94 проекта за близо 90 милиона лева са одобрени до

...
94 проекта за близо 90 милиона лева са одобрени до
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Държавата ще осигури средства за инфраструктурата на Индустриална зона Загоре



94 плана за близо 90 милиона лв. са утвърдени досега за Старозагорска област по оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност " по сегашния дълголетен евробюджет.

Това заяви в Стара Загора министърът на стопанската система Емил Караниколов при представянето на нова процедура - " Насърчаване на предприемачеството ".

Министърът увери, че страната е подготвена да обезпечи средства за създаване на инфраструктурата на Индустриална зона " Загоре ".

През последната година са подписани 712 нови контракта за финансиране на стойност 600 млн. лв. по Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност ". Извършените заплащания към бизнеса и обществените бенефициенти са над 362 млн. лв., заяви при разкриване на срещата с бизнеса в района министър Катаниколов. Той разгласи и старта на процедурата " Насърчаване на предприемачеството ".

" Над 67 млн. лв. са обезпечени от бюджета на Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност ". Тези средства ще стигнат за над 350 новосъздадени сдружения ", посочи той.

По-късно на къс брифинг министър Караниклов удостовери готовността на страната за обезпечаване на средства за създаване на инфраструктурата на бъдещата индустриална зона " Загоре ": " Сега имаме тъкмо среща с кмета, с който ще уточним параметрите на финансиране. Ще направя всичко допустимо до две седмици парите да са в сдружението ".
Вече има инвеститорски интерес към зоната в Стара Загора, увери министърът. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР