96% от катастрофите през 2018 са станали заради нарушения на

...
96% от катастрофите през 2018 са станали заради нарушения на
Коментари Харесай

96% от катастрофите през 2018 са станали заради нарушения на водачите

96% от злополуките през 2018 са станали поради нарушавания на водачите. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на кръгла маса " Ефективни модели и принадлежности за повишение на сигурността на транспортната система ".

Според нея тематиката за пътната сигурност касае цялото общество. " Най-важно е да преглеждаме тематиката в нейната целокупност и да проучваме всички детайли - водачи, инфраструктура, транспортни средства.

По думите на Аврамова дребен е процентът, който отчитаме на произшествия станали поради пътните условия. 93% от злополуките с жертви са поради човешки неточности. Превишаването на скоростта определяно като несъзнателно е най-разпространеното рисково дейности измежду българските водачи. " Тези данни не са единствено статистика зад тях стоят човешки ориси. За да се усъвършенства сигурността на пътя е належащо да се обърне съществено внимание на пътната инфраструктура и държанието на водачите ", означи още тя. По думите й случаите в последните дни стават най-вече на нови и ремонтирани пътни сектори. " Това не значи, че Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенцията за сигурност по пътищата няма да поставят старания превеждаме на пътищата в още по-добро експлоатационно положения ", добави Аврамова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР