92 пожара са бушували през уикенда в Пернишка област. 83

...
92 пожара са бушували през уикенда в Пернишка област. 83
Коментари Харесай

92 пожара в Пернишко за два дни

92 пожара са бушували през уикенда в Пернишка област. 83 от запалванията са в сухи треви и шубраци и девет пожара са с материални вреди, при които е умрял 76-годишен мъж.

Причините за съвсем всички пожари са поголовното палене на сухи треви и боклуци, които в много от случаите са провокирали запалвания на здания.

Къщи са горели в трънските села Ломница и Глоговица. В Радомирско са станали четири запалвания в къща, фургон, плевня и колиба. В Ковачевци е горяла къща, благосъстоятелност на перничанка. Огънят е тръгнал от прилежащ парцел, в който са пламнали сухи треви и шубраци.

В пернишкия кв. „ Драгановец “ са горели къща, фургон и паянтови постройки. 76-годишен пенсионер е умрял при пожар в къща на улица„ Люлин “ в регионалния град. Освен неговата постройка, наранени са и прилежащи, на които са унищожени изолациите. Причината не е открита.

От пожарната още веднъж молят към хората да не палят сухи треви и боклуци, тъй като това са главните аргументи за пожари с материални загуби и човешки жертви. Глобите са от 500 до 2000 лв., в случай че не подлежат на наказателна отговорност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР