96-годишният Петър Папазов и неговата съпруга – 89-годишната Димитрина Папазова

...
96-годишният Петър Папазов и неговата съпруга – 89-годишната Димитрина Папазова
Коментари Харесай

73 години – толкова дълго време е заедно най-възрастната женена двойка в Русе

96-годишният Петър Папазов и неговата брачна половинка – 89-годишната Димитрина Папазова са най-възрастната женена двойка в община Русе. Семейството подписва брак на 17 април 1951 година По случай Седмицата на брака те бяха поздравени от кмета Пенчо Милков за впечатляващите им 73 година взаимен живот .

„ Малко са хората като вас – минали през тестванията на живота за толкоз години брак. Те са ви давали сили да продължавате и са ви научили на най-важните житейски уроци. Защото мъдрите думи и препоръки към бъдещите генерации могат да бъдат прочетени в книгите, само че без опита на хора като вас те не могат да бъдат усвоени “ , обръща се кметът към семейство Папазови.

Той пожела на старата двойка здраве, дух и време, изпълнено с доста обич и почитание от най-близките .

Петър и Димитрина живеят в Русе и имат внук, внучка и един правнук, които живеят отвън страната . Тяхната най-голяма наслада е когато младите се върнат в града и могат да прекарат време с тях.

Семейство Папазови. Снимка: Община Русе

Петър Папазов е пенсиониран полковник , който е бил шеф на Русенското военно окръжие. Съпругата му е работила като административен чиновник в системата на превоза . Водят деен метод на живот и обичат да се събират с другари. Казват, че път би трябвало да се дава на младите, тъй като светът им принадлежи.

„ С дядо Петьо постоянно сме успявали да се разбираме, колкото и компликации да сме имали през годините. Така е научено нашето потомство – държим ли се дружно, нищо не може да ни събори “ , споделя с усмивка Димитрина и пожелава на всички по-млади женени двойки да отпразнуват най-малко 73 година дружно, по този начин както тяхното семейство е съумяло да направи .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР