95-годишна жена в Пловдив е била пребита от внука си

...
95-годишна жена в Пловдив е била пребита от внука си
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 15.12.2022 г.

95-годишна жена в Пловдив е била пребита от внука си и сега е в кома. Това е един от случаите на домашно принуждение, който показаха на брифинг от Районната прокуратура в града. За последните два дни са формирани няколко досъдебни производства за нанесени телесни повреди, оповестиха още зам.-районният прокурор Атанас Илиев и сътрудника му Нено Димов. Първото е за потърпевшата стара жена. Второто касае предприемач, нанесъл побой на брачната половинка си с тенис ракета. Жената е с хематоми по цялото тяло, раздран далак и други контузии. Побоят е в резултат на систематичен тормоз. Бизнесменът следял телефоните на брачната половинка и децата си и даже ги заключвал постоянно в жилището им, обясниха от държавното обвиняване. При третия случай, още веднъж в Пловдив, причинителят е нанесъл побой на брачната половинка си и е направил опит да я изнасили пред двете им деца на 5-годишна възраст. Бяха изнесени данни и за четвърти случай в града на тепетата, за мъж, осъждан за ликвидиране, който напускайки клиника за алкохолизъм, нападнал майка си в дома ѝ – счупил телефона ѝ, потрошил мебели в къщата и я заплашвал. Жената съумяла да избяга при комшия от долния етаж, който подал сигнал в полицията. Трима от насилниците през днешния ден ще бъдат привлечени като обвинени и арестувани за 72 часа. Предстои да бъдат импортирани претенции в съда за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

==================================

За първи път български спектакъл е включен в най-значимото театрално събитие в света – Театралната Олимпиада, която през 2023 година ще се организира в Унгария. Спектакълът на Пловдивския трагичен спектакъл „ Коприна “ на режисьора Диана Добрева е в формалната селекция паралелно с постановките на най-значимите международни театрални актьори. Домакини на Театралната Олимпиада от 1 април до 1 юли следващата година ще бъдат Будапеща и театри от цяла Унгария. За мото на събитието е определен стиха на огромния маджарски публицист Имре Мадач: „ О, дребосъче, бори се, бори се, имай религия и доверие! “. Символът на 10-ата Театрална Олимпиада е библейския ковчег, посредством който се избавя индивида и неговите полезности. Театралната Олимпиада е основана в Гърция през 1995 година от международни актьори. Освен в южната ни съседка, до момента тя се е провеждала по два пъти в Япония и Русия, и по един път в Турция, Южна Корея, Китай, Полша и Индия.

=================================

Голямото знаме от Роженския събор ще се трансформира в десетки хиляди български трибагреници в поддръжка на националната акция „ България заслужава! “ - за създаване на 111-метров стълб за българския байрак на Роженските поляни в Родопите. От внушителното знаме с повърхност от 6300 кв.м., ще бъдат направени 11 100 по-малки флагове. Те ще бъдат алегорично раздадени на присъстващите на церемонията по откриването на Паметника на Обединението – Пилон „ Рожен “, през юли идната година. Преработката на Голямото Роженско знаме се прави от компания в Първомай.

====================================

Двудневен Благотворителен базар с мотото „ По Коледа се случват чудеса “ ще открият от 17 ч. през днешния ден във фоайето на НЧ „ Пробуда 1914 “ в Ивайловград. В програмата вземат участие Детска Вокална Група „ Звънче “ и Танцов клуб „ Карамфилчето “. Щандовете с ръчно направени сувенири ще останат там и на следващия ден от 10 ч. до 17:30 ч., осведомят уредниците. Благотворителният базар е част от коледно-новогодишната стратегия на общината, която продължава на 20 и 21 декември с още един благотворителен базар в Историческия музей. Там ще бъдат наградени спечелилите от състезанието „ История в магията на Коледа “.

=====================================

По няколко натоварени пътни прави в Пловдив стартира монтажът на нови мантинели. В момента профилирани екипи работят на „ Асеновградско шосе “ – сред булевардите „ Освобождение “ и „ Цар Симеон “, на Коматевския транспортен възел и по бул. „ България “. Предстои възобновяване на еластичните защитни огради и на други места в града, където в резултат на пътнотранспортни катастрофи има огромен брой деформирани или изчезнали мантинели.

Информации на Искра Койчева, Живка Тодорова, Адриан Кулев и Петър Тодоров
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР