961 милиона лева повече за образование и наука през последните

...
961 милиона лева повече за образование и наука през последните
Коментари Харесай

МОН: 961 милиона лева повече за образование и наука през последните седем месеца

961 милиона лв. повече за обучение и просвета през последните седем месеца. Това регистрира през днешния ден просветният министър в оставка Николай Денков.

Спазено е и обещанието за междинна учителска заплата с 25% по-висока от междинната за страната като от септември най-ниската учителска заплата ще бъде 1486 лв..

Министърът сподели още, че шефовете на учебни заведения към този момент ще се избират по нов метод, тъй че да бъде избегнат субективизма и политическата им ориентировка.

Каза, че не е съумял да удължи образователната година, каквито бяха желанията му, само че се надява дебатът да продължи, защото за цялото си обучение българските деца учат цяла година по-малко от учениците в Европа.

Допълни, че се надява да не спре прегледът на образователните стратегии, който стартира, и пренаписването на учебниците.

Отчете и извършени цели 109 изпита - матури и национално външно оценяване. Денков съобщи и че няма да взе участие в длъжностен кабинет.

" Аз няма да остана в длъжностен кабинет и това е решение, което аз съм взел преди месеци. Тъй като влизайки в управлението на една партия автоматизирано човек излиза от опцията да влиза в служебни кабинети. Аз ще посветя идващите месеци на това да увещавам обществото, че има потребност от устойчиво държавно управление, което желае да направи нужните промени в региона на правораздаването, битката с корупцията ", съобщи Николай Денков, министър на образованието и науката в оставка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР