92-годишен мъж е най-възрастния ученик във Великобритания. Той е издържал

...
92-годишен мъж е най-възрастния ученик във Великобритания. Той е издържал
Коментари Харесай

  92-годишен ветеран от война се върна в училище, завърши с отличие 

92-годишен мъж е най-възрастния възпитаник във Англия. Той е издържал сполучливо изпита си по математика с 5, най-високата допустима оценка. Дерек Скипър учи в отдалечена форма и устоя сполучливо тежък изпит в учебна зала, цялостна с младежи.

Дерек в някогашен радарен инженер на Кралските военновъздушни сили. Той е взел участие в Корейската война.


Ветеранът от войната призна, че му е изтекло времето преди края на изпита, само че въпреки всичко се надявал на резултат от равнище 4 или 5.

Носителят на медала на Британската империя беше поздравен от учебното заведение си " Колбъртън Вилидж Колидж " в Twitter.

„ Повечето хора на моята възраст вземат решение кръстословици, само че мен това не ме впечатлява. Затова взех решение да опитам да развия мозъка си, “ споделя той.

Дядото от Оруел, Кеймбридж, се записал за безвъзмезден курс за образование на възрастни, управителен от концерн в колежа.

Това включваше пет часа образование седмично в Zoom и той означи 100% посещаемост. Яви на изпита за тапия за приблизително обучение, дружно с 15 и 16-годишни.

Той прибавя, че му се желае да можеше да приключи и висшето, само че това не била алтернатива в програмата за образование на възрастни.

Г-н Скипър добави: „ Много ми хареса и научих доста за потреблението на калкулатор. Мисля, че ми беше по-лесно от доста други хора в курса. Очевидно съм малко по-бавен и открих, че от време на време се изключвам. Мозъкът ми просто спря да работи за минута-две. “

Преподавателят на курса Шейн Дей сподели, че се надява историята му да въодушеви и други да стартират образование.

„ Мисля, че е добре хората да знаят, че в никакъв случай не си прекомерно остарял. Това е прелестно нещо. Дерек сподели, че желае да поддържа мозъка си деен и това е доста по-добре от гледането на телевизия.

Винаги беше доста деликатен, постоянно идваше в точния момент. Дерек несъмнено беше най-възрастният, на който съм преподавал. “

Г-н Скипър е награден с пет учебни документа, когато е бил младеж, в това число един по математика.

Превод: GlasNews. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР