99 000 литра питейна вода от резервите на държавата са

...
99 000 литра питейна вода от резервите на държавата са
Коментари Харесай

Дават на Своге 99 хил. литра вода от резерва

99 000 литра питейна вода от запасите на страната са обезпечени за потребностите на община Своге поради водната рецесия, която породи през вчерашния ден. Това съобщи началникът на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов след съвещанието на държавното управление.
Прочетете още
На 15 места в града се раздава вода за пиянство и битови потребности. Над 12 000 души в община Своге остават без вода, откакто дебитът на река Искрецка понижа доста през последните две денонощия. Проблемът визира град Своге, село Искрец, Свидня и част от село Церово.

Водохващането под връх Петрохан ще бъде пренасочено към село Искрец, като резултат от тези дейности се чака до 1-2 дни. Друг вид, по който се работи, е да се направи връзка с огромно подземно езеро.

Около 40 тона риба от рибарниците в региона би трябвало да бъдат унищожени, с което са се заели Министерството на земеделието и БАБХ.

Още през вчерашния ден 6 кубика вода бяха обезпечени от Столична община. Помощ са оказали и Гоце Делчев, Пловдив, Ихтиман, Бачково, Дупница Девин.

По неотложност би трябвало да се подхващат сондажи, вършим всичко допустимо, чакаме решителната интервенция на страната в лицето на ВиК-София-област, разяснява по-рано през днешния ден пред Българска национална телевизия заместник-кметът на Община Своге Илия Богданов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР