92-годишният военен летец Янко Янков от Синеморец за поредна година

...
92-годишният военен летец Янко Янков от Синеморец за поредна година
Коментари Харесай

92-годишен летец скочи за кръста в Синеморец

92-годишният боен авиатор Янко Янков от Синеморец за поредна година скочи за Богоявленския кръст, съобщи "24 часа ". Ритуалът в морското селце се извършва по остарял жанр на 19 януари.

Заедно с бай Янко за кръста се хвърлиха още няколко момчета от селото и въпреки че по-млад участник го извади, някогашният боен авиатор още веднъж провокира удивление и аплодисменти.

"Всичко мина сполучливо, бай Янко не пропусна да си пийне нормалното ромче като излезе от водата, с цел да се сгрее ", показа кметът на Синеморец Костадин Диков.

Това е третият път, в който бай Янко се хвърля за Богоявленския кръст. Най-възрастният избавител на светинята се приготвя няколко месеца по-рано като стопира цигарите, а преди да нагази в леденото море се маже с мехлем от пръстите на краката до ушите.

„ Чувствам се прелестно! И следващата година бих скочил “, показа пред "24 часа " 92-годишният някогашен авиатор, понастоящем риболовец.

„ Янко живее за този обред, по негова самодейност той бе възобновен в селото след десетки години спиране. Него това го крепи “, показа още кметът на Синеморец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР