96 къщи в селата Богдан, Каравелово и Слатина ще бъдат

...
96 къщи в селата Богдан, Каравелово и Слатина ще бъдат
Коментари Харесай

Близо 100 къщи в потопените карловски села може да бъдат съборени

96 къщи в селата Богдан, Каравелово и Слатина ще бъдат обследвани от инженер-конструктор поетапно в околните дни. Ще бъдат направени изводи дали обследваните домове подлежат на ремонт, или би трябвало да бъдат разрушени. За осъществената активност ще бъдат формирани протоколи, които ще се дават на притежателите на парцелите. Ако, съгласно специалистите, постройката не може да бъде ремонтирана, Общината ще спомага за споразумяване на документите и физическото й унищожаване. На притежателите, чиито домове са годни за живеене, ще бъдат отпуснати базови строителни материали за осъществяване на ремонтите. Това заяви Радио Пловдив.

От през днешния ден стартира изплащането на еднократната обществена помощ в размер на 375 лева от Агенцията за обществено подкрепяне. Парите са преведени по банков път или в съответните пощенски клонове, откъдето потърпевшите могат да ги получат. От Агенцията напомнят, че хората, които са потърпевши, само че не са подали заявки за помощ, към момента могат да го създадат – по пощата, на е-поща или персонално.

Продължава работата по възобновяване на водоснабдяването в засегнатите от наводнението села. Водоснабдяването в с. Слатина е възобновено. Работата на ВиК екипите е затруднена от честите повреди в оживялата водопроводна мрежа. По тази причина в някои елементи на с. Каравелово водата беше спряна още веднъж, откакто в края на предходната седмица водоподаването бе възобновено. 

Водата в община Карлово продължава да не е годна за пиянство и готвене в резултат на бедствието, само че данните са, че индикаторите й последователно се усъвършенстват. Очаква се мнение на РЗИ – Пловдив по кое време и в кои селища ще отпадне възбраната за използването й за друго, с изключение на за битови потребности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР