981 страници собственоръчно написана жалба е депозирал бившият полицай Венцеслав

...
981 страници собственоръчно написана жалба е депозирал бившият полицай Венцеслав
Коментари Харесай

Бивш полицай жали в 981 страници присъда за убийство на родителите му

981 страници собственоръчно написана тъжба е подал някогашният служител на реда Венцеслав Караджов в Пловдивския апелативен съд. Той апелира най-тежкото наказване - пожизнен затвор без право на подмяна при специфичен режим, което получи през септември м.г. за убийството на родителите си.

Телата на Божурка Караджова (69 г.) и Цветан Караджов (74 г.) бяха открити на 17 май 2016 година от съседка в двора на къщата на фамилията в пловдивския кв. "Христо Смирненски ". Двамата бяха убити. За двойното ликвидиране бе арестуван синът им - Венцеслав Караджов - тогава служител на реда от Икономическа полиция в Пловдив.

През септември м.г. Пловдивският областен съд го осъди на пожизнен затвор без право на подмяна при специфичен режим- най-тежкото планувано от закона наказване за осъщественото закононарушение.

"На делото искаше да каже доста неща, само че не му беше разрешено. Затова го посъветвах да ги напише. В пандиза няма компютър ", изясни адвокатката му Зоя Тошкова, представена от "24 часа ". От своя страна защитничката е изложила претекстовете си на 60 страници. Според нея присъдата на окръжните магистрати се гради единствено на догатки. Липсвали директни доказателства, че Караджов е причинител. Не са открити барутни частици по ръцете му, както и негови отпечатъци по вратата на къщата, където са живеели майка му Божура и татко му Цветан, написа Дир.бг.

Разследващите са безапелационни, Венцеслав Караджов е екзекутирал родителите си поради къщата. Той държал да му я припишат приживе, а Божура и Цветан пък упорствали да ги наследи след гибелта им.

Бившият служител на реда твърди, че е почтен. По време на процеса непрестанно си е водел мемоари, а при произнасянето на доживотната му присъда на 28 септември 2018 година даже се усмихвал.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР