Microsoft преотстъпи доста голям актив на собствения си браузър Edge

Microsoft преотстъпи доста голям актив на собствения си браузър Edge ...

......... и malware. С постоянно свиващ се дял на пазара на браузъри Microsoft може да е осъзнала, че не получава достатъчно данни от потребителите, за да захрани SmartScreen, а без адекватен SmartScreen услуги като Outlook и Exchange не биха имали възможността да засичат и да се справят със зловредни адреси.  


Американският технологичен концерн Amazon назначава много повече чуждестранни таланти чрез

Американският технологичен концерн Amazon назначава много повече чуждестранни таланти чрез ...

......... Amazon е назначил през 2017 г. 2515 чужденци по програмата, докато при Google този брой е 1213, а при Facebook – 720. Amazon, Microsoft и Google са само някои от технологичните гиганти, които разчитат на H-1B, за да привлекат желаните технологични таланти, а сред останалите големи са Intel и Apple. 


YouTube, собственост на Google на Alphabet Inс, е изтрила около

YouTube, собственост на Google на Alphabet Inс, е изтрила около ...

......... правоприлагащите органи и собствениците на интелектуална собственост за тези видеоклипове, тъй като YouTube твърди, че не може лесно да идентифицира качващите ги и притежателите на права. Собствениците на авторски права, които смятат, че даден видеоклип нарушава указанията или нарушава авторските права или запазената марка, може да подаде сигнал в YouTube.


Китайската компания за споделени пътувания Didi Chuxing – най-големият конкурент

Китайската компания за споделени пътувания Didi Chuxing – най-големият конкурент ...

......... битка през 2016 г. Didi придоби китайското дъщерно дружество на своя американски конкурент Uber и днес е сред най-големите подобни услуги в глобален план. Освен в Китай засега Didi е активна в Латинска Америка и други части на Азия, но не крие интереса си към експанзия и на други пазари.


Обемът на продажбите в b2b (от компания на компания) пазарите

Обемът на продажбите в b2b (от компания на компания) пазарите ...

......... продажба, а сред предимствата е и детайлната информация и данни за самите трансакции. Според Робинс досегашните начини на работа и сложната верига на доставките на информационни технологии са причината купувачите да губят време и да извличат по-малко стойност от покупките си, ето защо важността на подобни интелигентни платформи нараства непрестанно.


Още преди години американският технологичен концерн Amazon е стартирал тайна

Още преди години американският технологичен концерн Amazon е стартирал тайна ...

......... сътрудничество и, разбира се, в електронната търговия. С екосистемата Alexa и Amazon Web Services Amazon има най-добрите условия за разработване на успешни роботи - осигурява се последователен хардуерен дизайн. Освен това следва да се има предвид и многократно доказаната готовност на Amazon да субсидира силно собствения си хардуер, пояснява тя. 60% от българските фирми са готови да отделят средства за

60% от българските фирми са готови да отделят средства за ...

......... най-често (52% от анкетираните) да отделят до 500 лв. за 360-градусово заснемане. Нито една компания няма притеснения, затова че офисите или производствената част не изглежда добре, но опитът на Палатата показва, че помещенията им не са на ниво, което ги прави непривлекателни съгласно стандартите на развитите икономически пазари.    


Компанията за споделени пътувания Lyft Inc стартира в четвъртък програма,

Компанията за споделени пътувания Lyft Inc стартира в четвъртък програма, ...

......... здравословен туризъм, насочен към облекчаване на натрупването от туристи, който задръсти градове като Барселона и Амстердам - проблем, изострен от Airbnb. Цимер призна, че "трафикът е основен проблем" и каза, че компанията планира също така да инвестира в електрически автономни автомобили и да разшири своята услуга за автомобили под наем.


Разследванията на това как Google може би използва своята мобилна

Разследванията на това как Google може би използва своята мобилна ...

......... Google, както по случая с Android, така и с този за AdSense”, обясни еврокомисарят по конкуренцията. "Пет години за случая на Google изглеждат като цяла вечност“, коментира депутатът Рамон Тремоса. Повтаряйки призивите на част от конкурентите на Google за разделяне на бизнеса на компанията. Подобен ход е необичаен като цяло.


Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc. Джеф Безос заяви, че

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc. Джеф Безос заяви, че ...

......... агресивно, за да разшири своята клиентска база, марка и инфраструктура. Силният ръст се отразява и в последния отчет – през четвъртото тримесечие приходите от такси за Prime скачат с 49 на сто до 3,2 млрд. долара. Акциите на Amazon поскъпнаха с около 1,5% в разширената търговия след публикуването на писмото. 


Ползите от изкуствения интелект в бизнеса винаги могат да се

Ползите от изкуствения интелект в бизнеса винаги могат да се ...

......... изкуствен интелект за взимането на основни решения и не смятат да се отказват, а напротив - част от компаниите започват да изграждат стратегиите си за развитие на базата на това, че имат  възможност за използване на изкуствен интелект“, добави предприемачът.  Вижте повече във видеото. гледано: 12   Още видео0 гласа  Amazon стартира международна функция за пазаруване на американския си сайт,

Amazon стартира международна функция за пазаруване на американския си сайт, ...

......... Amazon по-малко привлекателен за покупки. Но това се компенсира от безплатната доставка на големи поръчки. Този нов международен продукт следва и други глобални усилия на Amazon, като следващата стъпка е да се увеличи обемът на продуктите, които се превозват в чужбина и да се намалят международните разходи за клиентите.  


Във времена на нарастваща динамика все повече компании осъзнават, че

Във времена на нарастваща динамика все повече компании осъзнават, че ...

......... които могат да предефинират бизнеса, като невронни мрежи, машинно обучение, технологии за разпознаване на лица и когнитивни технологии. Само навременното използване на подобни технологии и готовността за постоянно учене и адаптиране към новите тенденции ще гарантира създаването на интелигентните организации – онези, които могат да оцелеят при новите бизнес реалности. 


Възползвате ли се от Cloud технологии като потребител или собственик

Възползвате ли се от Cloud технологии като потребител или собственик ...

......... един знак за повече приемственост към новите технологии. На база статистиките и прогнозите в индустрията можем да заключим, че cloud е не бъдещето в сектора, а по-скоро настоящето. Повечето от потенциалните потребители на cloud услуги вече са открили ползите и активно използват и внедряват технологията в своите бизнес процеси.  


Разходите за Интернет на нещата (IoT) в Централна и Източна

Разходите за Интернет на нещата (IoT) в Централна и Източна ...

......... „умен“, колата ни е „умна“, градът ни е „умен“. Интернет на нещата се превръща в задължително условие за успешен бизнес. Компании от различни сектори – от ИТ до здравеопазване и земеделие, инвестират в IoT“, коментира Албена Спасова, председател на УС на Международната академия за обучение по киберразследвания, цитирана в прессъобщение.


Ние, хората от 21 век, сме в окото на торнадото,

Ние, хората от 21 век, сме в окото на торнадото, ...

......... на някоя от тях. Според заложената стратегия към 2022 г. 70% от приходите от продажби следва да са генерирани в Северна Америка и Европа при преобладаващ дял (отново 70%), постигнати чрез използване на XaaS модел на продажби. Концернът ще се стреми към запазване на оперативната ефективност от 29% EBITDA марж.Хиляди служители на Google, включително десетки старши инженери, са подписали

Хиляди служители на Google, включително десетки старши инженери, са подписали ...

......... е голям клиент на облачни услуги, а Пентагонът търси от технологичния сектор нови инструменти и стратегии, включително свързани с изкуствения интелект. Но някак неусетно покрай този спор се сещаме за класиката на Боб Дилън „Masters of War“ и пасажа „All the money you made will never buy back your soul.“...


Акциите на Spotify Technology SA се повишиха силно спрямо референтната

Акциите на Spotify Technology SA се повишиха силно спрямо референтната ...

......... Никой от партньорите ни също не продаде нито една акция. Много големи оптимисти сме за компанията". "Tencent е чудесен партньор на Азия и Spotify като цяло. Тя ще помогне за ръста в Китай. Ще помогне да се развие потребителската база", каза още Аманат. Вижте анализа в материала на Bloomberg TV Bulgaria!


Онлайн гигантът Amazon.com може да отправи конкурентна оферта за закупуване

Онлайн гигантът Amazon.com може да отправи конкурентна оферта за закупуване ...

......... Бензал през 2007 г., контролира близо 40% от онлайн пазара на дребно на Индия, показват оценки на изследователската компания Forrester. Подобно на основателя на Amazon Джеф Безос, двойката започва да продава книги и диверсифицира бързо, включително чрез продажба на смартфони. Flipkart се конкурира с Amazon за почти всички категории продукти.


Чат приложението Telegram е заявило пред руските регулатори, че технически

Чат приложението Telegram е заявило пред руските регулатори, че технически ...

......... Telegram ще застане зад “свободата и опазването на личната информация”. Последният ход на компанията дава възможност на Роскомнадзор да се обърне към съда, който да предприеме действия срещу приложението, което може да бъде блокирано в Русия.Още технологични новини вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 46   Още видео0 гласа


Нюйоркската фондова борса (NYSE) определи в понеделник референтната цена за

Нюйоркската фондова борса (NYSE) определи в понеделник референтната цена за ...

......... NYSE с помощта на Morgan Stanley. Въпреки че техните роли ще бъдат ограничени, референтната цена ще се използва при изграждането на книгата за поръчки. Рано във вторник Citadel и Morgan Stanley ще анализират поръчките за покупка и продажба на инвеститорите и след това ще определят начална цена за акциите.  


Бурни аплодисменти ехтят, докато Даниел Ек, в черен костюм и

Бурни аплодисменти ехтят, докато Даниел Ек, в черен костюм и ...

......... така им добавят етикети като рок, класическа музика, ново предложение и др. „Но бързо разбрахме, че тази класификация е прекалено неточна и твърде субективна, за да персонализирате продуктовата музика", казва Савас. Къде Spotify открива по-добрата система за сортиране на песни  вижте в продължението на материалав сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Европа рискува да изостане в световната борба за технологии на

Европа рискува да изостане в световната борба за технологии на ...

......... доставките на храна по домоветеНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИМакрон: Технологичните концерни трябва да бъдат по-прозрачни99% от хората във Facebook не знаят с какво се съгласяват, използвайки мрежатаАлтерко Роботикс пуска на пазара уникален смарт термометър за децаВече можете да гледате Netflix навсякъде в ЕСНахалството на Facebook5Може ли логистиката да бъде предсказуема и по-евтина1Американска агенция критику


Ако живеете в Европейския съюз (ЕС), вашите ваканции вече ще

Ако живеете в Европейския съюз (ЕС), вашите ваканции вече ще ...

......... март 2019 г. Това означава, че хората от страната имат по-малко от година, в която ще се радват на по-добрите условия. Въпреки че те ще могат да продължават да си свалят съдържание за гледане офлайн, те няма да имат достъп до ново съдържание, което излиза, докато са в чужбина.  


Интернет компаниите трябва да са по-прозрачни относно технологията, която управлява

Интернет компаниите трябва да са по-прозрачни относно технологията, която управлява ...

......... опитва да позиционира Франция на изходна позиция, за да навакса изоставането в областта на технологиите. Натискът за регулаторни промени в Европа е друг фактор, който оказва влияние върху всичко - от използването на данни до пускането на автономни автомобили по обществени пътища и как и къде интернет дружествата плащат данъци.


Представете си една компания, която доставя пратки от електронната търговия.

Представете си една компания, която доставя пратки от електронната търговия. ...

......... се наберат 2-3 млн. евро. Кои са основните клиенти, какви са най-важните характеристики на данните и как Коев си представя своята Transmetrics след няколко години вижте във видео материала! Изминали издания на UpDate гледайте тук.Следете UpDate и във Facebook.Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 25   Още видео0 гласа


Американската компания  Space X отложи изстрелването на ракетата-носител Falcon 9,

Американската компания  Space X отложи изстрелването на ракетата-носител Falcon 9, ...

......... от военновъздушната база Ванденберг в щата Калифорния е планиран за 30 март в 17:13 часа българско време. Първоначално изстрелването беше предвидено за този четвъртък в 17:19 часа българско време. От Space X възнамеряват повторно да използват първата степен на ракетата, която вече беше летяла и беше успешно приземена на Земята.


Изпълнителният директор на Alibaba.com Турция Джунейт Ерполат е един от

Изпълнителният директор на Alibaba.com Турция Джунейт Ерполат е един от ...

......... са билетите за ранна регистрация. Четвъртото издание на Конгреса за електронна търговия – еCommCongress ще се състои с подкрепата на Isobar Commerce България, DHL Express България. Медийни партньори на събитието са телевизия Bloomberg, Investor.bg и Netinfo.bg, B2B media, Mail.bg. Актуална информация за събитието може да откриете в официалния сайт тук.


Финландската технологична компания MariaDB Corporation, която е разработчик на системите

Финландската технологична компания MariaDB Corporation, която е разработчик на системите ...

......... включи и придобиването на болница "Токуда", като в резултат на това беше създаден най-големият оператор в здравеопазването в България с 4 болници, разполагащи със 750 легла и 4 медицински центъра. Empower Capital са инвестирали в още 2 компании в периода от края на 2014 година до края на 2017 година.


Норвегия ще обезпечи „обширни области“ от Арктика с широколентов спътников

Норвегия ще обезпечи „обширни области“ от Арктика с широколентов спътников ...

......... ще бъде подсигуряван от два спътника, които ще бъдат изстреляни през 2022 г. от компанията Space Norway AS. Проектът е на стойност 1 млрд. крони (около 130 млн. долара), като правителството в Осло се надява да привлече и допълнителни средства от частни инвеститори.Oще подобни новини четете в Bloomberg TV Bulgaria!


Европейският съюз има „сериозни подозрения“ за доминацията на интернет гиганта

Европейският съюз има „сериозни подозрения“ за доминацията на интернет гиганта ...

......... приложения и търсачките, така че те да бъдат по-прозрачни и да се знае как подреждат резултатите от търсенето, както и защо премахват някои услуги. От офиса на Вестагер не са открити веднага за коментар според Telegraph. Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria:гледано: 48   Още видео0 гласа


Инициативата на Европейската комисия WiFi4EU или „Интернет за всеки“, ще

Инициативата на Европейската комисия WiFi4EU или „Интернет за всеки“, ще ...

......... ще може да бъде подаден за финансиране от някой от следващите 4 конкурса. Представителите на общините, които присъстваха на презентацията, благодариха за организираната среща и подчертаха, че интересът към инициативата е наистина голям, като доказателство за това е и броят общини, които вече са се регистрирали за участие в инициативата.


Акциите на Dropbox Inc. поскъпнаха с 44% до 30,20 долара

Акциите на Dropbox Inc. поскъпнаха с 44% до 30,20 долара ...

......... данни. Dropbox също така започна да предлага и корпоративни услуги. 11-годишната компания обаче никога не е отчитала годишна печалба, което не е необичайно за технологични стартъпи, искащи да станат публична компания. За миналата година  Dropbox отчете нетна загуба от 111,7 млн. долара при приходи в размер на 1,11 млрд. долара.


YouTube ще увеличи броя на рекламите, които някои потребители виждат

YouTube ще увеличи броя на рекламите, които някои потребители виждат ...

......... възроди продажбите на музикалната индустрия след повече от десетилетие на спад. Подкрепяните чрез реклами услуги са допринесли с по-малко от 10% за музикалните приходи в САЩ през първата половина на 2017 г., според индустриална група. Повече за технологичния свят вижте в нашия видео коментаргледано: 5   Още видео0 гласа  


Компанията за съхранение на данни онлайн Dropbox Inc. излиза по-късно

Компанията за съхранение на данни онлайн Dropbox Inc. излиза по-късно ...

......... данни. Dropbox също така започна да предлага и корпоративни услуги. 11-годишната компания обаче никога не е отчитала годишна печалба, което не е необичайно за технологични стартъпи, искащи да станат публична компания. За миналата година  Dropbox отчете нетна загуба от 111,7 млн. долара при приходи в размер на 1,11 млрд. долара. 


Когато акциите на Spotify започнат да се търгуват на 3

Когато акциите на Spotify започнат да се търгуват на 3 ...

......... по-рано, сочат документите, които е подала Spotify. Оперативната ѝ загуба се е увеличила до 378 млн. евро през 2017 г. от 349 млн. евро година по-рано. Spotify оперира в над 60 страни и има 71 млн. абонати на платената си услуга. Месечните ѝ потребители пък са средно 159 млн. души.


Американският гигант в сферата на електронната търговия Amazon задмина във

Американският гигант в сферата на електронната търговия Amazon задмина във ...

......... Той стана първият американски милиардер, който задмина границата от 100 млрд. долара лично богатство през този месец благодарение на своя 16-процентен дял в Amazon, който основава в гараж в Сиатъл през 1994 г. Към вторник според списъка на световните милиардери на Forbes неговото състояние се оценява на 131,1 млрд. долара.


Китайският технологичен гигант Alibaba Group Holding обяви, че ще инвестира

Китайският технологичен гигант Alibaba Group Holding обяви, че ще инвестира ...

......... Alibaba работи в над 200 страни и повече от 500 млн. души използват приложенията ѝ за пазаруване всеки месец. Това позволява на Lazada да се възползва още повече от ресурсите на гиганта в онлайн търговията. Стартираната през 2012 г. Lazada оперира в Индонезия, Малайзия, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам.  


Американският интернет гигант Google обяви, че рекламният му екип е

Американският интернет гигант Google обяви, че рекламният му екип е ...

......... за продажба на съмнителни продукти. Миналата година Google е добавила още 28 рекламни политики и 20 нови политики по отношение на медиите, за да се справи с новите заплахи. Тази година компанията вече обнови част от политиките си, за да се справи с рекламите на нерегулирани или спекулативни финансови продукти. 


„Телерик“ се превърна в успешна компания благодарение на това, че

„Телерик“ се превърна в успешна компания благодарение на това, че ...

......... посока, допълни събеседникът. Как той подбира инвестиционните си цели? Как се овладява един толкова значителен ръст на компанията? Как се случи сливането на „Телерик“ с Progress? Защо Васил Терзиев решава да напусне компанията? Как се ражда идеята за създаването на „Телерик Академия“? Вижте в целия материал на Bloomberg TV Bulgaria!


Услугата за доставка на храна на Uber - Uber Eats,

Услугата за доставка на храна на Uber - Uber Eats, ...

......... 45 от 200 пазара, в които оперира към 31 декември. Година по-рано съотношението изглежда много по-зле - на 3 от 50 града услугата е на печалба. Към края на годината Uber Eats е генерирала около една десета от общите приходи на стартъпа, или 1,1 млрд. долара за четвъртото тримесечие.   


Неизвестни засега нападатели вероятно са се внедрили от март миналата

Неизвестни засега нападатели вероятно са се внедрили от март миналата ...

......... е трябвало да информира обществеността по-рано. Но може би е време да се разтревожим за неравномерния баланс на силата между нападателя, дори и да не е Русия, и защитата на европейците. Освен това е спорен и въпросът дали мълчанието и наблюдението на противник, който бяга от контрола, са правилните методи.


Американският технологичен концерн Uber Technologies Inc. търси 1,25 млрд. долара

Американският технологичен концерн Uber Technologies Inc. търси 1,25 млрд. долара ...

......... 4,5 млрд. долара през този месец, получи смесена оценка от 54 млрд. долара от група инвеститори, ръководена от SoftBank Group Corp. Това го прави най-голямото непублично технологично предприятие, получило външно финансиране. Освен кредита от 2016 г. Uber разполага и с кредитна линия от 2,2 млрд. долара, показват събрани от Bloomberg данни.


Fасеbооk и YоuТubе ocтaвaт лидepи в CAЩ cpeд coциaлнитe мeдии.

Fасеbооk и YоuТubе ocтaвaт лидepи в CAЩ cpeд coциaлнитe мeдии. ...

......... ĸaтeгopия мeждy 25 и 29 гoдини феновете нa Ѕnарсhаt ca мнoгo пo-мaлĸo – 54%. Уcлyгитe нa Іnѕtаgrаm и Тwіttеr ca c eднaĸви peйтинги, въпpeĸи чe oбщият бpoй нa ползващите Twitter aмepиĸaнци e нapacнaл леко.    Вижте още технологични новини в коментара на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 36   Още видео0 гласа


Американският производител на чипове Qualcomm Inc. е в преговори, за

Американският производител на чипове Qualcomm Inc. е в преговори, за ...

......... независимо дали съдържа негови чипове, или не. През последните години режимът на лицензиране на патенти бе атакуван не само от Apple и Huawei, но и от регулатори в няколко страни, които наложиха глоби срещу Qualcomm и я принудиха да промени някои от практиките си. Qualcomm обжалва някои от тези случаи.


През последните дни едно любопитно видeo c poбoтитe нa Воѕtоn

През последните дни едно любопитно видeo c poбoтитe нa Воѕtоn ...

......... който е възпитаник на СУ, както и бивш служител на Microsoft (в Дания) и на VMware (в България). Вижте какво разказват Колев и Келчев пред камерата на UpDate!    Изминали издания на UpDate гледайте тук.Следете UpDate и във Facebook.Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 30   Още видео0 гласа


Американският технологичен концерн Amazon възнамерява да представи на своя уеб

Американският технологичен концерн Amazon възнамерява да представи на своя уеб ...

......... като класации в игри, а след това ги управлява в облака. За първи път за сделката бе съобщено през юли 2017 г. По това време Techcrunch съобщи, че сделката е била извършена за около 10 млн. долара през предходното тримесечие. Нито Amazon, нито GameSparks са отговорили на исканията за коментар.


През годините Google придоби безброй компании по различни причини. Някои

През годините Google придоби безброй компании по различни причини. Някои ...

......... без големия партньор това би било огромно предизвикателство. Между другото, други подобни поглъщания на Google бяха издателството на пътеводители Frommers, както и уеб страниците за ресторанти Hoster Appetas, които принадлежат на концерна и до днес и вероятно отдавна са интегрирани в други продукти около Maps / Trips и уеб търсенето.


Новите европейски регулации и навлизането на технологичните гиганти в банковата

Новите европейски регулации и навлизането на технологичните гиганти в банковата ...

......... следващите пет години. През миналата седмица пък стана ясно, че 4 от водещите български fintech компании (ePay, Paysera, Iuvo и Klear) са обработели плащания и инвестиции на обща стойност над 650 млн. лв.  Интервю с Даниел Дьодерлайн очаквайте в някое от следващите издания на технологичното шоу UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.


В света на традиционната търговия след десетилетия на консолидация определени

В света на традиционната търговия след десетилетия на консолидация определени ...

......... на Oculus от Facebook, което позволява на гиганта в социалните мрежи да навлезе в бизнеса с виртуална реалност – именно онзи тип ново начинание, което би било почти невъзможно за него без помощ и експертиза в сложното технологично поле. (За по-голям размер на графиката натиснете върху нея)Други графики вижте тук


Смятам, че българските стартъпи са добре позиционирани в момента, защото

Смятам, че българските стартъпи са добре позиционирани в момента, защото ...

......... променят приоритетите на инвеститорите, какво трябва да знаят стартъпите за тях и защо инвеститорите задават различни въпроси за мъжете и жените предприемачи - вижте в целия видео материал. Изминали издания на UpDate гледайте тук.Следете UpDate и във Facebook.Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 62   Още видео0 гласа  


Здравеопазването е огромен бизнес и технологичните компании не искат да

Здравеопазването е огромен бизнес и технологичните компании не искат да ...

......... част от концерна през 2015 г. Засега изкуственият интелект има 70 процента точност и се подобрява непрекъснато. Apple използва своя продукт Apple Watch за проследяване на здравни сигнали, като сърдечен ритъм. С KardiaBand потребителите могат сравнително точно да откриват нерегулярен сърдечен ритъм и други показатели за лошо състояние на сърцето.


Германският министър на икономиката Бригите Циприс заяви днес, че до

Германският министър на икономиката Бригите Циприс заяви днес, че до ...

......... да проучи информацията и да поиска подробности от разследването на кибератаката, станало публично известно едва вчера. "Ако правителството е знаело за това още през декември, фактът, че депутатите, натоварени да упражняват надзор над дигиталните въпроси научиха от медиите, е направо скандален", заяви пред телевизия ZDF Анке Домшайт-Берг от партия "Левите".БТА


Правителството на Великобритания одобри финансиране в размер на 1,8 милиона

Правителството на Великобритания одобри финансиране в размер на 1,8 милиона ...

......... е част от 5-годишната програма Future Aviation Security Solutions (FASS), която цели да модернизира сигурността по летищата. Тези 1,8 милиона паунда обаче ще са достатъчни само, за да се тества технологията, като все още не е ясно колко ще струва внедряването на тези подобрения по всички летища на Обединеното кралство.


От декември 2018 г. потребителите в Европа ще могат да

От декември 2018 г. потребителите в Европа ще могат да ...

......... всички потребители и компании равен достъп до еднакви цени, промоции и условия за плащане, когато закупуват продукти и услуги в друга страна на Европейския съюз. Тези правила няма да се прилагат към съдържание, защитено от авторски права, като музика и филми, но обхватът може да бъде преразгледан на по-късен етап.


Американският интернет гигант Google разкри, че е получил 2,4 млн.

Американският интернет гигант Google разкри, че е получил 2,4 млн. ...

......... процент, който остава сравнително константен спрямо предишните отчети по прозрачността на компанията. Сега Google дава малко повече подробности. По думите ѝ 89% от заявките са от частни лица, а 11% от категория „други“, което може да включва компании, политици и известни личности. Свързаните с престъпления заявки са 8% от всичките.


„Алтерко“ АД продава телекомуникационните си компании в Европа – „Тера

„Алтерко“ АД продава телекомуникационните си компании в Европа – „Тера ...

......... в развитието на нови IoT продукти и услуги“, коментира изпълнителният директор Димитър Димитров.  Очаква се продажбата да бъде финализирана до края на април 2018 г. Това е второто за LINK придобиване на телекомуникационна компания в региона, с което компанията продължава навлизането си на пазара на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа.


Хостинг компанията ICN.Bg спечели първа награда в категорията „Телекомуникационни и

Хостинг компанията ICN.Bg спечели първа награда в категорията „Телекомуникационни и ...

......... се IT компания, която предлага широка гама от хостинг услуги, в които внедрява последните технологични новости, като спомага за подобряването на работата на сайтовете, платформите и системите на своите клиенти. ICN.Bg е тясно специализирана в повишаване на сигурността на своите клиенти и оперира на външния пазар под няколко различни бранда.


С един ден закъснение космическата корпорация SpaceX на Илон Мъск

С един ден закъснение космическата корпорация SpaceX на Илон Мъск ...

......... ще се разширява с бързи темпове, като обемът ще достига стотици милиарди долара годишно, тъй като все повече потребители се ориентират към онлайн услугите.   First two Starlink demo satellites, called Tintin A & B, deployed and communicating to Earth stations pic.twitter.com/TfI53wHEtz — Elon Musk (@elonmusk) 22 февруари 2018 г.


През последните две десетилетия интернет ни донесе не само забавни

През последните две десетилетия интернет ни донесе не само забавни ...

......... на Google. Etsy – онлайн магазин за ръчно създадени продукти, е на второ място, но и доста по-назад от лидера, с обща печалба за 1,4 млрд. долара. В същото време Instagram оформя челната тройна с печалба за 538 млн. долара. You will find more infographics at StatistaДруги графики вижте тук


Американският технологичен концерн Google представи Google Pay – последния му

Американският технологичен концерн Google представи Google Pay – последния му ...

......... носи името "Google Pay", но в логото вместо "Google" се показва само добре познатото четирицветно G. В резултат на това скоро ще се наложи наименованието G-Pay, което може да се произнесе много по-бързо. Остава да се надяваме, че скоро приложението ще е налично на повече пазари, включително и на българския. 


Японската технологична компания Sony е последният засега и донякъде изненадващ

Японската технологична компания Sony е последният засега и донякъде изненадващ ...

......... предоставят подобни услуги. Toyota Motor Corp обяви, че ще придобие дял в таксиметровата услуга JapanTaxi, създадена от най-голямата японска таксиметрова компания Nihon Kotsu. Новият главен изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи пък се намира в момента в Токио, срещайки се с  регулатори по време на първото си посещение в региона.


Facebook Inс ще започне по-късно тази година да използва пощенски

Facebook Inс ще започне по-късно тази година да използва пощенски ...

......... пари или други ценности или да правят разходи във връзка с каквито и да било федерални щатски или местни избори в САЩ. Харбат не уточни кога Facebook ще започне да разчита на пощенските кодове, но подчерта, че те ще бъдат въведени в употреба преди междинните избори за Конгрес през ноември.


YouTube Red ще започне да предлага абонаментната си услуга в

YouTube Red ще започне да предлага абонаментната си услуга в ...

......... висок клас, както Hulu или Netflix. Уоджиски коментира, че YouTube ще наеме 10 хил. души във връзка с работата по съдържанието. Компанията не разкрива кога точно ще се случи това. В момента YouTube Red се предлага само в Австралия, Южна Корея, Мексико, САЩ и Нова Зеландия, сочи уебсайтът на услугата. 


Ако дадена авиокомпания ви предложи ваучер в замяна на споделянето

Ако дадена авиокомпания ви предложи ваучер в замяна на споделянето ...

......... и дава на клиентите по-добър избор", казва Саундърс. „Има огромни възможности за бизнеса, който може да получи достъп до информацията на конкурентите си". И така - всички ние вероятно нямаме представа за стойността на нашите данни, но новият закон може поне да осигури начин да разберем колко всъщност струват те.


Растежът на онлайн продажбите ще продължи да бъде една от

Растежът на онлайн продажбите ще продължи да бъде една от ...

......... с клиентите, от традиционните, годишни събития като Черен петък, до специалните, международни мероприятия като Световното първенство на ФИФА, което се провежда на всеки 4 години. Всяко едно събитие от тези е чудесен момент за качване на продажбите и приходите. Затова и внимателното планиране и персонализиране са ключови за оптималните резултати.


WhatsApp започна да тества нова функция за разплащания в Индия,

WhatsApp започна да тества нова функция за разплащания в Индия, ...

......... има предвид, че милиони хора са онлайн в региона благодарение на по-евтините планове за данни и евтините смартфони. Страната дори надмина за първи път през четвъртото тримесечие на 2017 г. САЩ по отношение на комбинираните изтегляния за iOS и Android, според App Annie. WhatsApp отказва да коментира темата в детайли.


Хостинг компанията ICN.Bg е готова за най-мащабните промени в защитата

Хостинг компанията ICN.Bg е готова за най-мащабните промени в защитата ...

......... се IT компания, която предлага широка гама от хостинг услуги, в които внедрява последните технологични новости, като спомага за подобряването на работата на сайтовете, платформите и системите на своите клиенти. ICN.Bg е тясно специализирана в повишаване на сигурността на своите клиенти и оперира на външния пазар под няколко различни бранда.


YouTube не е открила никакви доказателства за руска намеса в

YouTube не е открила никакви доказателства за руска намеса в ...

......... заяви, че има доказателства за намесата на Русия в чужди избори. Кремъл, който под ръководството на Владимир Путин възстанови част от световното си влияние, изгубено при рухването на Съветския съюз, отрече да се е намесвал в изборите на Запад. Страната заяви, че антируската истерия се пренася от САЩ към Европа.


Само преди няколко години Uber Technologies Inc се е считал

Само преди няколко години Uber Technologies Inc се е считал ...

......... не му казал, че ще му донесе тайните на Waymo.  Очаква се делото да продължи през следващата седмица. Журито ще трябва да реши дали документите, изтеглени от Левандовски, наистина са търговски тайни, а не общи знания, и дали Uber неправилно ги е придобил, използвал и се е възползвал от тях.