98 спирки в Благоевград вече са снабдени с информационни табла,

...
98 спирки в Благоевград вече са снабдени с информационни табла,
Коментари Харесай

98 спирки в Благоевград  снабдени с гласова сигнализация за разписанието на автобусите.

98 спирки в Благоевград към този момент са снабдени с осведомителни табла, които разрешават на жителите в действително време да наблюдават разписанието и придвижването на рейсовете. Съоръженията разполагат и с гласова сигнализация, а задачата е да бъдат от изгода и на хора в неравностойно състояние.

Днес на публична гала кметът Илко Стоянов откри новосъздадения Контролен център, в който ще се прави наблюдаване на придвижването на градския превоз, а информацията ще се предава навреме към участниците в придвижването и пасажерите посредством новите табла.

Той благодари на екипа, положил съществени старания планът да бъде избавен, а средствата за Община Благоевград да бъдат обезпечени макар множеството премеждия.

„ Поставяме едно ново начало, което ще бъде от изключителна изгода за жителите и гостите на Благоевград. Интегрираният градски превоз е нещо, от което в действителност имаме потребност, с цел да отправим взор към бъдещето. Той ще помогне на хората да бъдат осведомени когато и да е по отношение на организацията и придвижването на рейсовете. Освен това самата система дава опция за бистрота и надзор на процеса по транспорт на пасажери “, сподели по време на откриването кметът Илко Стоянов.

По време на събитието бяха показани и новият уеб уебсайт -, съдържащ информация за публичния превоз, както и новосъздаденото мобилно приложение, което до дни ще може да бъде изтеглено от Гугъл Play или Аpp Store.

Внедряването на осведомителната система е дребна част от политиката на Община Благоевград за възстановяване качеството на предоставяните публични услуги и изискванията за живот на своите жители.

На събитието участваха още Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград и началник на плана, Мария Петрова, заместник-кмет по стопанска система, финанси и европейски планове, Мирослав Кюпов, шеф на „ Благоевград еко превоз “ ЕООД, Борислав Горов, представител на компанията разработчик, екипа по плана и жители.

Иновациите са създадени по план „ Интегриран градски превоз на град Благоевград ”, чиято цел е повишение качеството на живот на жителите и понижаване на отрицателните въздействия върху околната среда посредством възстановяване на изискванията и повишение на привлекателността на всеобщия превоз на територията на Благоевград.

Проектът е с бюджет от 5 634 666,22 лв., от които 4 369 247,45 лв. са безплатна финансова помощ и 1 265 418,77 лв. са личен принос на Община Благоевград. Продължителността на плана е 48 месеца.

„ Интегриран градски превоз на град Благоевград ”, финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване според подписан на 10 октомври 2019 година Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ № BG16RFOP001-1.008-0010-C01 сред Община Благоевград и Министерството на районното развиване и благоустройството за реализирането на план

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР