95 медала и 2 почетни грамоти - това е резултатът

...
95 медала и 2 почетни грамоти - това е резултатът
Коментари Харесай

Среща на олимпийските отбори по природни науки под патронажа на президента Радев

95 медала и 2 почетни грамоти - това е резултатът от участия в влиятелни интернационалните надпревари на учениците от националните тимове по естествени науки. Равносметката за отминаващата година беше направена на Седмата годишна среща на олимпийските тимове. Домакин на събитието беше президентът Румен Радев.

 © Българска телеграфна агенция
Най-много оценки са спечелили състезателите от СМГ - те са завоювали 26 медала от общо 95 за страната. Веднага след тях се подреждат учениците от Бургас и Пловдив. Удоволствието да навлизаш в дълбините на тези комплицирани науки - това е ключът към триумфа, споделят младежите. Може би по тази причина и сериозната подготовка за надпреварите - не им тежи.
Кирил Бангачев, златен медалист от Балканската олимпиада по математика и сребърен от Междурнародната олимпиада по математика: Подготовката е непрекъснато, само че това не значи, че поносим някакви ограничения, защото при добра организация на времето има време за всичко, пък и въпреки всичко подготовката за нас е наслаждение. Виктор Терзиев, златен медалист от Балканиадата по информатика и бронзов орден от Международната олимпиада по информатика: Важно е да имаш предпочитание, и в случай че имаш предпочитание всичко става. Петър Христов, златен медалист от Международната олимпиада по химия: Преди олимпиада се приготвям интензивно, до момента в който сега съм в интервал на отмора. Елена Кискинова, златен медалист от Международната олимпиада по филология: Важното е да имаме предпочитание и да ни е прелестно.
Няма универсална формула за откриването на гениите, всеки е друг, споделя Румяна Караджова - учител от СМГ.
Румяна Караджова, учител по математика в СМГ: Ние сме единствено съпътстващите, тези, които можем да им оказваме помощ, само че те се откриват сами. И те са доста скромни, споделят, че им би трябвало единствено предпочитание - не! Има и гений, има и доста труд, има доста ограничения. Всичко е дружно.
Президентът Радев поздрави както младежите, по този начин и техните преподаватели за сериозните триумфи и тази година.
Румен Радев, президент на Р България: Всяко ваше появяване на арената на естествените науки, всяка една ваша победа ни изпълва с горделивост и доста вяра. Отново доказахте, че България има необикновен капацитет в тази доста значима за обществото ни област.
В момента България е в топ 3 на надпреварите по математическа филология, в петицата по информатика и в челната десятка по математика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР