97% от завършилите Професионалната Телерик Академия се реализират в България.

...
97% от завършилите Професионалната Телерик Академия се реализират в България.
Коментари Харесай

Добре платена работа в България, собствено жилище и кола на младини? Ето как става

97% от приключилите Професионалната Телерик Академия се осъществят в България. Близо 70% стартират работа в ИТ бранша до 2 месеца след края на програмата, а скоро по-късно и останалите. Почти всички правят оценка високо стандарта си на живот в страната. Това сочи изследване измежду курсисти, минали сполучливо професионалните стратегии за подготовка на софтуерни експерти.

Проучването е извършено измежду над 300 курсисти, приключили школата в интервала 2010-2016 година

Възнагражденията на приключилите Професионалната Телерик Академия курсисти надвишават с 60% междинните за ИТ бранша заплати, които обичайно са измежду най-високите в страната, сочи проучването. По данни на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) през 2017 година междинната заплата в ИТ промишлеността е към 3,8 пъти над междинното ниво у нас. Същевременно за последните 4 години нарастването на заплащането в сектора е с над 30 на 100.

81% от възпитаниците на академията декларират, че са задоволени от своя стандарт на живот в България. Резултатите са извънредно високи по отношение на националните индикатори. За съпоставяне едвам 34% от българите споделят, че са удовлетворени от сегашния си витален стандарт по данни на изследване, извършено от проучвателен център „ Тренд “ в края на предходната година.

Въпреки относително младата междинна възраст на курсистите в Професионалната Телерик Академия (между 20 и 35 г.), 61% от интервюираните разполагат със личен автомобил, а 35 на 100 имат лично жилище. Също по този начин близо половината от випусниците пътуват постоянно и практикуват занимания, изискващи избрана финансова инвестиция.

Над половината (51%) споделят, че са почнали да се устоят независимо след края на образованието си в софтуерната школа. Близо 65% показват, че са главният източник на приходи в своето семейство. 

Близо 60% от интервюираните не са сменяли компанията, в която са почнали работа, откакто са приключили Телерик Академия. Показател за удовлетвореността от професионалната им реализация.

Данните от изследването сочат, че повече дами се насочват към обучение и специалност в региона на програмирането. Ако до 2012 година в това число дамите, приключили Професионалната Телерик Академия, са едвам 12%, от 2015 година нататък броят им нараства съвсем двойно, достигайки 22%.

94 на 100 от приключилите програмата живеят и работят в София, 3% в друго обитаемо място в страната и 3% в чужбина. С всяка последваща година Професионалната Телерик Академия притегля от ден на ден курсисти, приключили висше обучение.

Също по този начин нараства броят на експертите, търсещи опция за преквалификация и нов кариерен старт в ИТ бранша.

„ За нас постоянно е било главен мотиватор и идея да задържим стимулираните и будни хора в България. Затова резултатите от изследването ни радват извънредно. Те са индикатор, че Телерик Академия обезпечава всички нужни предпоставки за сполучлива кариера в една от най-перспективните и динамични промишлености у нас. Това води със себе си чудесно възнаграждение и стандарт на живот за възпитаниците ни, както и позитивен резултат върху други браншове и стопанската система като цяло “, разяснява Бойко Яръмов, съосновател на Телерик Академия.

До 27 април тече банкет в професионалната стратегия Telerik Academy Alpha Java+Android. Обучението е с дълготрайност 6 месеца и приготвя младши софтуерни експерти за летящ кариерен старт и сполучлива реализация в ИТ бранша.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР