94% от бюджета на МВР, който е около 1,2 млрд.

...
94% от бюджета на МВР, който е около 1,2 млрд.
Коментари Харесай

Илия Кузманов: Полицаите сами си плащат униформата

94% от бюджета на Министерство на вътрешните работи, който е към 1,2 милиарда лв., отива за заплати, а за финансови разноски - по-малко от 6%. На това се дължат мизерните условия, в които са принудени да работят полицейски чиновници, пожарникари и граничари.

Това съобщи за БГНЕС Илия Кузманов, който е зам.-председател на УС на синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и шеф на бранш " Криминална полиция " в 5-то районно управление (на МВР).

Той сподели, че един новоназначен чиновник получава празен кабинет и той би трябвало самичък да търси вид по какъв начин да се достави с маса , стол, техника и всичко належащо, с цел да си обезпечи условия за работа.

" Мотивацията е отвън материално-битовите условия. Говорим повече за идея, за фантазии, които тук претърпяват сериозна злополука . Колегите, при неналичието на каквито и да е фактори, които да те стимулират, не престават да работят и то работят с старание, което не може да покажем на хората ", разяснява той и посочи, че месечно всеки чиновник харчи към 100 лв., с цел да си прави служебните отговорности.

По думите му най-големият спонсор на Министерство на вътрешните работи са неговите чиновници.
 Христо Терзийски: 10% нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи следващата година
Христо Терзийски: 10% нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи следващата година

Заложената сума за над 48 хиляди чиновници е повече от 154 милиона лв.

Единственият решен проблем в последните години е отпадането на лимита за гориво на патрулките , само че продължава да съществува казусът със остарелия автопарк и постоянно авариращите коли, които постепенно се ремонтират.

От думите му стана ясно още, че чиновници са принудени да си купуват сами и униформа, а тази, която им се дава от страната, от дълго време е във щета на носещия я, тъй като в горещите дни, температурата в обувката му доближава над 50 градуса.

" Има един парадокс. Годишният бюджет на един еднообразен чиновник е 400 лв. за облекла, като единствено зимното му яке коства над 520 лв.. Той с един предел не може да се облече. Абсурдите са доста и пречат на работата ", разяснява той.
 Полицаите се готвят за народен митинг
Полицаите се готвят за народен митинг

Синдикалната федерация възнамерява слагането на палатка пред Народното събрание

Кузманов обърна внимание и на неприятните условия в постройките на районните ръководства.

" Държавата не влага в модерни средства - климатици, вентилатори. Всичко е оставено на желанието и опциите на служителя да си достави длъжностен комфорт. Вътре температурата сега е над 30-35 градуса. Каквато е температурата на открито, такава е и вътре ", добави още той.

Кузманов сподели още, че е нужна сериозна промяна на системата. Според синдикалната федерация тя може да се осъществя в идващите 6-10 години и ще коства над 2 милиарда лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР