936 са заразените с коронавирус в област Сливен към 24

...
936 са заразените с коронавирус в област Сливен към 24
Коментари Харесай

Две жени с коронавирус са починали през денонощието в Сливен

936 са инфектираните с ковид в област Сливен към 24 ноември, оповестиха от Областния спешен щаб. Коронавирусът се популяризира дифузно на територията на цялата област. Диагностицирани поданици има в 74 или в над две трети от обитаемоте места.

В най-голямата община, Сливенската, позитивни за COVID-19 са 676 души, като 568 от тях са поданици на Сливен, останалите - на 31 села.

В община Нова Загора болните все още са 128, като 72-ма от тях са поданици на града, останалите – на 24 села.

В община Котел болните са 79, като 41 от тях са поданици на града, останалите - на 10 села.



В община Твърдица болните са 52-ма, като жителите на града са 28, а останалите – на 5 обитаеми места. В тази община се регистрира внезапен спад на заболяемостта, така инфектираните домуващи и личен състав са излекувани и е вдигната карантината.

52-ма души от болните в региона са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са двама лекари, две медицински сестри и двама санитари от разнообразни болнични заведения.

Под домашна карантина са 1 201 поданици на региона, надлежно по общини: Сливен – 968; Нова Загора – 95; Котел – 92; Твърдица – 46.

За страдание, през последното денонощие две дами с съпътстващи болести, на 86 и 69 години, изгубиха борбата с ковид. Едната от пациентките е била лекувана в домашни условия, другата е била настанена в болница. Областният спешен щаб изрича съболезнования на фамилиите и околните.

Областният спешен щаб припомня, че носенето на защитни маски, спазването на физическа отдалеченост, обществената изолираност, избягването на скупчвания от хора и групови събирания потвърдено понижават риска от заразяване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР