разберем колко всъщност струват те.


Растежът на онлайн продажбите ще продължи да бъде една от

Растежът на онлайн продажбите ще продължи да бъде една от ...

......... с клиентите, от традиционните, годишни събития като Черен петък, до специалните, международни мероприятия като Световното първенство на ФИФА, което се провежда на всеки 4 години. Всяко едно събитие от тези е чудесен момент за качване на продажбите и приходите. Затова и внимателното планиране и персонализиране са ключови за оптималните резултати.


WhatsApp започна да тества нова функция за разплащания в Индия,

WhatsApp започна да тества нова функция за разплащания в Индия, ...

......... има предвид, че милиони хора са онлайн в региона благодарение на по-евтините планове за данни и евтините смартфони. Страната дори надмина за първи път през четвъртото тримесечие на 2017 г. САЩ по отношение на комбинираните изтегляния за iOS и Android, според App Annie. WhatsApp отказва да коментира темата в детайли.


Хостинг компанията ICN.Bg е готова за най-мащабните промени в защитата

Хостинг компанията ICN.Bg е готова за най-мащабните промени в защитата ...

......... се IT компания, която предлага широка гама от хостинг услуги, в които внедрява последните технологични новости, като спомага за подобряването на работата на сайтовете, платформите и системите на своите клиенти. ICN.Bg е тясно специализирана в повишаване на сигурността на своите клиенти и оперира на външния пазар под няколко различни бранда.


YouTube не е открила никакви доказателства за руска намеса в

YouTube не е открила никакви доказателства за руска намеса в ...

......... заяви, че има доказателства за намесата на Русия в чужди избори. Кремъл, който под ръководството на Владимир Путин възстанови част от световното си влияние, изгубено при рухването на Съветския съюз, отрече да се е намесвал в изборите на Запад. Страната заяви, че антируската истерия се пренася от САЩ към Европа.


Само преди няколко години Uber Technologies Inc се е считал

Само преди няколко години Uber Technologies Inc се е считал ...

......... не му казал, че ще му донесе тайните на Waymo.  Очаква се делото да продължи през следващата седмица. Журито ще трябва да реши дали документите, изтеглени от Левандовски, наистина са търговски тайни, а не общи знания, и дали Uber неправилно ги е придобил, използвал и се е възползвал от тях.


Европейската комисия ще проучи дали придобиването на Shazam от страна

Европейската комисия ще проучи дали придобиването на Shazam от страна ...

......... съюз се притесняват, че когато Apple реши какво да прави с Shazam (например да включи функционалността в Apple Music), това може да попречи на конкуренцията. Сега ще се наложи Apple да се съобрази с решението на Европейската комисия, която може да одобри сливането без допълнителни изисквания, или да стартира разследване. 


Началото на новата година традиционно е период за нови начинания,

Началото на новата година традиционно е период за нови начинания, ...

......... на другите се развива и тя пише и публикува книга „Щастлива и красива бременност като моята". Приходите от книгата са предназначени за благотворителни цели - събиране на пари за закупуване на бебешки инкубатори за болници. Николови също търсят дарители, които могат да помогнат с парите за по-бързото изпълнение на целта. 


Бившият главен изпълнителен директор на Uber Травис Каланик свидетелства в

Бившият главен изпълнителен директор на Uber Травис Каланик свидетелства в ...

......... Напускането му последва няколко месеца, изпълнени със скандали, включително и публично обвинение за сексуален тормоз, което предизвика вътрешно разследване и доведе до уволнение на повече от 20 служители, съдебни дела и федерални проверки. Това накара акционерите да поставят под въпрос неговите лидерски способности. Той остана член на Борда на директорите.


Европейската комисия ще представи до края на март свои планове

Европейската комисия ще представи до края на март свои планове ...

......... се отнасят за гиганти като Google, Apple, Facebook и Amazon – известни като GAFA, както и за услугите, предоставяни от AirBnB и Booking.com. Интернет концерните плащат данъци в Европа при осреднена данъчна ставка от едва около 9%, а същевременно средната корпоративна ставка на Стария континент е 23%, подчерта още Московиси.


Месеци преди предстоящото публично предлагане на акции водещата роля на

Месеци преди предстоящото публично предлагане на акции водещата роля на ...

......... предложения на конкурентите, като обещава по-добро качество на звука. Устройството се рекламира като начин за слушане на Apple Music директно, докато други услуги за поточно предаване на музика могат да се възпроизвеждат само през AirPlay на Apple. Пускането на пазара на HomePod има потенциала да увеличи абонаментите на Apple Music.


Най-големият индийски онлайн търговец BigBasket набра 300 млн. долара в

Най-големият индийски онлайн търговец BigBasket набра 300 млн. долара в ...

......... по-голям дял от пазара. Основана през 2011 г., BigBasket има повече от 6 милиона регистрирани клиенти и работи в 26 индийски града. Alibaba, чрез своите дялове в редица компании, държи различни инвестиции в бързо развиващото се пространство за онлайн търговия в Индия, включително има дял в най-големия цифров портфейл Paytm.


Тримесечната печалба на американския технологичен концерн Amazon.com Inc. за първи

Тримесечната печалба на американския технологичен концерн Amazon.com Inc. за първи ...

......... Amazon, Berkshire и JPMorgan, е повишаване на удовлетвореността на служителите и намаляване на разходите. Това е изключително важно за растежа на Amazon, която вече има 566 хил. служители спрямо 541 900 през третото тримесечие.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 59   Още видео0 гласа


Google разширява своето видеоприложение YouTube Go, предназначено за нововъзникващи пазари,

Google разширява своето видеоприложение YouTube Go, предназначено за нововъзникващи пазари, ...

......... което вече се радва на милиони тегления, позволява видеоклиповете да се изтеглят за офлайн гледане и споделяне. Потребителите също така виждат повече указания за контролиране на използването на мобилни данни. Тези функции целят да направят YouTube по-привлекателна за потребителите, за които липсва неограничен достъп до високоскоростен интернет и мощни смартфони.


Най-голямата китайска компания за електронна търговия Alibaba Group Holding отчете

Най-голямата китайска компания за електронна търговия Alibaba Group Holding отчете ...

......... За сравнение, оценките на анкетираните от Thomson Reuters анализатори бяха за 21,5 млрд. юана. Приходите от основния бизнес с търговия на Alibaba са скочили с 57,3%. Компанията обикновено отчита по-високи приходи през третото тримесечие благодарение на Деня на самотните сърца на 11 ноември – събитието с най-големи продажби в света.


Американският интернет гигант Google разработва дигитален магазин, в който ще

Американският интернет гигант Google разработва дигитален магазин, в който ще ...

......... не разкрива данни за продажбите си на бизнес софтуер, миналото лято тя обяви, че звеното има над 3,5 млн. клиенти, които плащат. Компаниите често купуват мобилни инструменти за киберсигурност през мобилни оператори като AT&T и Verizon Communications, докато служителите им получават достъп до все по-голям корпоративни данни през смартфоните си.


"Телелинк" ще изгражда интелигентна система за градски транспорт в Стара

"Телелинк" ще изгражда интелигентна система за градски транспорт в Стара ...

......... стаж и други. Работа се провежда и с 3-4 университета, с които се осъществяват различни програми за обучение. „Като група виждаме, че най-голямата нужда, която продължава да расте през последните десет години, е на добри (кадри, б.ред.)" посочи още Минчев. Според него обаче тази тенденцията не е валидна само за България.


Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай заяви, че няма

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай заяви, че няма ...

......... сътрудничество в данъчната сфера, за да се предотврати намаляването на финансирането за здравеопазване, образование и политики, свързани с насърчаването на социалното сближаване. Технологичните компании, които ще бъдат отговорни за загубата на работни места от милиони хора заради автоматизацията, трябва да помагат в плащането за програми за пенсиониране, допълни френският президент.


ComScore Inc. работи с финансови консултанти, за да проучи възможностите

ComScore Inc. работи с финансови консултанти, за да проучи възможностите ...

......... г., която по-късно разкри недостатъчно публично оповестяване на резултатите. Съоснователят и главният изпълнителен директор Джан Фулгони напуска компанията през ноември, след което последва и напускането на главния оперативен директор през декември. ComScore съобщи, че планира да съкрати около 10% от служителите си, тъй като напуска някои региони и намалява разходите.


Технологичният концерн Netflix е успял през последните три месеца на

Технологичният концерн Netflix е успял през последните три месеца на ...

......... Видал. Филмът се намираше в постпродукция и трябваше да се излъчи през тази година.  Скандалът се отрази зле и на други компании в Холивуд. Imperative Entertainment LLC похарчи 10 млн. долара, за да ремиксира „Всички пари на света“ с нов актьор на мястото на звездата до този момент Спейси.  


Американският технологичен концерн Amazon.com Inc ще отвори магазина си за

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc ще отвори магазина си за ...

......... е таксуван. Ако купувачът върне даден продукт обратно на рафта, Amazon го премахва от неговата виртуална количка. Голяма част от магазина е позната за купувачите с изключение на процеса на плащане. Amazon, известен с динамичното ценообразуване онлайн, е отпечатал табелки с цени, както правят традиционните магазини за търговия на дребно.


Google отвори трети офис в Китай, без да вдига много

Google отвори трети офис в Китай, без да вдига много ...

......... се комуникира и работи с тях по-добре. Освен експерти в продажбите Google наема инженери в Китай, които работят по нейните глобални продукти. Всичко това е част от усилията ѝ да привлича таланти по целия свят. Тя се насочва по-сериозно към хардуера, а Шънджън е хъб, фокусиран именно в тази сфера.


Google прави втори опит в рамките на по-малко от година

Google прави втори опит в рамките на по-малко от година ...

......... миналата седмица YouTube прекрати всякакви търговски взаимоотношения с него след скандал заради това, че той показа във видео жертва на самоубийство. Директорите на YouTube твърдят, че ще „насрочат разговори с нашите създатели в следващите месеци“, за да се види „какво друго може да се направи за справяне с това предизвикателство“. 


Американският интернет гигант Google разширява мрежата си от подводни кабели,

Американският интернет гигант Google разширява мрежата си от подводни кабели, ...

......... Инженерите на компанията разчитат, че тези проекти ще подобрят резултатите при търсенето, преместването на видео файлове и ще служат на клиентите на облачни услуги, които работят в различни точки на света. За целта Google работи с други компании, включително с местни телекомуникационни оператори и Facebook, за изграждането на подводните кабели.


През миналата година стана пределно ясно, че YouTube има проблем

През миналата година стана пределно ясно, че YouTube има проблем ...

......... източник на Bloomberg Google ще използва както хора за модератори, така и изкуствен интелект, за да засича видеа, които може да са неподходящи за реклама. По думите на говорител на Google компанията е създала препоръчаните акаунти, така че потребителите лесно да достигат до най-харесваното съдържание.гледано: 20   Още видео0 гласа


Американският концерн за споделени пътувания Uber Technologies Inc се съгласи

Американският концерн за споделени пътувания Uber Technologies Inc се съгласи ...

......... подлежат на арбитраж. Съгласно предишно споразумение Uber трябва да плати повече от 80 млн. долара на около 96 хил. шофьори в Ню Йорк, след като дружеството призна през май 2017 г., че по невнимание е имало недостатъчно добре платени шофьори в продължение на две и половина години, показват съдебни книжа.


Без съмнение търговията на дребно на Amazon постигна забележителна 2017 г.,

Без съмнение търговията на дребно на Amazon постигна забележителна 2017 г., ...

......... веднага на исканията на коментар от CNBC по представените данни. Според One Click Retail към края на декември продажбите от собствените марки на Amazon са възлизали на 450 млн. долара за 2017 г., като по-голямата част от тях са дошли от AmazonBasics, която продава продукти като батерии и компютърни кабели.


Онлайн търговецът Amazon.com обяви, че през 2017 г. е продал

Онлайн търговецът Amazon.com обяви, че през 2017 г. е продал ...

......... все повече абонати всяка година. Компанията обяви, че е продала над 1 млрд. бройки по света през Prime само в рамките на коледния сезон през 2016 г. Amazon Prime, която навлезе в страни като Мексико, Холандия, Люксембург и Сингапур през миналата година, вече присъства в 16 страни по света.  


Мобилен браузър, рядко използван на запад, изпревари Chrome на Google

Мобилен браузър, рядко използван на запад, изпревари Chrome на Google ...

......... Филипините и Виетнам според StatCounter. UC Browser, познат с оранжевото си лого, е пуснат през 2004 г. Chrome беше пуснат за персонални компютри през 2008 г. Говорител на Google е отказал да коментира въпроса. Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 73   Още видео0 гласа


Безкрайните скандали през тази година задържаха бързия възход на компанията

Безкрайните скандали през тази година задържаха бързия възход на компанията ...

......... оценка от около 68 млрд. долара, което е отстъпка и успокоение за съществуващите акционери на Uber, които се притесняват, че сделка с акции при по-ниски цени в търговото предложение може да подкопае стойността на оставащите им залози. SoftBank ще плати общо 7,7 млрд. долара за 15-процентния дял и вложенията си.


Huawei Technologies, третият по големина производител на смартфони в света,

Huawei Technologies, третият по големина производител на смартфони в света, ...

......... ясно, че шестима висши мениджъри, сред които и главният разработчик на Huawei P6, са предавали информация на конкурентните компании LeEco и Coolpad. През 2014 г. вътрешна инспекция разкри 116 служители, които са нарушили нейните антикорупционни политики. Тогава на компанията бяха върнати 47,5 млн. евро под формата на получени по-рано подкупи.


Видео стриймингът става все по-популярен в САЩ, като американците засилено

Видео стриймингът става все по-популярен в САЩ, като американците засилено ...

......... през тази година.В същото време все повече хора прекъсват абсолютно абонаментите си за традиционна телевизия (19%) или поне ги ограничават (27%). Така ако 61 на сто от американците са били абонирани за телевизия през 2015 г., то две години по-късно този дял е паднал едва до 45%.Още графики вижте тук


От IBM определено виждат големи възможности в квантовите компютри. За

От IBM определено виждат големи възможности в квантовите компютри. За ...

......... резултат от над 1,7 милиона експеримента, проведени от над 60 000 потребителя. „Нашите партньори не виждат това като някаква прищявка, това е нещо, което след време ще е перманентният ландшафт в компютърните технологии. Това са хората, които вярват в технологията и които искат да скочат първи в басейна“, обобщава Джил.


Американският мобилен оператор AT&T възнамерява да увеличи значително инвестициите си

Американският мобилен оператор AT&T възнамерява да увеличи значително инвестициите си ...

......... влезе в съдебната зала. Всъщност двете компании възнамеряваха да финализират сделката до 22 април 2017 г., но едва ли срокът ще бъде спазен. Процесът е важен и от политическа гледна точка, защото самият Тръмп често критикува новинарския флагман на Time Warner – CNN, и се изказа публично срещу това сливане.  


Didi Chuxing, най-голямото китайско приложение за споделени пътувания, набра 4

Didi Chuxing, най-голямото китайско приложение за споделени пътувания, набра 4 ...

......... на нови мрежи за обслужване на превозни средства, ползващи алтернативно задвижване", допълва компанията. Сред инвеститорите в компанията са SoftBank Group Corp. и Mubadala Capital от Абу Даби, съобщава Wall Street Journal, като цитира анонимни източници, запознати с въпроса. Финансирането увеличава паричните резерви на стартъпа до 12 млрд. долара, пояснява вестникът.


Международната компания за IT услуги Endava планира да увеличи повече

Международната компания за IT услуги Endava планира да увеличи повече ...

......... медийния сектор, дистрибуторските мрежи и туризма. Тя разполага с мрежа от офиси в САЩ (с основен център в Силициевата долина) и Европа (Лондон, Франкфурт, Амстердам и др.) с над 3 700 специалисти. Стратегическите центрове на Endava за разработка на софтуерни решения са в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия.  


През юни Google разкри, че браузърът ѝ Chrome ще спре

През юни Google разкри, че браузърът ѝ Chrome ще спре ...

......... след като нарушението бъде премахнато“, посочват от компанията. Планът е неотговарящите на изискванията реклами да бъдат с проблемен статут в Ad Experience Report в продължение на над 30 дни. Инструментът Ad Experience Report предоставя скрийншотове и видеа на досадни реклами, за да помогне на уебсайтовете да открият и оправят проблемите.


Съдът на Европейския съюз (ЕС) постанови в сряда, че Uber

Съдът на Европейския съюз (ЕС) постанови в сряда, че Uber ...

......... може всеки да получи надеждно пътуване с помощта на един бутон". Няколко държави от ЕС, сред които Франция, блокираха приложението UberPop без да уведомят европейските власти. Критиците и конкурентите на Uber обвиняват компанията, че услугата се опитва да избегне регулациите, като се представя за дигитална, а не транспортна услуга.  


Google и Facebook ще трябва да приемат цензурата в Китай

Google и Facebook ще трябва да приемат цензурата в Китай ...

......... нов закон за националната киберсигурност, който изисква чужестранните компании да съхраняват данни на нейната територия и да дават достъп до данни във връзка с разследвания. По думите на Си властите в Китай не възприемат киберпространството като нещо неуправлявано. Вместо това “трябва да администрираме или управляваме интернет според закона”, коментира той.


Американската администрация смята, че Северна Корея носи „пряка отговорност“ за

Американската администрация смята, че Северна Корея носи „пряка отговорност“ за ...

......... пробив в онлайн сигурността. Според Вашингтон режимът в КНДР е отговорен за хакването на Sony Pictures, което разкри детайли около корпоративните финанси на компанията, както и лична кореспонденция на ръководството ѝ. Атаката стана факт, след като около 300 кина прожектираха комедия, разказваща за убийството на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. 


Руската софтуерна група Kaspersky Lab подава съдебен иск в САЩ

Руската софтуерна група Kaspersky Lab подава съдебен иск в САЩ ...

......... се превръща в един от водещите световни доставчици на антивирусна защита. Днес тя разполага с 36 офиса в 30 държави, три от които са в САЩ - в Уобърн, щата Масачузетс, в Белвю, щата Вашингтон, и федералната централа в Арлингтън.  В България софтуерът се разпространява от официалния дилър Dossev&Co LTD.