940 училища и детски градини са получили финансиране за площадки

...
940 училища и детски градини са получили финансиране за площадки
Коментари Харесай

Над 1200 училища и детски градини с площадки за обучение по безопасност на движението

940 учебни заведения и детски градини са получили финансиране за площадки за образование по сигурност на придвижването, а през актуалната година предвиждаме да се обезпечат средства за най-малко още 290. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева на церемонията по награждаване на най-хубавите начинания за сигурност на придвижването, която се състоя в Българска телеграфна агенция.

Средствата за просветителните институции са обезпечени по модул „ Площадки за образование по сигурност на придвижването по пътищата " на Национална стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда ". " Предстои през идната година да разработим нова национална стратегия, която да надгради това, което вършим сега, и да даде повече благоприятни условия за сложен взор към тематиката ", сподели Мариета Георгиева. По думите й е основно да научим младежите да съблюдават закона и разпоредбите, само че и да бъдат толерантни един към различен. " Тези личностни качества би трябвало да развиваме и да сложим в основата, с цел да имаме просвета на придвижването ", добави тя.

Зам.-министър Георгиева връчи премиите на шест учебни заведения, спечелили в категория „ Образователна среда в поддръжка на сигурността на придвижването по пътищата ". Това са ОУ „ Отец Паисий " в Борован, Математическа гимназия „ Баба Тонка " в Русе, СУ „ Васил Левски " във Вълчи дол, Професионална гимназия по превоз и транспортен мениджмънт в Казанлък, СЕУ " Св. Паисий Хилендарски ", Дупница и ОУ „ Яне Сандански " в Пловдив.

На награждаването, проведено от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ", участваха също нейният ръководител - Малина Крумова, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин и други

ПРЕСЦЕНТЪР НА МОН

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР