933 лв. става минималната работна заплата от януари 2024 г.,

...
933 лв. става минималната работна заплата от януари 2024 г.,
Коментари Харесай

Асен Василев: На опашката на Балканите сме по минимална заплата, не трябва да има гета по доходи

" 933 лева става минималната работна заплата от януари 2024 година, в случай че депутатите одобряват проектобюджета. В Черна гора тази година минималната заплата е 1042 лева, а в Северна Македония е 946 лева в този момент, в Сърбия тя е 1070 лева Това са страни с по-малък Брутният вътрешен продукт на глава от популацията у нас, а в Румъния е 1296 лева От всички наши съседи страни ние сме на опашката ". Това съобщи министърът на финансите Асен Василев по време на Националния съвет за тристранно съдействие. 

Длъжни сме да не разрешаваме да се оформят гета с ниско възнаграждение, фалшив труд и изоставени райони, тъй като това се случва и в развити страни, в случай че ножицата в приходите се отвори ", изясни Василев, представен от Българска национална телевизия.

По думите му Бюджет 2024 реализира трайно повишение на пенсиите. Василев уточни, че държавното управление желае да резервира подоходния налог. Той заяви за повишаване на заетостта и за понижаване на безработицата. Средната безработица е 4 на 100. Ръстът на възнагражденията, който се възнамерява, е към 11 на 100.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР