⚡️Очевидци съобщават за мощен взрив в Мариупол, който се чул

...
⚡️Очевидци съобщават за мощен взрив в Мариупол, който се чул
Коментари Харесай

Хроника на войната: 19.04.2022 г.

⚡️Очевидци оповестяват за мощен гърмеж в Мариупол, който се чул на десетки км. от града. От през вчерашния ден военни репортери оповестяват за потреблението на фугасни бомби в региона на " Азовстал ".

⚡️Руския външен министър Лавров съобщи, че е почнала нова фаза на интервенцията в Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски удостовери, че съветските войски са започнали офанзива в Донбас. Секретарят на украинския съвет за сигурност Алексий Данилов и Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна също потвърдиха началото на съветската интервенция.

⚡️Литва забрани обществената проява на Георгиевската лента и знаци Z и V, за това има санкция. За физически лица - до 700€, за юридически лица - до 1200€ - Средства за масова информация.
⚡️Президентът на Молдова утвърди възбрана на Георгиевската лента.
⚡️Подоляк: Трудно е да се каже по кое време ще бъдат вероятни идващите директни мирни договаряния, защото Русия „ съществено залага “ на втория стадий от „ специфичната интервенция “.

⚡️Холандия експулсира 17 съветски дипломати - Министерство на външните работи. Руската федерация експулсира 15 холандски дипломати в отговор - Министерство на външните работи

⚡️Либерално-демократическата партия предложи московският квартал „ Сокол “ да се преименува в „ Сокол Жириновски “.

⚡️Лукашенко: Имам задоволително сили и средства да „ унищожа главата “ на всеки, който желае да наруши мира и спокойствието в страната.

⚡️Кабинетът на министрите на Латвия разгласи енергийна рецесия в доставките на петролни артикули в страната до 31 декември, - LETA.

⚡️Ердоган: Ситуацията в Украйна сподели значимостта на Турция за Европейски Съюз.

⚡️„ Трябва да се уверим, че Русия, най-голямата страна в света, не се доближава до Китай, най-гъсто обитаемата страна в света. Сближаването на Русия с Европа е значимо изискване за гарантиране на сигурността на нашия континент и страната ни “ – Марин Льо Пен

⚡️Град Мариупол „ към този момент не съществува “, сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба в програмата на CBS Face the Nation.

⚡️Въздушна паника бе оповестена тази нощ във всички райони на Украйна, без Херсон.

⚡️Кличко: Ако имате опция да сте на по-безопасно място, изчакайте с връщането си в столицата. Въз основа на данните на военните, съгласно последните събития, не изключваме Киев да е под спомагателна опасност от ракетни удари.

⚡️Министерството на защитата на Руската федерация разгласи унищожаването на огромен логистичен център на украинските войски в региона на Лвов. Според ведомството е имало огромни партиди непознато оръжие.

⚡️37 души са загиналите на крайцера „ Москва “, съгласно източник на „ Медуза “. Ранени са към 100. Броят на изчезналите не е прочут. Общо на кораба е имало към 500 души.

⚡️Джо Байдън ще организира виртуална среща за Украйна с водачите на Франция, Германия, Англия, Канада, Италия, Полша и Румъния. Ще вземат участие още генералният секретар на НАТО, ръководителят на Европейската комисия и ръководителят на Европейския съвет.

⚡️16 дипломатически задачи към този момент възобновиха работа в Киев - Министерство на външните работи на Украйна.

⚡️От началото на войната в Украйна до 30% от инфраструктурата е разрушена. Това заяви министърът на инфраструктурата Александър Кубраков.

⚡️Пентагонът отхвърли изказването на Министерството на защитата на Руската федерация за хипотетично събаряне на аероплан с оръжие за Украйна благодарение на съветската противовъздушна защита в Одеска област.

⚡️Иран може да размени позициите на западните артикули в региона на битовата химия, медицината и строителството, това няма да отнеме доста време, сподели за РИА Новости Владимир Обиденов, ръководител на Руско-иранския бизнес съвет.

Източник: " Сега "

Снимка: facebook/MNSKHARKIV
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР