99,9% e сигурно, че Русия ще се откаже от зърнената

...
99,9% e сигурно, че Русия ще се откаже от зърнената
Коментари Харесай

Украйна 99,9% убедена, че Русия излиза от зърнената сделка през юли

99,9% e несъмнено, че Русия ще се откаже от зърнената договорка през юли, защото към този момент не се нуждае от украински пристанища за експорт на амоняк. Това съобщи Олга Трофимцева, дипломат на външното министерство на Украйна, представена от " Ройтерс ".

През юли предходната година Русия и Украйна, с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, подписаха, чиято цел е справяне с световната продоволствена рецесия, изострена от съветската инвазия и блокадата на украинските черноморски пристанища.

съглашението след 18 юли, в случай че не бъдат изпълнени поредност от претенции, като премахването на пречките пред съветския експорт на зърно и торове.

Зърнената договорка планува и безвреден експорт на амоняк - значима съставна част в нитратния тор - само че нито една такава доставка не е била осъществена в границите на самодейността.
 Организация на обединените нации се бои, че Русия ще се откаже от зърнената договорка през юли
Организация на обединените нации се бои, че Русия ще се откаже от зърнената договорка през юли

Гутериш се надява зърнената самодейност да бъде непокътната

Русия упорства за обновяване на доставките на амоняк по водопровод през Украйна до черноморското пристанище Одеса, който не работи от предходната година.

Трофимцева уточни, че съветският производител на амоняк " Уралхим " ​​е намерил различен маршрут и към този момент не се нуждае от експорт на амоняк през Одеса.

" 99,9% несъмнено е, че Русия ще напусне зърненото съглашение през юли ", предвижда тя.

Миналия месец основният изпълнителен шеф на " Уралхим " ​​Дмитрий Коняев заяви, че профилиран терминал за амоняк, чийто първи стадий от строителството се чака да бъде приключен на Таманския полуостров до края на годината, може да бъде сурогат на тръбопровода в Одеса.

Украинският министър на земеделието Микола Солски към този момент съобщи, че Киев има проект Б, в случай че Русия реши да се откаже от черноморската договорка.
 Песков не вижда вероятности за удължение на зърнената договорка
Песков не вижда вероятности за удължение на зърнената договорка

Частта от зърнената договорка, която се отнася до Русия, не е приключена, съобщи представителят на Кремъл

По негови думи държавното управление е основало специфичен осигурителен фонд в размер на към 547 милиона $ за компании, чиито кораби ще дебаркират в украинските черноморски пристанища според ново съглашение.

Украйна разгласи и че може да изнася зърно през дребните си речни пристанища на Дунав , както и през западната си граница с Европейския съюз.

Трофимцева удостовери, че Украйна би трябвало да се приготви, само че изрази подозрение до каква степен застрахователният фонд ще помогне с износа.

По мотив съветската инвазия тя уточни: " В този летен ден към този момент би трябвало да мислим за зимата. Предстои ни да влезем във втората военна зима и считам, че тя може да бъде доста по-трудна от предходната. Във всяко отношение ".
 Путин: Москва обмисля излизане от зърнената договорка
Путин: Москва обмисля излизане от зърнената договорка

Той е подготвен да доставя зърно на най-бедните гратис и ще го разиска в детайли с африканските лидери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР