975 литра спирт и 444 литра ракия иззеха митнически служители

...
975 литра спирт и 444 литра ракия иззеха митнически служители
Коментари Харесай

Митничари спипаха ракия в бутилки за препарат за почистване на стъкла

975 литра алкохол и 444 литра ракия иззеха митнически чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ при инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост при Видин при два обособени случая. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция Митниците.

На 14 септември 2019 година митническите чиновници стопират за инспекция български товарен автомобил, който транспортира групажна стока за Германия и Англия. Една от стоките е препарат за разчистване на стъкла, при чиято физическа инспекция е открито, че има характерният аромат на ракия.



При полеви текст с денситометър се открило, че „ препаратът за стъкла “ е с 43,4 алкохолни градуса. Задържани са 74 кашона с общо 888 бутилки от 0,5 л. или общо 444 ракия.

На идващия ден, 15 септември 2019 година, при друга инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост при Видин е спрян различен български камион с групажна стока за Западна Европа на различен транспортьор.

Митическите чиновници правят инспекция на две палета, съдържаща препарат за разчистване, и откриват, че бутилките в действителност са цялостни със алкохол с 96,4 алкохолни градуса. Иззети са 130 кашона с 1300 бутилки от 0,75 л или общо 975 л алкохол.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР