96 души, включително 20 деца, са били евакуирани от Мариупол

...
96 души, включително 20 деца, са били евакуирани от Мариупол
Коментари Харесай

Украинските служби потискали желанието за евакуация към Русия

96 души, в това число 20 деца, са били евакуирани от Мариупол и предградията му в Безименное, заяви щабът на териториалната защита на Донецката национална република.

В момента те се намират в пункт за евакуация, който е ситуиран от Министерството на изключителните обстановки на ДНР, се споделя в известие на щаба в Telegram, представено от държавната съветска организация Новости, която отбелязва и че в интервала от 5 до 13 март 863 души са били евакуирани в центъра за помощ.

Тази нощ съветските организации разпространиха още веднъж информация от брифинга на началника на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, който се организира в четвъртък. На него бе оповестено, че Русия основава всички нужни условия за кротичък и безвреден живот в освободените територии в Украйна.
 Русия регистрира прогрес от 14 км. и освобождение на заложници в манастир
Русия регистрира прогрес от 14 км. и освобождение на заложници в манастир

Установен е надзор над селата Благодатное, Владимировка, Павловка и Николское

" Руската страна основава всички нужни условия за кротичък и безвреден живот в освободените територии , а на популацията се обезпечава безконтролен достъп до филантропична помощ ", съобщи Мизинцев. Функционират повече от 9500 центъра за краткотрайно настаняване, събрана е над 17 000 тона филантропична помощ, като в Украйна към този момент са доставени 1935 тона. Цивилното население в освободените региони е получило 264 тона филантропични доставки, медикаменти и храни.

Също по този начин тази нощ съветските организации разпространиха информацията, че службите за сигурност на Украйна всеобщо ревизират и сплашват локалните поданици по места , като по този начин пречат на желанието им да се изтеглят в Русия . Според военния, откакто съветската страна е почнала да оповестява статистически данни за искащите да се изтеглят в Русия, на СБУ е било подредено " непрекъснато да разпознава всички позвънявания " и " да прави арестувания и арести, обиски и разпити ".

Затова и, по думите на Мизинцев, те са принудени да посъветват хората да изтрият всякаква информация от телефоните си, която да насочва към връзки към съветските служби за евакуация.

" Сега сме принудени да инструктираме всички, които се свързват с нас, неотложно да унищожат всички вероятни контакти, изходящи позвънявания и известия, които могат да разрешат даже най-малкото съмнение, че поддържат връзка с нашия координационен щаб, както и с други организации и организации на Руската федерация ", изясни генералът.
 Руската войска насочи взор и към Лвов
Руската войска насочи взор и към Лвов

В Киев също е оповестена въздушна тревога
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР