96 незаконни къщи в ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора

...
96 незаконни къщи в ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора
Коментари Харесай

Бутат 96 къщи в ромския квартал на Стара Загора

96 противозаконни къщи в ромския квартал "Лозенец " в Стара Загора ще бъдат съборени. Това е посочено в заповед,подписана от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, оповестяват от пресцентъра на общината.

През идната седмица ще бъдат известени притежателите, които имат право в 14-дневен период за обжалване и на 30-дневен период за непринудено им срутване, прецизират от пресцентъра на общината.

В квартал "Лозенец " публично живеят 10 хиляди, а импровизирано - към 30 000 души. През лятото на 2014 година 55 къщи в местността "Борова гора " бяха съборени, тъй като са противозаконни. При акцията обаче бяха ранени трима служители на реда. Оттогава до през днешния ден в кварталите "Лозенец " и "Кольо Ганчев " са отстранени 172 противозаконни къщи.

"Община Стара Загора има трайна и целенасочена политика всяка година да отстранява противозаконните постройки, тъй че няма никаква връзка с изборите ", съобщи преди месеци кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Според него, градът би се трансформирал в гето, в случай че не се вземат ограничения на време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР