97-годишният милиардер Чарли Мънгър коментира по време на конференция, че

...
97-годишният милиардер Чарли Мънгър коментира по време на конференция, че
Коментари Харесай

97-годишен милиардер: Времената са дори по-луди от дотком балона

97-годишният милиардер Чарли Мънгър разяснява по време на конференция, че пазарите са мощно надценени тук-там, като актуалната конюнктура е „ даже по-луда ” от времената на дотком възхода от края на 90-те години, които завършиха с мъчително пръсване на балона.

„ Считам тази ера за даже по-луда ера от дотком ерата ”, споделя Мънгър по време на конференцията Sohn, която се организира в Сидни, Австралия, предава изданието The Australian Financial Review.
Как правописните неточности трансфораха двама украинци в милиардери
През предходната седмица известното приложение за поправяне на граматически неточности Grammarly набра ново финансиране в размер на 200 млн....

Чарли Мънгър (в ляво на фотографията, бел. ред.), който е заместник-председател на капиталовия холдинг Berkshire Hathaway Inc. и дясна ръка на именития вложител Уорън Бъфет, зави още, че му се желае криптовалутите да не съществуват, като похвали Китай за новата политика, която не разрешава използването на виртуални валути.

„ Иска ми се в никакъв случай да не бяха изобретявани. И още веднъж адмирирам китайците, мисля че взеха вярното решение, което бе просто да се забранят. В моята страна, англоговорящата цивилизация взе неверното решение, просто не мога да претърпявам присъединяване в тези безумни балони (booms), по един или различен метод. ”, споделя Мънгър.

Щатският пазарен показател S&P 500 нараства над два пъти по отношение на дъната от март предходната година, до момента в който биткойн регистрира повишаване от над 1000% за същия интервал.

Инвеститорите наляха близо 900 милиарда $ във фондове за дялови вложения през 2021 година, което е повече от общата вложена сума през предишни 19 години, сочат данни на Bank of America Corp. и EPFR Global.

Оценката на щатския финансов пазар понастоящем е по-висока по отношение на времената от преди пандемията, което прави вложителите нервни.
Как създателят на Twitter стана милиардер от странични планове
Съоснователят на Twitter Джак Дорси се отдръпна от поста изпълнителен шеф при започване на тази седмица, 15 години откакто компаният...

Растящата инфлация принуждава централните банки да стягат паричната политика, което допуска спад в ликвидността, която донесе напредък за необятен набор от активи.
Китай
Милиардерът разяснява и ролята на Китай в международната дипломация, призовавайки Австралия да изиграя ролята на мост сред страните от Азия и Съединени американски щати.

„ Мисля, че Австралия с нейната дълбока ангажираност в Китай може да бъде в градивна позиция, Австралия може да насърчи Съединени американски щати и Китай да бъдат по-разумни ”, споделя Мънгър.

Мънгър, който приказва откакто наличните парични средства на Berkshire Hathaway Inc. доближиха рекордните 149.2 милиарда $ през третото тримесечие на тази година, уточни още, че възобновимата сила е добра инвестиция.

„ Харесва ми обстоятелството, че бързо понижаваме изгарянето на въглища и изгарянето на бензин и дизел. Мисля, че това, което прави светът е мъдро нещо, като би било мъдро даже и да нямаше световно стопляне ”, прибавя той.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР