97,952 кг марихуана в яхта, опакована с фолио и превозвана

...
97,952 кг марихуана в яхта, опакована с фолио и превозвана
Коментари Харесай

Митничари на "Лесово" спипаха яхта с почти 100 кила трева

97,952 кг марихуана в яхта, опакована с фолио и транспортирана с товарен автомобил, заловиха чиновници на митнически пункт Лесово.

Водачът на влекача с платформа е турски жител и пътувал от Полша за Турция през България. Той показал документи, че транспортира моторна яхта.

Митническите чиновници селектират товарния автомобил за щателна инспекция. В хода на контролните дейности със профилирана рентгенова инсталация са открити зони в транспортираната яхта с подозрителна компактност. При последвалата физическа инспекция митническите инспектори откриват на разнообразни места под седалките и в спалното помещение на плавателния съд 10 текстилни сака, съдържащи общо 165 пакета със зелено-кафява суха растителна маса.

При осъществения полеви наркотест наличието на пакетите реагира на марихуана. Общото количество намерено и арестувано наркотично вещество е 97 952 грама.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура –Ямбол.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР