95-годишна жена в Пловдив е била пребита от внука си

...
95-годишна жена в Пловдив е била пребита от внука си
Коментари Харесай

Само за 2 дни: 4 случая на домашно насилие в Пловдив

95-годишна жена в Пловдив е била пребита от внука си и сега е в тежко положение с заплаха за живота. Това е един от случаите на домашно принуждение, който показаха на брифинг от Районната прокуратура в града. За последните два дни са формирани няколко досъдебни производства за нанесени телесни повреди, оповестиха още зам.-районният прокурор Атанас Илиев и сътрудника му Нено Димов.

Първото е за потърпевшата стара жена.

Второто се касае за предприемач, нанесъл побой на брачната половинка си с тенис ракета, в резултат на който са й породени голям брой хематоми по цялото тяло, раздран далак и други контузии.

Побоят е в резултат на редовно упражнявано домашно принуждение. Установено е, че отдавна причинителят следял телефоните на брачната половинка и децата си посредством проследяващи устройства и ги заключвал постоянно без тяхното единодушие в фамилното жилище, обясниха от държавното обвиняване.

При третия случай, още веднъж в Пловдив, причинителят е нанесъл побой на брачната половинка си и е направил опит да я изнасили пред двете им деца на 5 годишна възраст.

Бяха изнесени данни и за четвърти случай в града на тепетата, за мъж, осъждан за ликвидиране, който напускайки на 12 декември клиниката за алкохолизъм, в която се лекувал, на идващия ден упражнил домашно принуждение върху майка си – счупил й телефона, потрошил мебели в къщата и я заплашвал. Жената съумяла да избяга при комшия от долния етаж, който подал сигнал в полицията.

Трима от причинителите на горепосочените закононарушения през днешния ден ще бъдат привлечени като обвинени с разпореждане на наблюдаващите прокурори и арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъдат импортирани претенции в съда за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР