929 са регистрираните граждани на Украйна на територията на Област

...
929 са регистрираните граждани на Украйна на територията на Област
Коментари Харесай

929 бежанци от Украйна са регистрирани във Великотърновско

929 са записаните жители на Украйна на територията на Област Велико Търново, излиза наяве от информация на ОД на Министерство на вътрешните работи към Областният координационен център.

Данните са от 25 февруари до 23 март, в това число. От тези бежанци 125 са записаните на частни адреси , а записаните заявки за даване на интернационална протекция са 161, които са изпратени до Държавната организация за бежанците при Министерски съвет.

По информация на общините до Областния шеф Людмила Илиева обаче общият брой на настанените на територията на региона бежанци е 502 за същия интервал от време. Разликата се получава от обстоятелството, че не всички бягащи от войната жители подават заявки за отбрана и не всички се записват в работа „ Миграция “.

Според справката на общините - към 23 март във Велико Търново са настанени 93 бежанци, в Горна Оряховица в частни домове и хотели са приютени 188 индивида, в Златарица 8, в Лясковец 10, в Павликени и Полски Тръмбеш по 12.

Най-много - 177 бежанци все още има в община Свищов , които са настанени в общински обществени домове. Отделно в село Царевец в културния център обитават 14 индивида, а в Свищов в студентските общежития - 22.

В хотел рада край Дунав са приютени 13 души, а в хотел „ Одисей “ - 10. В частен дом в село Мирово, община Стражица заслон са намерили двама души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР