95-годишен британец стана един от най-възрастните дипломирани студенти в историята

...
95-годишен британец стана един от най-възрастните дипломирани студенти в историята
Коментари Харесай

95-годишен британец завърши университет, стана магистър по философия

95-годишен британец стана един от най-възрастните дипломирани студенти в историята на Обединеното кралство, заяви вестник " Таймс ". Това съобщи кореспондентът на БНР в Лондон.

По времето, когато Дейвид Марджот се пенсионираше, множеството от неговите днешни състуденти към момента не бяха родени, отбелязва изданието.

След тридесет години приемане на пенсия някогашният психиатър взема решение да се върне в университета, с цел да изучи за магистърска степен по модерна европейска философия.

Миналата седмица дружно със 70 години по-млади от него студенти 95-годишният Марджот от Уейбридж в графство Съри, взе дипломата си от университета Кингстън и по този метод стана най-възрастният ученик на образователното заведение.

Придружен от сина си и шурей си Марджот получи аплодисменти, до момента в който пресичаше сцената, с цел да му бъде връчена дипломата от ректора на университета. „ Мисля, че е значимо постоянно да продължаваш да предизвикваш себе си, даже когато остарееш “, сподели той за едногодишния курс, добавяйки, че това е „ сложна работа “, защото паметта му не е толкоз добра, колкото беше.
Дейвид Марджот обаче не е рекордьор, тъй като през 2021 година Арчи Уайт, пенсиониран юрист, е получил тапия по изобразително изкуство на 96-годишна възраст от университета в Брайтън. Марджот, който е някогашен психиатър от Кралския флот и по-късно е работил в националното опазване на здравето, получава първата си тапия по медицина през 1952 година. Сега той има намерение да напише книга за психиатрията през призмата на философията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР