960 милиона евро общо за летния и за зимния сезон

...
960 милиона евро общо за летния и за зимния сезон
Коментари Харесай

Румен Петков: 960 милиона евро глоба ще плати България на „Газпром експорт“ заради неползваните количества газ

960 милиона евро общо за летния и за зимния сезон ще заплати България на „ Газпром износ “, като наказателна клауза за неползване на количества газ, съгласно текста на контракта сред страната ни и съветската компания. Това съобщи пред медиите в Стара Загора ръководителят на АБВ Румен Петков. Той разяснява това като следващ тежък удар върху „ Булгаргаз “, в чиято основа стои държавното управление на Кирил Петков.

Румен Петков още веднъж бе безапелационен, че единственото решение през днешния ден е неотложно обновяване на диалозите с „ Газпром “ и „ Газпром износ “, където да бъде контрактувано неползваните за тази година количества газ да бъдат трансферирани за идната. И обаяни, че сега, в който постъпи фактурата от съветските сдружения за неползваните количества гориво, страната ни на процедура няма да има ход, с изключение на да заплати горепосочената наказателна клауза.

Председателят на АБВ сподели също, че партията ще упорства за лична отговорност от държавното управление на Кирил Петков, от министъра на енергетиката за съучастничество и от шефа на „ Булгаргаз “ за умишлено нанесени вреди. Същата орис обаче ще следва и за актуалното държавно управление, в случай че то не вземе неотложно ограничения, предвижда Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР