95-годишна баба, ударена с електрошок от полицай, е починала, потвърди

...
95-годишна баба, ударена с електрошок от полицай, е починала, потвърди
Коментари Харесай

Полицай удари с електрошок 95-годишна жена, тя загина

95-годишна баба, ударена с електрошок от служител на реда, е умряла, удостовери австралийската полиция.

Клеър Новланд, която е имала деменция, е умряла в болничното заведение в Кума, Нов Южен Уелс, където е получавала палиативни грижи, една седмица откакто е била ударена с електрошок.

 
Това се случва малко откакто детективите повдигнаха обвиняване на старши служител на реда Кристиан Уайт в три закононарушения по отношение на случая.

Полицай Уайт бил извикан по сигнал за разхождаща се стара жена с нож в старешки дом. Новланд се доближила до Уайт, употребявайки проходилка и носейки нож за пържоли, оповестиха чиновници на реда. Реакцията на служителя на реда била да удари с електрошокова палка старата жена, инфоримар Дарик. Във Facebook полицията на Нов Южен Уелс написа: " С огромна горест удостоверяваме кончината на 95-годишната Клеър Новланд в Кума тази нощ (сряда, 24 май 2023 г.).

" Новланд умря спокойно в болница малко след 19:00 ч. довечера, заобиколена от фамилията и околните си, които желаеха усамотение в този печален и сложен миг.

" Мислите и съболезнованията ни остават с тези, които са имали шанса да познават, обичат и да бъдат обичани от госпожа Новланд по време на живота, който тя води, белязан от фамилията, добротата и обществото. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР