94 са установените случаи на извършени нарушения по Закона за

...
94 са установените случаи на извършени нарушения по Закона за
Коментари Харесай

За шест часа - 94 глобени пешеходци, пресичащи неправилно в Пловдивско

94 са откритите случаи на осъществени нарушавания по Закона за придвижване по пътищата (ЗДВП), от страна на в Пловдивско единствено за ден. На нарушителите са формирани санкции по фиш. Освен това, актове за открити административни нарушавания са наложени на осем водачи на моторни транспортни средства (МПС), които са направили нарушавания по отношение на пешеходци с лишаване на преимущество. По време на акцията са открити общо 935 нарушавания по ЗДВП и са формирани две бързи производства за закононарушения по пътищата против двама водачи, управлявали МПС след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. За осъществени други нарушавания по ЗДВП са формирани 84 акта и 226 санкции по фиш .
Шест са откритите случаи на водачи, минали на червен сигнал на светофарната уредба.  Девет са нарушаванията, свързани с потребление на мобилен телефон по време на ръководство на автомобил. В 22 от случаите водачите зад кормилото са били без подложен предпазен колан, а 28 са актовете за нередовни пътни документи. Установен е един лидер, който е управлявал транспортно средство с товар, превишаващ оптимално допустимата маса при ръководство. На водачите са формирани 84 санкции по фиш за нарушавания, свързани с неспазване на пътни знаци и осъществяване на неправилни маневри, погрешно прекъсване и престой и неизползване на светлини.
 Полицията с акция против пешеходците, пресичащи погрешно Полицията с акция против пешеходците, пресичащи погрешно
„ Пътната полиция “ стартира акция против пешеходците, пресичащи погрешно в обитаемоте места, а отвън тях продължава контролъ...
Засиленият надзор на униформените бе във връзка с неправилното придвижване на велосипедисти по площите, предопределени за пешеходци, неправилното секване на платното за придвижване, от страна на пешеходците, надлежно лишаване преимуществото на пешеходци на пешеходни пътеки и на други зони, които са обособени за велосипедисти или пешеходци. Униформените са направили общо 892 инспекции на водачи на МПС и 129 инспекции на пешеходци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР