92-годишният магнат, който създаде международна развлекателна и новинарска компания, ще

...
92-годишният магнат, който създаде международна развлекателна и новинарска компания, ще
Коментари Харесай

Медийният магнат Рупърт Мърдок се оттегля от поста председател на борда на Fox Corp. и News Corp.

92-годишният магнат, който сътвори интернационална развлекателна и новинарска компания, ще премине към статут на почетен член на двете компании в средата на ноември, осведомиха фирмите. Решението на Мърдок идва след 70 години ръководство на медийната империя.

 

Предвижда се милиардерът да поеме новата роля на почетен ръководител, а синът му Лаклан да стане едноличен ръководител на двете компании.

 

„ От името на бордовете на шефовете на Fox и News Corp, мениджърските екипи и всички акционери, които са се възползвали от неговата всеотдайна работа, приветствам моя татко за неговата забележителна 70-годишна кариера “, означи Лаклан в изказването си. „ Благодарим му за неговата визия, пионерски дух, непоколебима увереност и трайното завещание, което оставя на фирмите, които е основал, и безбройните хора, върху които е повлиял “, добави по-младият Мърдок, представен от „ Дейли мейл “.

 

Говорител на компанията удостовери, че Лаклан ще заеме новата позиция след годишните общи събрания в средата на ноември. Медийният магнат попадна в светлината на прожекторите на публицистиката през 50-те години на предишния век и стана основен изпълнителен шеф в Холивуд през 1985 година, когато купи Twentieth Century Fox от петролния магнат Марвин Дейвис за 600 милиона $.

 

В меморандум до чиновниците Мърдок написа: „ През целия си професионален живот съм бил зает всекидневно с нови хрумвания и това няма да се промени. Но моментът е подобаващ да поема разнообразни функции, знаейки, че имаме в действителност надарени екипи ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР