99 нарушения, шест образувани досъдебни и бързи производства и петима

...
99 нарушения, шест образувани досъдебни и бързи производства и петима
Коментари Харесай

След поредна акция в Сливенско: Разкриха редица престъпления

99 нарушавания, шест формирани досъдебни и бързи производства и петима арестувани са част от резултатите при огромната интервенция, извършена на 2 септември на територията на ОД на МВР-Сливен.

Акцията е извършена по предписание на старши комисар Димитър Величков по всички посоки на активност за противопоставяне на наркоразпространението, противозаконната търговия с тютюневи произведения, противозаконния рандеман и продажба на дървесина, закононарушенията против собствеността, както и засилен надзор по пътна сигурност - определяне на водачи, използвали алкохол и опиати, оповестиха от полицията.

В хода на интервенцията са тествани 826 лица, 444 транспортни средства, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи, питейни и увеселителни заведения, търговски обект и елементи домове.

Съвместно със чиновници на РДГ-Сливен са осъществени инспекции на един отдел на държавна горска територия, стопанисвана от ДГ, два склада за предпазване и продажба на дърва за огрев, както и три товарни коли, извозващи дърва за огрев.

В три частни парцела в селата Ябланово и Мокрен са открити случаи на нелегално предпазване на дърва за огрев, като по случаите се правят инспекции. Съвместно със чиновници на Търговско дружество на Национална агенция за приходите и Дирекция „ Инспекция по труда-Сливен “ са осъществени инспекции на пунктова за изкупуване на боклуци от черни и цветни метали в град Сливен и 7 заложни къщи.

Проверките са за определяне на движимости, предмет на закононарушение и контрабанда. При инспекции в два търговски обекта в град Котел е открита нерегламентирана продажба на спортни артикули на международни марки, без единодушието на носителите на авторските права.

При осъществена инспекция на 56-годишна жена от град Сливен е открито, че същата държи, към 6,5 кг ситно нарязана суха, листна маса с аромат и цвят на тютюн и 49 бр. свити цигари без акцизен бандерол. Тютюна и цигарите са конфискувани.

По случая в бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ е формирана кореспонденция. В частен парцел в град Нова Загора полицейски чиновници са открили 55-годишен мъж, който държи акцизни артикули без бандерол - 170 кутии цигари и 47 кутии цигари.

В хода на инспекцията от жилището е конфискуван един нерегистриран газов револвер. В хода на интервенцията е получен сигнал за взломен автомат в игрална зала в Нова Загора.

Нанесената вреда е на стойност към 1700 лв..  От извършените незабавни издирвателни дейности причинителят е открит и арестуван. Той е мъж на 55 години от град Нова Загора. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

По време на инспекцията са открити 99 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Съставени са 77 акта и 22 фиша . Установени са водачи използвал алкохол и наркотични субстанции - 1 е използвал алкохол над допустимото и 1 с приложимост на наркотични субстанции.

Установено е ръководство на коли с сложени регистрационни табели, издадени за други МПС, за което са формирани две досъдебни производства. 27-годишна жена от Раднево, лидер на лек автомобил „ Ситроен “, е отказала да бъде тествана за приложимост на наркотични субстанции.

В хода на интервенцията са издирени 12 лица, оповестени за общодържавно търсене с мярка „ определяне на адрес “. Осъществено е наблюдаване и надзор на лица, склонни към осъществяване на п ротивоправни действия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР