925 осъдени на лишаване от свобода са успели да избегнат

...
925 осъдени на лишаване от свобода са успели да избегнат
Коментари Харесай

925 души с ефективни присъди са избягали и не са в затвора

925 наказани на отнемане от независимост са съумели да избегнат правораздаването и са се укрили. Това демонстрират резултатите от инспекция, разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров. 

Това са лица с присъди „ пожизнен затвор “ или „ отнемане от независимост “, които към 15 януари 2018 година не са арестувани.

В хода на инспекцията от тях са арестувани и приведени в местата за отнемане от независимост 24 търсени лица.

От общия брой незадържани лица трима са наказани на пожизнен затвор, а 62 лица са с непознато поданство.

Най-голям е броят на наказаните и незадържани в Софийско - 115. Следват Варна и Плевен надлежно със 73 и 66 наказани, само че незадържани.

В чужбина се укриват 700 души, което съставлява повече от 75 % от броя на обявените за търсене 917 наказани лица. За част от тях са събрани данни за изменена идентичност и потребление на неистинен документи за идентичност.

Прокурорите са издали и изпратили за осъществяване 577 Европейски заповеди за арест във връзка с всички наказани на отнемане от независимост за повече от четири месеца или с наложено по – тежко наказване, за които е открито, че обитават на територията на страна членка на Европейски Съюз.

Няма укрили се от правораздаването наказани лица в региона на районните прокуратури в Трън, Брезник, Кула, Благоевград, Сливница, Пирдоп, Етрополе, Поморие, Средец, Царево, Котел, Трявна, Тервел, Тутракан и Попово.

Най – висок е относителният дял на неприведените в осъществяване санкции отнемане от независимост със период до 1 година – към 40% по отношение на общия брой неприведени санкции, резултат на забележителния брой сменени санкции „ пробация “.

Относителният дял на неприведените в осъществяване санкции отнемане от независимост с размер над 10 години е по – дребен от 5% (43).

Спрямо 3 от укрилите се от правораздаване лица не са приведени в осъществяване санкции „ пожизнен затвор “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР