923 наркозависими лица са били включени в програмите за психо-социална

...
923 наркозависими лица са били включени в програмите за психо-социална
Коментари Харесай

Над 900 наркозависими са преминали психо-социална рехабилитация през 2022 година

923 наркозависими лица са били включени в стратегиите за психо-социална рехабилитация в София и в страната през 2023 година .

Това пресслужбакта на Министерството на здравеопазването за „ Българска телеграфна агенция “. Очаква се до 15 февруари да бъдат дефинитивно събрани данните за предходната година

Лицензирани центрове, работещи по стратегии за психо-социална рехабилитация на подвластни, има в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Габрово, Ямбол и Добрич , демонстрират данните на Националния център по публично здраве и разбори /НЦОЗА/.

Резидентните стратегии в София се извършват от Център за обществена работа „ Феникс “, Терапевтична общественост „ Ново начало “, Терапевтична общественост за тинейджъри „ Трамплин “ и „ Център Жива “ ООД. Резидентната стратегия в Ямбол се извършва от съдружие „ Билани “. Във Варна работят „ Ренесанс Интер “ ООД, съдружие „ Отвори очи “, „ Промяната е Живот “ ООД и съдружие „ Асоциация за предварителна защита и работа със зависимостите – Само през днешния ден “.

Резидентна стратегия за психо-социална рехабилитация на подвластни хора има и в Габрово , като по нея работи фондация „ Общност в помощ на подвластните “. Резидентната стратегия в Добрич се извършва от фондация „ Международна психотерапевтична асоциация СВОБОДА “, демонстрират още данните на НЦОЗА.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР