98 са децата и учениците, които са с положителни тестове

...
98 са децата и учениците, които са с положителни тестове
Коментари Харесай

Повече учители отколкото ученици са заболели от COVID-19


98 са децата и учениците, които са с позитивни проби от началото на образователната година. Данните показа просветителният министър Красимир Вълчев пред публицисти след присъединяване си в отрасловата парламентарна комисия.

Имаме доста ниска междинна заболеваемост при децата на общия декор, увери Вълчев и предизвести, че учителите с позитивни проби са повече - 138 при надалеч по-малка група.

З асега по-скоро има повече болни учители в сравнение с възпитаници. Целта ни е най-много присъствено образование и да не затваряме просветителната система, безапелационен бе той. Средно на ден шестима учители са инфектирани с ковид. " Първите дни имахме случаи, които са привнесени в просветителната система, до момента в който в този момент към този момент имаме и можем да приказваме за заразяване вътре в просветителната система ", предизвести Вълчев.
 МОН няма елементарно решение за отсъствията по домашни аргументи
МОН няма елементарно решение за отсъствията по домашни аргументи

Просветният министър се притеснява от злоупотреби

Две учебни заведения са съвсем напълно затворени - едното е в Габрово, а другото в Пловдивско . Само 0.3% от просветителната система е затворена. 3 паралелки не учат, а 997 работят и учат. Красимир Вълчев се надява, че обстановката в учебните заведения няма да се утежни, тъй като обстановката там е част от общата обстановка в страната.

Последните дни числата демонстрират утежняване, само че следва да забележим идващите дни дали ще се трансформират. Планът за деяние е явен още от лятото - учебните заведения завършват в обособени паралелки, цели учебни заведения ще бъдат затворени, в случай че се нарушат праговите стойности , които предстоят да бъдат доказани от Министерството на опазване на здравето, изясни Вълчев.
 100 000 компютри има в учебните заведения, удовлетворен Вълчев
100 000 компютри има в учебните заведения, удовлетворен Вълчев

Ще се заплащат по 30 лв. месечно за интернет на учителите

Той увери, че е малко евентуално да бъдат затворени учебните заведения, в случай че се запазат сегашните стойности на инфектирани. Всичко е въпрос на това какъв брой ще бъдат оттук насетне инфектираните, само че явно имаме утежняване на индикаторите за реализация, посочи просветният министър.

Той даде да се разбере, че където не се съблюдават ограниченията, МОН реагира. Работещите хора в учебните заведения са виновни и мога да кажа, че системата е една от най-дисциплинираните и в най-голяма степен се съблюдават ограниченията. Има и изключения, когато децата излязат в междучастие, сподели още Красимир Вълчев.

Той призна, че е доста мъчно на учителите и на педагогическия личен състав да управляват спазването на ограниченията от децата. Като цяло ограниченията се съблюдават, удовлетворен е просветителният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР