95% от беларуските граждани са против армията на Беларус да

...
95% от беларуските граждани са против армията на Беларус да
Коментари Харесай

95% от населението на Беларус е против армията им да се включи във войната на Путин

95% от беларуските жители са срещу армията на Беларус да взе участие в безсмислената и непредизвикана война на Владимир Путин против Украйна на страната на Русия.

Това демонстрират резултатите от социологическо изследване на Chatham House. Отношението на беларуските жители към войната на Русия в Украйна остава отрицателно. Подкрепата към съветските военнопрестъпници се топи още повече.

На 24 февруари съветската войска, по разпореждане на Владимир Путин, стартира пълномащабна война против Украйна, когато продължава и до през днешния ден. Марионетката на Путин – Александър Лукашенко, даде беларуската територия на съветските бойци, с цел да отворят фронт в северната част на Украйна. В Киевска област обаче съветските войски бяха разгромени.

Беларус не взе участие интензивно във войната със свои бойци. В съпоставяне с предходното изследване, извършено през април 2022 година, се е нараснал броят на тези, които считат, че последствията от военните дейности на територията на Украйна ще бъдат отрицателни и за Беларус. Нелегитимният режим на Лукашенко продължава да ръководи Беларус с репресии против всеки, който не е склонен с диктатора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР