95 са неохраняемите плажове по Черноморието, като повече от половината

...
95 са неохраняемите плажове по Черноморието, като повече от половината
Коментари Харесай

Въпреки обещанията: 95 морски плажа остават неохраняеми

95 са неохраняемите плажове по Черноморието, като повече от половината са на юг. За тях ще би трябвало да се погрижат регионалните шефове на Бургас, Варна и Добрич с отпуснатите от кабинета общо 790 000 лева Парите за наемане на спасители обаче идват прекомерно късно, а процедурите са тромави, съобщи бТВ.

Така множеството безстопанствени морски линии си остават без спасители през лятото, макар многократните обещания на министъра на туризма Николина Ангелкова, че тази година това ще се промени.

Един от неохраняемите плажове е остарялата пясъчна линия на Сарафово. Той е в закътано заливче, което го прави желан и от фамилии с дребни деца.

Спасители няма и на Северния плаж в Поморие, който е с доста почивни бази край него.

От 57 неохраняеми плажа в Бургас регионалната администрация ще се опита да откри спасители едвам за 5. Сред тях и са екоплажовете Иракли и Корал.

" Карадере и Паша дере – там самите компании, които правят водно-спасителна активност и БЧК отхвърлят да сложат водно избавяне, защото е доста сложен достъпът до плажа ", сподели регионалният шеф на Варна Стоян Пасев. Километрите черен път се трансформират в спънка за колите за спешна помощ.

От Областната администрация се надяват Агенцията за публични поръчки да допусне компромис, като им разреши да наемат спасители с директно договаряне.

Най-рано спасители, въпреки и единствено на някои от плажовете, могат да бъдат обезпечени в средата на юли. Неусвоените пари би трябвало да бъдат върнати на страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР