97 процента от руските удари на територията на Украйна са

...
97 процента от руските удари на територията на Украйна са
Коментари Харесай

Киев: 97 на сто от ударите на Русия са срещу граждански цели

97 % от съветските удари на територията на Украйна са против цивилен обекти, а общата им мощ от началото на 2024-а надвишава девет килотона, съобщи министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров на изключително съвещание на Съвета НАТО-Украйна.

" Само три % от съветските ракети, дронове и управляеми бомби са поразили военни цели ", написа Умеров във Facebook. На съвещанието на Съвета НАТО-Украйна са били разисквани главно масираните въздушни удари от страна на Русия напоследък и нуждата от увеличаване на украинската противовъздушна защита. Умеров е показал обстоен преглед на насъщните потребности на Противовъздушна отбрана на Украйна. Той е обявил и данни на Организация на обединените нации, според които " 712 от 1804 жертви измежду гражданското население в последните три месеца са станали починали от набези с ракети и дронове ".

НАТО ще поддържа защитата на Украйна

" Съюзниците уверено осъдиха ескалацията на съветските въздушни удари и потвърдиха привързаността си към по-нататъшното подсилване на защитата на Украйна ", се споделя в заявление на Съвета НАТО-Украйна. Заместник-генералният секретар на Алианса Мирча Джоана е изтъкнал, че " продължаващите удари на Русия по цивилен обекти в Украйна показват острата нужда от нашата неизменима поддръжка ". В рамките на продължаващата поддръжка за Украйна Франция ще изпрати скоро спомагателни гаубици " Caesar ", а редица съдружници ще се причислят към самодейността на Чехия за закупуването в допълнение на 800 хиляди единици артилерийски снаряди.

Русия нанесе нов мощен удар по енергосистемата на Украйна

Миналата нощ Русия нанесе нов мощен удар по цели в Украйна с ракети и дронове. По информация на украинските Военновъздушни сили от съветска страна са били изстреляни 99 средства за въздушно нахлуване, измежду които 60 дрона " Шахед ", три ракети " Кинжал ", две балистични ракети " Искандер-М " и други От Украйна оповестяват, че 84 от изстреляните от Русия средства са били унищожени. Компанията " Укренерго " декларира, че цел на съветската офанзива са били обектни от енергийната инфраструктура. При ударите са били развалени топлоцентрали и ВЕЦ-ове в централната и западната част на Украйна./Dnes

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР