9839 евро (19 223,04 лева). Толкова бяха платили към 8-ми

...
9839 евро (19 223,04 лева). Толкова бяха платили към 8-ми
Коментари Харесай

Македонски профили плащат за реклами в полза на Бойко Борисов във Фейсбук

9839 евро (19 223,04 лева). Толкова бяха платили към 8-ми януари за реклама в интерес на премиера Бойко Борисов две Facebook страници - Vozhda и Zeitgeist България - за по-малко от три месеца, написа OFFNews. Интересното е, че измежду модераторите на страниците има и македонци.

След свадите с политическа реклама около избора на Доналд Тръмп и Брекзит, фейсбук пусна инструмента " Библиотеката с реклами ". В него всяка изборна, политическа или обвързвана с национални въпроси реклама може да бъде разпозната и се вижда кой е платил за това. По този метод фейсбук се не носи отговорност за наличието, само че взема парите за реклама.

Страницата " Победител " @Vozhda2021 излиза на шесто място в България по изхарчени пари за политическа реклама в последните три месеца с €3305. Тя е основана на 29.10.2020 година Четирима от хората, които ръководят страницата, са с локация в България, а двама - в Северна Македония. Те са избрали да не се виждат техните имена в обществената мрежа. Всички изявления съставляват фотография на премиера Бойко Борисов с текст (меме) девиз към нея, като " Можеш да спреш при напредък, само че не и при проваляне. #Borisov2021 ". В раздел " Информация " написа единствено " Граждани за демокрацията и европейския път на България!! ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР